KARABÜK İMAR REVİZYON PLANINA İTİRAZ EDEN MİMARLAR ODASI, SORUNU YARGI SÜRECİ İLE DEĞİL, BELEDİYE İLE ÇÖZMEYİ DÜŞÜNÜYOR


 

İLYAS ÇAVUŞOĞLU “İMAR PLANINDA İTİRAZ ETTİĞİMİZ NOKTALARI BELEDİYE İLE ÇÖZMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”


 

“BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”


 

mimarlar-odasi-yargi-sureci

Karabük Belediyesi 2014 Kent İmar Revizyon Planına itiraz ederek, Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi tarafından imar planını iptal ettiren Mimarlar Odası, yeni hazırlanan 2015 İmar Revizyon Planına da itiraz etti.

2014 İmar Revizyon Planını iptal ettiren Mimarlar odası, 2015 planına da Belediye’ye müracaat ederek itiraz etmiş ve ardından da “yine yargı sürecine başvuracaklar mı” sorusu gündeme gelmişti.

Karabük Belediyesi 2014 İmar planının iptal edilmesi ile eski imar planını yürürlüğe koymuş, yeni inşaat ruhsatlarını böyle vermeye devam etmişti. 2015 İmar revizyon planının da iptal edilmesi söz konusu olursa, Belediyenin bu sefer yeni inşaat ruhsatlarını uzun süre veremeyeceği açıklanmıştı.

Bu gelişmeler ile birlikte, Karabük ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün de duraksamaya girme tehlikesi yaşayacağı ve kentte ciddi ekonomik sorunlar baş göstermeye başlayacağı sektör içinden ifade edilmişti.

ÇAVUŞOĞLU “PLANDAKİ ANLAŞMAZLIKLARI BELEDİYE İLE ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ, YARGIYA BAŞVURMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Tüm bu tehlike sinyallerinin başlaması ile tepkilere maruz kalan Mimarlar Odası Karabük Temsilcisi İlyas Çavuşoğlu, kendisini arayan bazı gazetecilere yeni açıklamalar yaptı.

Çavuşoğlu, yeni imar revizyon planında itiraz ettikleri maddeleri Karabük Belediyesi ile görüşerek çözmeyi amaçladıklarını belirterek, Bölge idare mahkemesine müracaat etmeyi düşünmediklerini de açıkladı.

İlyas Çavuşoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile sağlıklı bir görüşme zemini yaşayamadıklarından sorunları karşılıklı görüşemediklerini ve bundan da inşaat sektöründe tedirginlikler yaşandığını ifade ederek “Sayın Başkan ile 2-3 gün içinde bir görüşme yapacağız. Yeni imar revizyon planında itiraz ettiğimiz konular ile taleplerimizi dile getireceğiz. Bazı anlaşmazlıkları görüşmeler ile aşacağımıza inanıyoruz. Yeni imar revizyon planının iptal edilmesi ile ilgili tekrar yargı sürecine girmeyi düşünmüyoruz.” Dedi.