Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Proje Ortaklık Sözleşmesi İmzaladı


 

20130819AW000565_01Projenin Nihai Ortak İmza töreni İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar’ın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç’u ziyareti ile yapıldı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında hazırlanan 2013-TR1-COM13-48779-1 numaralı “Environmental Education-a step to the future of our planet” isimli Çevre Eğitimi projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Projenin yerel ortakları; Karabük Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Safranbolu Anadolu Lisesi ve Yenişehir İlkokulu. Eylül 2013 ve Temmuz 2015 tarihleri arasında Türkiye’de ve Bulgaristan’da ortaklaşa olarak uygulanacak Comenius Regio Projesi, 2 okul, Çevre ve Su Müdürlüğü ve Bölge Eğitim Müdürlüğü olmak üzere 4 tane de yabancı ortağı bulunmakta.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde düzenlenen imza töreninde Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpinar, Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç , Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Sayin ve Proje Koordinatörü Erol Girgin hazır bulundu. Proje hakkında genel bilgilendirme yapıldıktan sonra, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ali Tunç’a teşekkür ederek, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüze proje ortaklık teklifimizi kabul ettiği için ve projemize yapacakları katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği Eğitim Projeleri okullarımız ve daha birçok kurum, kuruluş tarafından sürekli uygulanıyor. Karabük’te okullarımızda şu an itibariyle 9 adet comenius okul ortaklığı projesi uygulanmaktadır. Şimdi Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Mehmet Ali Tunç Beyle imzalayarak uygulamaya başladığımız bu proje Comenius Regio Projesi olup ülkemizden bu yıl 26 proje kabul edilmiştir. İlimizin bu 26 il arasında bulunmasından duyduğum bu memnuniyeti belirtmek isterim. Comenius Regio Projelerinde aynı ilden farklı kurumlar bir araya gelerek kendi bölgeleriyle ilgili eğitim alanında ortak çalışmalar yapmalarını kapsamaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, iki ortak okulumuz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte ‘Çevre Eğitimi’ konusunda çalışmalar yapacağız. Okullarımız da öğrencilere çevre bilincini kazandırmak, çevre konusuna duyarlı nesiller yetiştirmek için çalışmalar yapacağız, bu ortaklığımızın geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç da, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarla bir projede ortak olmaktan dolayı memnuniyetlerini belirterek, “Çevre konusunda toplumun eğitilmesi, öğrencilerimizin çevreye duyarlılıklarının artması konusunda yapılacak bu proje çalışmalarına katılmak kurumumuz için çok önemli. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarda öğrencilerimiz ve ortak kurumlarımızın verimli sonuçlar alacağına inanmaktayım. Çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi