ATATÜRK’E HAKARET İÇEREN BİR YAZIYI SAYFASINDA PAYLAŞTIĞINDAN DOLAYI GÜNDEME OTURAN VE AĞIR ELEŞTİRİLER ALAN KARABÜK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYFULLAH KAPLAN, MÜDÜRLÜĞÜN RESMİ WEB SİTESİNDE BİR AÇIKLAMA YAYINLADI


 

seyfullah-kaplan-aciklamasi

Atatürk’e “Müslüman ve Türk Değil, Yahudi” görüşünü taşıyan bir makaleyi, Remzi Cansu adlı Facebook kullanıcının aracılığı ile kendi sayfasında “Ben de mutlaka okumanız dileği ile paylaşıyorum” yazarak paylaşan Karabük’ün yeni İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Kaplan, her ne kadar gazetecilik etiğimizi sorgulayıp, haberlerimizi ‘asılsız’ olarak nitelendirse de, sorumlu yayıncılık anlayışı gereği açıklamasını aynen yayınlıyoruz;

İşte Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan imzasıyla yayınlanan açıklaması;
29.08.2014 Tarihinde ilimiz Karabük Haber Gazetesi internet sitesi ve karabuknethaber.com adlı internet haber sitesinde ve bunlara bağlı olarak sosyal medyada hakkımda çıkan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaları yapma gereği hâsıl olmuştur.

Bahse konu haberlerde facebook hesabımda tarafımdan yazıldığı iddia edilen paylaşımlar şahsımla ilgili olmayıp, listemde olan başkaları tarafından yayınlanmış gönderilerin benim sayfamda görünmesinden ibarettir.

Yaklaşık iki aydır sosyal medyada hiçbir paylaşım yapmadığım halde, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladığım bu günlerde böyle bir konunun gündeme getirilmesini ve etik habercilik anlayışı çerçevesinde şahsınla hiçbir görüşme yapılmadan bu tür haberlerin yapılmasını doğru bulmuyor ve önyargılı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.

Günümüzde Türkiye Cumhuriyetinin gelişmesine orantılı olarak ilimizde de büyük bir gelişim yaşanacağına, eğitim konusunda da iyi bir yerde olan daha da büyük başarılara imza atacağına ve bu başarıları yönetici arkadaşlarım, öğretmenlerim, öğrencilerim ve siz değerli halkımızla birlikte gerçekleştireceğimiz inancımla hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesini temenni ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Seyfullah KAPLAN


Karabük İl Milli Eğitim Müdürü



Yeni Müdür Seyfullah Kaplan, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde konuyla ilgili bir açıklama yayınlamakla yetindi.


milli-egitim-basin-aciklamasi


Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan'ın "listemde olan başkaları tarafından yayınlanmış gönderilerin benim sayfamda görünmesinden ibarettir" dediği Atatürk'e hakaret içeren paylaşımın fotoğrafı


seyfullah-kaplan-haber-face-1


Seyfullah Kaplan'ın Facebook sayfasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'MALGIDA' yazan dondurma dolabı içinde tasvir eden fotoğraf.


seyfullah-kaplan-haber-face-2