Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü’nde uzunca zamandan bu yana bir sıkıntı hissediliyordu. Aslında sıkıntı 2011 genel seçimlerinden sonra yaşanan Milli Eğitim Müdürü değişimine kadar dayanıyor.

O dönemde, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Karabük aday adayı olan dönemin Memur Sen Başkanı Mustafa Cünük, Karabük’te Milli Eğitim Müdürü olmak istemiş, Cünük’ün bu isteği de yerel siyasetçilerimiz tarafından büyük ölçüde kabul görmüştü. Ancak, Karabük Milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci, ilimizden aday adayı olmuş bir kişinin Milli Eğitim Müdürü olmasına sıcak bakmamışlardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den ilimize iyi bir Milli Eğitim Müdürü göndermesi ricasında bulunmuştu. Bu rica üzerine birçok ilden o dönemde Milli Eğitim Müdürü olarak istenilen İsmail Gürpınar son anda Karabük’e kaydırılarak İl Milli Eğitim Müdürü olmuştu.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü içindeki bir takım unsurlar, İsmail Gürpınar gibi son derece dürüst, kaliteli bir müdürü her nedense bir türlü kabullenemediler. Gürpınar, kurum içindeki her türlü entrikaya rağmen yine de başarılı oldu. Ancak, İzzettin Küçük valimizin Şanlıurfa’ya tayininden sonra yaşanan vali değişiminden sonra hem alttan, hem üstten gelen baskılara dayamadı ve ilimizden affını istedi.

SEYFULLAH KAPLAN YENİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

İsmail Gürpınar’ın ardından ilimize Kayseri Kocasinan Milli Eğitim Müdürü olan Seyfullah Kaplan geldi.

Bizdeki ilk izlenimi güler yüzlü, babacan bir Milli Eğitim Müdürü gibiydi. Ancak, dün bir kardeşimizin yeni gelen Milli Eğitim Müdürü’nün facebook sayfasında bir paylaşımını bize göstermesi ile bir anda şok olduk.

Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, Remzi Cansu adlı bir Atatürk düşmanının, Atatürk ile ilgili akla hayale gelmeyecek iftiralarını kendi facebook hesabında paylaşımda bulunmuş. 4 Haziran tarihli paylaşımda Seffullah Kaplan; paylaşımın üzerine bir de not düşmüş ve demiş ki “bende mutlaka okumanız dileği ile paylaşıyorum”

Yazımızın son bölümünde bu paylaşımdan kısa bir kopyala yapıştır yapacağız. Yazının tamamını kopyalayıp yapıştırmamız halinde büyük bir infial olur düşüncesi ile sadece çok az bir bölümünü paylaşacağız.

Bir Milli Eğitim Müdürü kendi facebook hesabında nasıl olurda, Atatürk düşmanı birinin böylesine iğrenç bir yazısını paylaşabilir.

Bunu anlamakta güçlük çektik.

Bu olayda mutlaka bir yanlışlık olabileceğini düşündük.

Ani ve fevri bir tavır olmak yerine işin doğrusunu öğrenelim istedik. Bugün öğle saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan ile telefonda görüştük.

Doğrusu duymak istediklerimiz “Bu facebook hesabı bana ait değil” “Ya da bu hesap bana ait ama birileri hesabıma benden habersiz böyle ahlaksızca bir yazı atmışlar” şeklinde bir sözler duymak istedik. Ama, Sayın müdürümüz bu hesabın kendisine ait olduğunu, yazının kendine ait olmadığını başka birinin (Remzi Cansu denilen Atatürk düşmanının) yazısını paylaştığını söyledi bize.

Eskilerinin tabiri ile şüuyu vukuundan beter. Yeni neslin anlayacağı şekilde de özrü kabahatinden beter bir durum. Başkasının yazısını paylaşıyor ve bir de not düşüyor üzerine “mutlaka okumanız dileği ile paylaşıyorum….”

Okuduk be müdürüm…

Okuduk ama çok üzüldük…

Üzülmekle de kalmadık kahrolduk…

İktidar partisinin Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar kardeşimize sorduk “bu neyin nesidir” diye…

Fazla bir şey söylemedi.

Az ama öz söyledi…

“Böyle bir şey yaptıysa HALT ETMİŞ…”

Konu sanırım ilimizin en üst düzey yöneticisine intikal etmiş. Ancak, il müdürümüzün bize telefonda söylediğine göre en üst düzey mülki amirimiz il müdürümüze “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde bir açıklama yapın” tavsiyesinde bulunmuş…

Bu satırları yazarken, Milli Eğitim İl müdürlüğümüzün resmi internet sitesine baktık, henüz en üst düzey amirimizin tavsiyesi yerine getirilmemiş. Bu günün Cumartesi olması, resmi dairelerin kapalı olması nedeniyle sanırız Pazartesi gününe kalmış resmi internet sitesine yapılacak açıklama…

Doğrusu biz de merak ediyoruz bu açıklamayı. Ancak, bugün bir başka gelişme olmuş. Karabük Milli Eğitim İl Müdürü Seyfullah Kaplan, facebook hesabındaki o iğrenç paylaşımını ve diğer birçok siyasi içerikli paylaşımlarını kaldırmış.

MİLLETVEKİLLERİMİZ NE DİYECEKLER…

İlimizin en üst düzey yöneticisinin, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde bir açıklama yap tavsiyesinin ardından, şimdi Karabük Milletvekillerimiz Mehmet Ali Şahin ile Osman Kahveci’nin bu olay karşısında nasıl bir tavır sergileyeceği merak ediliyor.

Vakıfbank tarafından ilimize yapılan Anadolu Lisesi’ne, “Mehmet Ali Şahin Anadolu Lisesi” adının verilmesi gündeme gelince, Sayın Şahin okulun açılış töreninde öylesine güzel, öylesine içten bir konuşma yapmıştı ki, o konuşma şu an bile aynen belleğimizde duruyor.

İl Milli Eğitim Müdürümüzün de öğrenmesi için o törendeki konuşmada Sayın Şahin ne demişti bunu yazalım;

“Bu okula benim adım verilmek isteniyor. Okulu ben yaptırmış olsaydım annemin adını, yani ÜNZİLE ŞAHİN okulu olarak ismini koyardım. Ama burayı benim bakanlığımın sorumluluğunda bulunan Vakıfbank yaptırmıştır. Vakıfbank bu ülkenin milli bir kuruluşu, milli bir değeridir. Ülkemizin de bir kurucusu vardır. Mustafa Kemal Atatürk. O zaman ben diyorum ki, buranın adını ZÜBEYDE HANIM okulu koyalım”

Törende bulunan partili, partisiz, taraflı, tarafsız herkes dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’i ayakta alkışlamıştı.

Sayın Şahin’i çok uzun yıllardan bu yana tanıyoruz. AK Parti Karabük İl Başkanı’nın tabiri ile “Halt etmiş” bir Milli Eğitim Müdürü’nün bu pervasızlığı karşısında sessiz kalmayacağını tahmin ve umut ediyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan’ın, facebook hesabında Remzi Cansu adlı bir Atatürk düşmanı tarafından kaleme alınan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili tamamen iftiralarla dolu yazısından Seyfullah Kaplan’nın da adının görüldüğü sayfadan küçük bir kopyala, yapıştır yaparak konuyu yetkililere, ilgililere ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Biz zaten şiddetle kınadığımızı yukarıdan beri izah etmeye çalışıyoruz. İşte, o yazıdan bir bölüm:

“Seyfullah Kaplan, Remzi Cansu‘nun fotoğrafını paylaştı.

4 Haziran

bende mutlaka okumanız dileğiyle paylaşıyorum.

 

*** ACI AMA DOĞRU GERÇEKLER ***


(NOT : Bazı gerçekler Yahudi İcadı Facebook’u ve avanesi Kemalistleri kızdırmış olmalı ki yine kaldırmışlar. Bu çalışmamı üçüncü kez paylaşıyorum. Bin kere de kaldırsa önemi yok. Binbir kez yine yükleyeceğim !)


Atatürkçü Düşünce Derneğinde 7 sene görev almış, TGB alt yapılanmada aktif olarak çalışmış, CHP ile sürekli temas halinde bulunan birisi olarak söylüyorum ki: M. Kamal Asla Müslüman ve de Türk değildir.


Neden mi?


Lütfen sonuna kadar okuyun ve istediğiniz şekilde inanın yahut inanmayın:


* Kendisi İspanyadaki zulümden Osmanlının kurtararak balkanlara yerleştirdiği Yahudilerdendir.


* Abdulhamidi deviren İttihad ve Terakki Mason örgütünün beyin takımında yer almıştır.


* Okul muallimi Şemsettin Sami, Swon Zwi adında bir yahudidir ve sadece musevi olanların eğitim aldığı okulda yetişmiştir.


* Nüfus Cüzdanındaki Mustafa’yı İslami olduğu gerekçesi ile çıkartmış, kemal olan ismini de ‘KAMAL’ yapmıştır. Kamal ibranicede İlah anlamına gelir. Dileyen bakabilir.”


…………….. Yazı böyle saçma sapan devam ediyor….

Ve, şu an Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü makamındaki zat-ı muhterem de facebook sayfasındaki arkadaşlarına, öğrencilerine diyor ki “ben de mutlaka okumanız dileği ile paylaşıyorum”

Tek kelime ile VAY BEEEE……

Editör: Haber Merkezi