DEMİR ÇELİK LİSESİ’NİN KAPATILIP, YERİNE İMAM HATİP LİSESİ AÇILMASI İLE İLGİLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSMAİL GÜRPINAR AÇIKLAMA YAPTI


 

“DEMİR ÇELİK LİSESİ’Nİ KAPATMAK, SÜLEYMANİYE CAMİSİNİ KAPATIP, MÜZEYE ÇEVİRMEK DEMEKTİR”


 

“KÖKLÜ BİR TARİHİ OLAN DEMİR ÇELİK LİSESİ’NİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”


 

meb-dc-lisesi

60 Yıllık bir eğitim tarihi olan Karabük Demir Çelik Lisesi’nin kapatılarak, yerine 2. İmam Hatip Lisesi’nin açılmak istendiğini Karabük Net Haber olarak “Özel Haber” logosu ile kamuoyunda paylaşmıştık.

Aradan 24 saat geçmeden ülkenin dört bir yanında bulunan D.Ç Lisesi mezunlarından büyük tepkiler oluşmaya başladı.

Tepkilerin kısa bir sürede çığ gibi büyümesi karşısında Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çınar, Karabük Net Haber’e özel bir açıklama yaptı.

Gürpınar “Okulların fiziki konumu ve öğrenci sayıları ile ilgili müfettişlerimiz mutat incelemeler yapıyor. Zaten ben de kendilerine böyle bir teklifle karşıma gelmemelerini söyledim. Köklü bir tarihi olan Demir Çelik Lisesi’nin kapatılması söz konusu olamaz. Ha Süleymaniye camisini kapatıp, müze yapmışsınız, ha Demir Çelik Lisesi’ni kapatmışsınız, farkı yok. Herkes rahat olsun, Demir Çelik Lisesi’nin kapatılması asla söz konusu değildir.” Dedi.

KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ

Karabük Net Haber olarak bir kamu görevi yaptığımıza inanıyoruz. Demir Çelik Lisesi’nin kapatılması için bazı gizli çalışmaların içinde olunduğunu ispat edemeyiz ama eminiz.

Dün akşam (11.05.2014 Pazar) saat 21:00 sularında “DEMİR ÇELİK LİSESİ KAPANIYOR” başlıklı haberimiz, daha 24 saat geçmeden çok büyük bir yankı uyandırmış ve ülkenin dört bir yanından tepkiler gelmesine neden olmuştur.

İlgililer daha ilk saatlerde oluşan bu tepki karşısında, haberimizi yalanlamadan, böyle bir şeyin kesinlikle olmayacağını açıkladılar.

Bu bir habercilik örneğidir. Bu basının internet medyasındaki ne denli büyük bir güç olduğunun en büyük göstergesidir.

Haberimiz Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ağlarında binlerce kez paylaşılmış, adeta internet de dalga dalga yayılarak büyümüştür.

Teşekkürler Karabük Net Haber okuyucuları.