AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, muhalefet partileri ile milli politika oluşturmak noktasında sorun yaşadıklarını belirterek, “Türkmenler için birlik olmamız lazım. Ben burada hepinizi birliğe davet ediyorum” dedi.


20160119AW636317_01Türkmeneli Dernekler Federasyonu, 16 Ocak 1980’de Türkmen Liderlerin Katliamı olayına ilişkin Ankara Hilton Otel’de “Irak Türkmenleri Şehitler Günü” programına ev sahipliği yaptı. Etkinliğine AK Parti Milletvekilleri, Prof.Dr. Burhanettin Uysal, Ayşe Türkmenoğlu ve Burhan Kayatürk ile MHP Milletvekilleri Oktay Vural ve Ümit Özdağ ile çok sayıda bürokrat katıldı.
“AK PARTİ HER DAİM TÜRKMENLERİN YANINDA OLACAKTIR”

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, muhalefet partileri ile milli politika oluşturmak noktasında sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Herkes olayları ilk noktasından alıyor kendine göre yoruyor” ifadelerini kullandı.

İktidarı eleştirmenin çok kolay olduğunu ifade eden Uysal, “Bizim için bir milli politika olan Türkmen kardeşlerimize ilişkin bir deklarasyon yayınlamaya çalışsak, maalesef muhalefet temsilcileri ile bu bildiriye imza atamayacağımızı görüyorum. Malumunuz Türkmen kardeşlerimize yardım tırı hadisesi oldu.

Halen onu çözmek mümkün olmadı. Muhalefet partileri bunu öyle değerlendirdi ki, dış mihraklara eleştiri fırsat verdi. Yapacağımız yardımlar bu sebeple çok fazla zarar gördü. Muhalefet partilerinden beklentilerimiz Türkmenler konusunda iktidarın arkasında durmaları. Burada hepimizin fikirleri haklı olabilir.

Her fikri ayrı ayrı destekliyor olabiliriz ama bunların hiçbiri çözüm mahiyetinde değil. Türkmenler için birlik olmamız lazım. Ben burada hepinizi birliğe davet ediyorum. AK Parti Türkmen kardeşlerimizin bugüne kadar hep yanında olmuştur. Bundan sonra da her daim yanında olacaktır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ”

Türkmeneli Dernekler Başkanı Aydın Beyatlı ise, Türkiye 'nin kendilerine uzattığı eli hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. Türkmenler ile Türkiye'nin bir bütün olduğunu belirten Beyatlı, “Irak'ta halklar ötekileştiriliyor. İnsanlar birbiri ile konuşamaz hale geldi. Bazı ajanlar bölgede cirit atıyor" ifadelerini kullandı.

Programda Türkiye'nin AFAD, TİKA, Türk Kızılay’ı kurumlarına Türkmenlere yaptıkları yardımlardan dolayı da ödül verildi.

Editör: Haber Merkezi