AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Ünal mesajında; "Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. 

Yerel demokrasimizin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, devletimizin gözü kulağı konumunda olup, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi gerçekleştirmektedir. Bu yönüyle her bir muhtarımız toplumsal kaynaşma ve dayanışmanın merkezi olarak önemli bir işlevi yenine getirmekte, kamu kurumuyla vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. 

Toplumsal görevin bir göstergesi olarak da ülkemizin çeşitli bölgelerinden davet edilen muhtarlarımız Devletin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından çeşitli aralıklarla kabul edilerek görevlerinin yüceliği teslim edilmektedir. Yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi muhtarlarımız yerelden başlayıp, genele yayılan bir davanın mücadele erleridir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, Karabük’ümüzde görev yapan muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum." Dedi.
 

Editör: Haber Merkezi