AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN:



 “MEZHEP VE IRK FARKLILIKLARI KAVGA NEDENİ OLAMAZ”


 
20160613AW774741_01 AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Mezhep ve ırk farklılıkları kavga nedeni olamaz. Gelin, Müslümanlar olarak kendi göbeğimiz kendimiz keselim. Başkalarını işlerimize karıştırmayalım" dedi.

Şahin, baba ocağı Ovacık ilçesi Çatak köyünde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar sonrası köylülere hitaben konuşan Şahin, ramazan ayının birlik beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu söyledi.

İslam aleminde şu anda bu iki duygunun da yaşanamadığını, Türkiye'nin bunu sağlamak için şu anda önderlik yaptığını belirten Milletvekili Şahin "Biz bayraktarlık yapmış bir ecdadın, Osmanlı'nın torunlarıyız.

Hala çoğu Müslümanların umudu Türkiye'dir. İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi Toplantısı İstanbul'da yapıldı. Anlaşmazlıklar var. 'Sen şu mezheptensin, şu bu mezhepten, sen şu ırktansın, bu o ırktan...' Mezhep ve ırk farklılıkları kavga nedeni oluyor.

Cumhurbaşkanımızın orada söylediği 'Ben ne Sünniyim ne Şii, ben Müslümanım' demesi çok önemlidir. Bu farklılıkları ortadan kaldıralım. Mezhep ve ırk farklılıkları kavga nedeni olamaz. Gelin Müslümanlar olarak kendi göbeğimizi kendimiz keselim, başkalarını işlerimize karıştırmayalım.

Şu anda İslam coğrafyası sıkıntılar yaşıyor ama inşallah bunlar geride kalacak. Onun için mutlaka şuurlanmaya ihtiyaç var. Şu mübarek ramazan ayının şuurlanmaya vesile olmasını niyaz ediyorum. En huzurlu coğrafya İslam coğrafyası olması lazım.” dedi.

Daha sonra köylülerle bir süre sohbet ederek sorunları dinleyen Şahin, Ankara'ya hareket etti.

Editör: Haber Merkezi