AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, geçtiğimiz günlerde aşırı yağışların Yenice'de meydana getirdiği hasarları yerinde inceledi.


 

20140616AW119111_04Milletvekili Osman Kahveci beraberinde Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yenice Orman İşletme Müdürü Şevket Eraslan, İl Özel İdare Yol ve Ulaşım Müdürü Serkan İnal, İl Genel Meclis üyeleri Mehmet Ören ve Ergün Özgün ile birlikte sel sonrası meydana gelen hasarı yerinde inceledi.

Kahveci, ilk olarak mesire alanı olan Şeker Kanyonu'ndaki incelemelerinin ardından sırasıyla Ören Köyü, Ibrıcak Köyü, Kayadibi Köyü, Derebaşı Köyü ve son olarak da Yortanpazarı Beldesi'nde incelemelerde bulundu.

Kahveci, Yenice'nin geçen haftaki selden zarar görmüş olan köylerini ziyaret ettiklerini söyleyerek, “Devlet Su İşleri'nin (DSİ), İl Özel İdaresi'nin ve Orman teşkilatında görev alan arkadaşlarımız ile zarar gören köylerimizde incelemelerde bulunuyoruz. Selden zarar gören derelerimiz bazı köy ve mahalle yollarımızın da önemli ölçüde zarara uğradığını gördük. Ekiplerimizle birlikte hızlı bir şekilde bu zararın telafi edilmesi yönünde çalışmalar başladı. DSİ, Ankara'dan ve Kastamonu'dan ekiplerini buraya gönderdiler. Şuanda teknik bir ekipte bütün bölgeyi dolaşıyor. Bu şekilde önümüzde ki birkaç ay içerisinde geçen hafta selden tahrip olmuş tüm dereler ve yollar hızlı bir şekilde tamir ediliyor. Taş tahkimatsa, taş tahkimatı, beton tahkimatsa beton tahkimatı ve kapalı olan tüm yollarımızı da yeniden açtık. Şuanda ekipler çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. Bende başta Yenice merkez olmak üzere tüm köyleri ve Yortanpazarı'nın köylerini ve merkezini dolaştım. Ekipler yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Mal ve can kaybına neden olan önemli bir zarar yok. Sadece alt yapılar zarar görmüş, bu alt yapıları da ekiplerimiz hızlı bir şekilde tamir ediyorlar. Şunu da belirtmek isterim; DSİ, Makine İkmal Şube Müdürlüğü için Makine Parkı kurulması adına yetkililer ile görüşüldü. En kısa zamanda Karabük makine parkına kavuşacak. Bu iş için yetkililer ile görüşüldü. Ben tekrar Yenice'de ki hemşerilerime geçmiş oldun diyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi