AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş Karabük'ün 84. yıl dönümünü kutlamak için bir mesaj yayınladı.

Güneş’in mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bugün Karabük Demir- Çelik Fabrikalarının ve Karabük ilimizin kuruluşunun 84. Yılını kutluyoruz. 3 Nisan 1937 de temeli atılan Kardemir; Türk Milletinin çalışma, üretme ve dünya ile eşit seviyede yaşama iradesini güçlü bir biçimde vurgulaması bakımından çok anlamlıdır. Köklü bir geçmişe sahip Fabrikamız, uzun yıllar Türk Milletinin endüstriyel atılımlarına rehberlik etmiştir,Türk sanayisinin; öncüsü, okulu ve uygulayıcısı olmuştur. 

13 Hanelik bir Köyün Pirinç vadisi, 84 yılda Türk Milleti tarafından çelik vadisine dönüştürülmüştür. Öyle ki, adını tarih kitaplarına “Fabrikalar Kuran Fabrika” olarak yazdırmıştır. Ülkemizin sanayisine ve yurdun dört bir yanına unutulmaz eserler kazandırmıştır.  Yetiştirdiği mühendisler ve ustalar Karabük’ten yurdun dört bir tarafına yayılarak sanayileşme hamlesine büyük katkılar sağlamıştır. Üretime başladığı yıllarda 150 Bin Ton çelik üreten Kardemir, bugün 3 Milyon Ton çelik üretimiyle önemli bir sanayi hedefine ulaşmıştır. Fabrikamız sadece Çelik üretmekle kalmamıştır.

3 Nisan sadece Karabük ve Demirçelik Fabrikalarının kuruluş günü değil Türk Sanayisinin Temelinin atıldığı gündür.  3 Nisan Günü Sanayi Günü Olmalıdır.  Karabük Demirçelik Fabrikalarını ve Karabükün kurulmasında emeği geçen Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak üzere, devletimizin ve şehrimizin büyüklerine şükranlarımı sunuyor, hepsini rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.”