KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ SOĞUKSU MAHALLESİNDEKİ TOKİ HAK SAHİPLERİNE MÜJDE VERDİ



İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE DE SAHİP ÇIKTI


 

 

vekil-duyarliligi


 

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci TOKİ’nin Gecekondu kentsel dönüşüm çerçevesinde Soğuksu Mahallesinde yapacağı konutlar ile ilgili hak sahiplerine müjdeli haberler verdi.

Kahveci geçtiğimiz günlerde Soğuksu Mahalle sakinlerini ziyaret ettiğini ve TOKİ konutları ile ilgili konutları ile arsaları istimlak edilen vatandaşları mümkün olduğu kadar bilgilendirmeye çalıştığını ifade etti.

20130510AW000952_02Karabük Net Haber Editörlüğüne özel bir açıklama yapan Kahveci “Soğuksu’da konutları ve arsaları istimlak edilen vatandaşlar biraz dertli ve onların sorunlarını bir nebzede çözebilmek için bir dizi çalışmalar içine girdik. Soğuksu sakinlerinin taşınmazlarının istimlaki sırasında yapılan değer tespitlerinin düşük yapıldığı şikayetleri var. O zaman ilgili birimler değer tespiti yapmış ve Karabük Belediyesi tarafından da onaylanmış. Bu aşamadan sonra o süreci geriye döndürmemiz mümkün değil.” Diye konuştu.

Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Soğuksu mahallesinde taşınmazları istimlak edilen vatandaşların mağduriyetlerinin bir nebze de olsa giderilmesi için TOKİ yetkilileri ile bir dizi görüşmeler yaptığını belirterek bazı önemli gelişmeler kaydettiklerini açıkladı.

Kahveci “Soğuksu TOKİ’de hak sahiplerine verilecek olan yeni dairelerin fiyatlarında günümüz şartları dahilinde iyi bir indirim yaptırdık. TOKİ 120 Bin TL olan 3+1 dairelerde ve 84 Bin TL olan 2+1 dairelerde %10 gibi bir indirim yapacak. Yani 12 ile 8 Bin TL arası indirimler uygulanacak. Bu miktarlarda bir indirimde o aileler için iyi miktar sayılır. Ayrıca aylık 200 TL olan kira yardımı da 400 TL’ye çıkarıldı.”

“Ben Soğuksu halkına bunları anlattım ama orada bir vatandaşın üç ay TOKİ’ye taksitimizi ödemezsek ne olur? Sorusu Karabük basınına ‘Kazık Osman benzetmesi’ olarak yansıtıldı ve bu bahsettiklerim hiç gündeme getirilmedi” diyen, Milletvekili Kahveci üzüntülerini belirtti.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLE’YE DEVLET ELİNİ UZATMIŞTIR

İhtiyaç sahibi bir aile olan ve geçtiğimiz günlerde de “Nerde Bu Devlet?” başlığı ile haber yaptığımız Asiye Çakır’ın durumu ile de bizzat ilgilendiğini belirten Osman Kahveci şu açıklamalarda bulundu;

20130510AW001013_02“Haberde iki çocuğu ile birlikte kapısı, penceresi, elektriği ve suyu olmayan inşaat gibi bir gecekondu da yaşamaya çalıştığını ifade eden Asiye Çakır’ın olayını hemen araştırdım. Bu aile Orman İşletme Müdürlüğümüzün misafirhanesinde zaten misafir ediliyormuş. Valilik bünyesindeki ilgili müdürlükler de çalışmaya başlamışlar. Bu aileye bir ev tahsis edilmiş ve şu an eşyaları temin edilerek içi döşeniyormuş. Okula devam etmek isteyen çocuğun da, okula gitmesi için tüm gerekenler yapıldı. Şunun iyi bilinmesini istiyorum ki, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve AK Parti hükümetinde böyle ihtiyaç sahibi kişiler asla kendi kaderine bırakılmadı ve bırakılmayacaktır da. Allah’a şükür Devletimiz böyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı kucaklayacak kadar büyük ve güçlüdür. Kimse merak etmesin. İnsanları kaderleri ile baş başa bırakmak ve aç kalmak 2002 öncesinde kaldı.”