mhp-eylem-nobeti



BERKİN ELVAN ANMASINI ENGELLEMEK İÇİN MEYDANDA NÖBET TUTTULAR


 

KARABÜK'ÜN SAFRANBOLU İLÇESİ'NDE BİR GRUP MHP'Lİ BERKİN ELVAN'IN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE YAPILACAK EYLEME ENGEL OLMAK İÇİN MEYDANDA NÖBET TUTTU


 



 

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde bir grup MHP'li Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle yapılacak eyleme engel olmak için meydanda nöbet tuttular.

Eylemin yapılacağı Misak-ı Milli Meydanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Ege Üniversitesinde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pankartı astı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meydandaki amfi tiyatroda oturan kalabalık, Berkin Elvan eylemi yapmak için gelecekleri beklemeye başladı. 2 saat nöbet tutmalarına rağmen kimsenin gelmemesi üzerine Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, kendilerinin birileri gibi devleti, milleti bölmek için uğraşmadıklarını söyledi. Ürkek yüreklerle çetin yolların aşılmayacağını, başkaları gibi bölücülük yapmadıklarını belirten Asker, "Bölücülük yapanlarla da bütün Safranbolu halkı aramızdaki farkı görsün. Biz bu vatanın insanıyız, bu vatanın çocuklarıyız" dedi.

İlçe Başkanı Asker, Berkin Elvan için eylem yapacakların gelmeyeceğinin anlaşılması üzerine grubu dağılmaları konusunda uyardı. Daha sonra kalabalık, 'Türkiye haine mezar olacak', 'Hepimiz Fıratız hepimiz Türküz', 'Fıratlar ölmez vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attıktan sonra olaysız dağıldı.

Editör: Haber Merkezi