mhp-2105-1



 


MHP’Lİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ VE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI, AK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLARIN’IN KENDİLERİNE YÖNELİK ELEŞETİRİ DOLU AÇIKLAMALARINA AYNI SERTLİKTE CEVAP VERDİLER


 

mhp-2105-2RAFET VERGİLİ “MHP ADAYLARI İLE SEÇİMİN HER NOKTASINDA, HER YERİNDE VE HER KÖŞESİNDEYİM. MHP KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİDİR”


 

DURMUŞ YALÇIN “ECDADIMIZ GİBİ 7 HAZİRAN’DA KARABÜKLÜLER OLARAK DESTAN YAZACAĞIZ”


 

AYHAN AKBAŞ “VATANDAŞ ARTIK BİR DEĞİŞİM İSTİYOR”


 



 

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ın MHP Milletvekili adayları ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye yönelik eleştirilerine cevap gecikmedi.

5 Bin Evler 75. Yıl Mahallesi Park açılışında Karabük Net Haber İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Editörü Ergün Başkaya, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Milletvekili Adayları Durmuş Yalçın ve Ayhan Akbaş ile özel bir röportaj gerçekleştirdi.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın, hastaneleri ve sağlık hizmetlerini eleştiren Rafet Vergili’ye yönelik “Bizi eleştirenler geçmişte kendilerine bakacaklar. Bunlar şimdiki hastanelerde galoşları bile toplayamaz” demişti.

MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bu eleştiriye karşı gecikmeyen cevabında şu açıklamaları yaptı;

“Bu eleştiriye karşı verecek fazla bir cevap yok.  Timurçin beyin bize karşı verdiği cevabın haberini okudum, severim kendini. Son derece dürüst ve ilkeli bir arkadaştır ama bu bahsettiği geçmiş tarihler ele alındığı zaman, o tarihlerde bilgisayar bile yoktu. Her gün Dünya biraz daha fazla gelişiyor o tarihlere ait modellerde arabalara binen bile kalmadı. İnsanların istekleri artık her şeyin biraz daha iyi olması yönündedir. Tüm bu çerçeveler eşliğinde dünkü hastanelerin ve o şartlardaki hizmetlerle bu günkü hastaneleri ve hizmetlerin mukayesesi söz konusu olamaz.

mhp-2105-3Bunlar çok farklı ve günlük siyaseti kurtarmak için yapılan sözler, politikalar. Daha evvelden bu parti kendisi söylemedi mi, daha önceki il başkanı bu hastaneyi kapatmıyoruz diye siyaset yaptılar, doğum hastanesini kapatmıyoruz diye politika yaptılar. Siz devlet hastaneleri ile ilgili sözler yaptınız, biz kapatılacak dedik, o zaman milleti ikna etmek için pankartlar astınız. Önce bunların cevabı verilmeli. Yoksa galoşları toplayamazsınız demek kolay. Galoş Türkiye’ye geleli on yıl oluyor. Yok, galoşları toplayamazlar, temizleyemezler… Her kes görüyor nasıl bir işletmeye sahip olunduğu, nasıl bir düzen olduğunu, Yani o kadar da çok insanların istediği gibi yüksek standartlarda bir hastane işletmeciliği ortada yok. Hemen yanı başındaki özel hastaneye gittiğiniz zaman işletmeciliğin ve hizmetin farkı yüzde beş yüz ortaya çıkıyor. Bunlara bakılmalı ve bunlar daha iyi rehabilite edilebilir mi bunlar tartışılacak, bizde bunu yapıyoruz. Biz Karabük’e daha iyi hizmetlerin gelmesi, Karabüklülerin refah ve yaşam düzeyinin daha yukarı çıkarılması için uğraşıyoruz. 1980’ler ile 90’ların Türkiye’sinin mukayesesi söz konusu olamaz.”

VERGİLİ "MHP KARABÜK’TE BİRİNCİ PARTİ"

En son 2014 yerel seçimlerinde Karabük’te birinci partinin MHP olduğunu öne süren Başkan Rafet Vergili, MHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde de birinci parti olacağını iddia etti ve konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“12 Ay önce bir seçim yapıldı ve o seçimlerde MHP’nin şansının ne kadar olduğu görüldü. Karabük’te birinci parti Milliyetçi Hareket Partisi’dir, ondan sonra da bir seçim yapılmadı henüz. Cumhurbaşkanlığı seçimi bir parti seçimi değildir. Karabük’te Birinci Parti Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Onlar nasıl 2-0, 1-0 gibi konuşabiliyorlar ki?”

VERGİLİ “MHP ADAYLARI İLE BU SEÇİMİN HER YERİNDE, HER NOKTASINDA VE HER KÖŞESİNDEYİM”

Rafet Vergili, MHP Milletvekili adaylarının sonuna kadar yanında olduğunu belirterek, Ergün Başkaya’nın sorularını şöyle cevaplandırdı;

“Rafet Vergili olarak MHP Milletvekilleri adaylarının seçim çalışmalarının her yerindeyim, her noktasındayım, her köşesindeyim. Sonuna kadar Milliyetçi Hareket Partisi adayları ile beraberim. Yapmış oldukları her çalışmanın, her propagandanın içerisinde varım, onlarda benim yapacağım işlerin içerisinde varlar. Biz bir bütünüz, beraberiz.

Kendileri de bunları eleştirebilirler ama biz kendilerini, milletvekillerini bu açılışlara çağırıyoruz, onlar şöyle söylüyor ‘bunlar politik olarak çağırıyorlar’ onlar geldiği zaman biz de bu konuştuklarımızı konuşmayız. Beraber kurdele keseriz, problem değil. Onlar toplu açılışlar adı altında politika üretiyorlar, bizim de bu hakkımız.”

MHP ADAYI DURMUŞ YALÇIN “ECDADIMIZ GİBİ 7 HAZİRAN’DA KARABÜKLÜLER OLARAK DESTAN YAZACAĞIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi 1. Sıra Milletvekili adayı Durmuş Yalçın, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın “Destan yazılacak diyorlar; Türk tarihi ve İslam tarihinde destanı bizim ecdadımız yazdı. Biz destan yazmıyoruz, hizmet yapıyoruz. Sloganların arasında sıkışan İslam davası olmaz, İslam davası yaşamakla olur” Şeklindeki açıklamalarına, aynı sertlikte cevap vererek, “Biz o ecdadın torunlarıyız ve 7 Haziran’da tüm Karabüklüler olarak destan yazacağız” dedi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Bin yıl önce Sultan Alparslan Anadolu’ya girdiğinde destan yazdığında, Alparslan’la kalmış olsaydı, Selçuklular destan yazmayacaktı. Selçuklular destan yazdığında, ayıp olur diye Osmanlılar destan mı yazmayacaktı, Fatih Sultan Mehmet bir çağı açıp, bir çağı kapatmayacaktı mı? Bizler o ecdadın evlatlarıyız, o ecdada layık olmak için çağa uydurarak destan yazacağız. O destanı Karabüklü hemşerilerimizin nasıl yazdığını Haziran’ın 7’sinde görecekler, Türkiye genelinde de, yüce Türk Milletinin nasıl destan yazdığını görecekler. Zaten destanı Karabüklü hemşerilerimizin desteği ile CHP’lisiyle, AK Partilisiyle, MHP’lisiyle, Demokrat Partilisiyle ve kısacası tüm siyasi görüşlerin desteği ile Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili o destanı yazıyor zaten”

KARABÜK’ÜN ÜÇ MİLLETVEKİLİNDEN BİRİNİ ANKARA’DA KAYBETTİLER Mİ, NEREDE O..?

Açıklamalarını sürdüren MHP Milletvekili adayı Durmuş Yalçın “Biz onları 2002’de Ankara’ya 3 Milletvekili ile gönderdik, acaba biriniz Ankara’da Kaybettiler mi nerede o? Birisi nerede, iki kaldılar. 12 senedir tek başına iktidarlar, 12 senedir bütün oyları onlara verdik. Rafet Vergili yerelde bir hizmet verene kadar, Allah aşkına Karabük’te bir hizmet gördük mü? Yenişehir de o hastane yapıldıysa, Rafet Beyin çalışması karşısında mecbur kaldıkları içindir. Yenişehir deki hastaneyi de ben Rafet Vergili’nin yaptığına inanıyorum, yoksa uyuyacaklardı. Ankara’dan bakıyorlar %65 oy çantada keklik ne de olsa diyorlardı.” Dedi.

Yalçın “Arkadaşlar teşvik kapsamına alınmamızda ne dediler, siz çok zengin isliniz teşvik kapsamına alınmanıza gerek yok dediler ve ciddi göç verdik, işte o zaman üç milletvekili sayımızdan birini de teşvike girememekle kaybettik.

mhp-2105-4Bize her şeyden önce çok büyük bir teveccüh olduğunu ifade etmek istiyorum ve ben inanıyorum ki, onlar tek başına iktidar olamayacaklar. Bir de korkutuyorlar ‘Koalisyon olmasın, istikrar bozulmasın’ diyorlar, bu demokrasinin kuralına ters, bu diktatörlük, o zaman seçim yapmayalım, hep onlar dursun, seçime ne lüzum var. Bir ülkede hizmet olacaksa güçlü muhalefet olacak, nasıl Rafet Vergili gelesiye kadar iktidar uyudu ve uyuttular, Rafet bey gelince biraz bir şeyler yapmak zorunda kaldılar. Rafet Vergili’ye Ankara’dan destek lazım. Ben şuna inanıyorum, biz MHP olarak iktidar olacağız ve Karabük’te de 2-0 yapacağız. 1-1 herkes söylüyor, 2-0’ı AK Parti için söyleyene biz hiç rastlamıyoruz. AK Parti’ye tepki çok büyük, esnafları geziyoruz ve kameraları kapatın deyip ağlıyorlar, utanıyorlar, korkuyorlar ve bir baskı imparatorluğu kurulmuş.” Diyerek sözlerini tamamladı.

AYHAN AKBAŞ “VATANDAŞ ARTIK BİR DEĞİŞİM İSTİYOR”

MHP İkinci sıra adayı Ayhan Akbaş ise seçim çalışmalarını şöyle özetledi;

“Sahaya indikten sonra vatandaşta bir bezginlik, bıkkınlık ve bir korku kaplamış, bunları görüyoruz. Bizlere karşı teveccühleri çok iyi, vatandaşta bir değişim beklentisi var ve bir değişim istiyorlar. Bir şeylerin değişmesini istiyorlar, biz de vatandaşımızdan alacağımız destek ile yapacağımız çalışmalar ile bu değişimi gerçekleştireceğiz”

 

 

Editör: Haber Merkezi