AK PARTİ KADIN KOLLARI'NIN RESMİ PLAKALI ARAÇLA KUMANYA DAĞITMASINA TEPKİLER BAŞLADI


 

mhp-istifa-edin


 

AK Parti Karabük Kadın Kolları’nın dün, Fatih Mahallesinde Karabük İl Özel İdare’ye ait resmi plakalı bir araçla, mahalleli kadınların kimlik bilgileri alınarak kumanya dağıtılması, basın tarafından görüntülenmişti.

Yaşanan bu olay ile ilgili siyasi partilerden tepkiler gelmeye başladı. İlk tepkiyi Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Metin Demirel gösterdi.

Demirel, yayınladığı basın bildirisinde yaşanan bu olayı kınayarak, sorumluları istifaya davet etti ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak, aynen şu görüşlere yer verdi;
AKP  iktidarının ilkesiz, ayarsız, istismarcı politikaları Karabük’te hız kazandı. İlimizin Soğuksu mahallesi, TOKİ mevkiinde il özel idaresine ait resmi araçla kumanya dağıtılıp,  kimlik bilgileri alınarak üye yapıldığını belgeledik.

Biz bu seviyesiz siyaset merkezi haline gelen AKP’nin çarşıda, pazarda, işporta tezgahları arasında üye yaptıklarını görüntülemiştik. Bu konuda AKP’nin fakir insanımızı, işsiz insanımızı istismar ettiğini ve şimdilik bu konudan bahsetmeyeceğimizi birkaç gün önce ifade etmiştik.

Ülkenin her değerini iktidarda kalma adına peşkeş çeken AKP iktidarı, fakirleştirdiği insanımızın üzerinde kumanya dağıtmayı baskı unsuru haline getirdi. Kumanya dağıtma işini devlete ait araçla yaparak, ne kadar pervasız, ne kadar hayasız olduklarını da ortaya koydular. Görüntüler net. Tabi ki AKP yöneticileri bu durumu inkar edecekler, sulandıracaklar, senaryo yazacaklar.

AKP Genel Merkezinin ana politikası haline gelen inkarı, bu kez yerelde deneyecekler. Her şey net ve berraktır. Sizin bu konuda siciliniz kabarık. İstismar, inkar mızrağınız bırakın çuvala, çuvallara sığmaz oldu. Bu net ve gerçek olan ahlaksız siyasi anlayışı inkar edenlerin bu yaptıkları büyük ayıbı örtmesi mümkün değildir. Şu noktaya da dikkat çekmek istiyoruz ki; Her fırsatta ülkemizde milli gelirimizin 10 bin dolar  üzerinde olduğunu iddia edenler, kimlerin zenginleştiğini hemen yanı başında duranlar, dünürler ve yandaşlara baktıklarında anlayacaklardır. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin resmidir bu görüntüler. Başka bir açıdan bakıldığında bu görüntüler ahlaksız, seviyesiz siyasetin belgesidir.

kumanya-mhp-yaziAKP yöneticileri kumanya dağıtarak neleri kapatacaksınız, merak ediyoruz.

Üzerinde yürüdüğünüz İmralı’da ki caninin yol haritasını mı, PKK’nın yerine getirmeye başladığınız taleplerini mi, AB-ABD dayatmalarını mı?

Bu ve buna benzer hareket ve faaliyetlerle ülkeyi bölme planlarınızın güç kazandığını mı zannediyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Karabük insanı bölücülere prim veren bu siyasi anlayışı ilk seçimde sandığa gömmeye kararlıdır. Çırpınışlarınız boşuna. Ne dağıtırsanız dağıtın, kiminle neyle dağıtırsanız dağıtın, korkunun ecele faydası olmadığı gibi bu seviyesiz iflas eden sığ düşünceleriniz siyasi çöplükte yer bulacaktır. Beytül maldan bahseden AKP yöneticileri yanlıştasınız. Yolunuz, metodunuz yanlış.

Gelinen bu noktada, daha önce yapılan istismarları perçinleştiren bu olay nedeniyle siz değerli basın mensuplarının huzurunda, Bu tablonun oluşmasında payı olan İl genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan’ı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Eski’yi görevlerini kötüye kullandıklarından ve ihmal ettiklerinden dolayı istifaya davet ediyoruz.

Ayrıca, her beyanatında ilkeden, seviyeden bahseden AKP İl Başkanı Ömer Ayarı, ilkeli ve ahlaklı siyaset adına istifaya davet ediyoruz.

Devletin resmi aracını bir siyasi parti çalışmasına katılmasını müsaade eden, göz yuman, kamu görevi yapan ve devlet memurları ile ilgili  Sayın Valimizin kanunların verdiği yetkiyi derhal kullanmasını talep ediyoruz.

Ayrıca bu  kanunsuz hareketi yapanlarla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz.

Editör: Haber Merkezi