mhp-basin-toplant-1

 

MHP İL BAŞKANI VE MERKEZ İLÇE BAŞKANI BIÇAKLANAN ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTILAR


 

BURHANETTİN ARSLAN


 

“AKP İÇİNDE EŞKİYA UZANTILI KİŞİLER YUVALANMIŞTIR”


 

“BIÇAKLANAN ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLERİN DAVASININ SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”


 

MERKEZ İLÇE BAŞKANI SAMET SARITAŞ


 

“BU DÜNYANIN GEÇMİŞİ TUFAN, GELECEĞİ KIYAMETTİR. ARKADAŞLARIMIZIN KANI ASLA YERDE KALMAYACAKTIR”


 



 

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan ve Merkez İlçe Başkanı Samet Yalçın Sarıtaş bir basın toplantısı düzenleyerek, 24 Kasım Pazartesi günü Safranbolu’da üniversiteli öğrenciler arasında meydana gelen kavga ile ilgili açıklamalarda bulundular.

ARSLAN “AKP İÇİNDE EŞKİYA UZANTILARI YUVALANMIŞ”

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, 24 Kasım Pazartesi günü Safranbolu’da AKP’li öğrencileri ile Ülkücü öğrenciler arasında meydana gelen kavgada bir kişinin ağır, üç kişinin de yaralanmasına sebebiyet verenler ile ilgili “Ben bu olayı işleyenlere eşkıya diyorum” dedi.

Merkez İlçe Başkanı Samet Yalçın Sarıtaş ile basın toplantısı düzenleyen MHP il Başkanı Burhanettin Arslan, Karabük kamuoyunun birinci ağızdan konuyu anlaması için böyle bir basın toplantısı düzenlemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Başkan Arslan, olayın meydana gelmesinden sonra AKP İl Başkanı Timurçin Saylar’ın telefonla kendisini aradığını belirterek şu açıklamada bulundu;

“24.11.2014 pazartesi günü saat 20:00 sıralarında AKP il Başkanı şahsımı arayarak, Karabük Üniversitesinde gençler arasında bir bıçaklama olayı olduğunu, AKP gençlik kollarından bir şahsın bizim gençlerden birini bıçakladığını, kendisinin böyle bir olayı asla tasvip etmediğini, eli bıçaklı bir sahsın bizim partide işi olmayacağını belirterek bu şahsın derhal yakalanıp ilgili mercilere teslimi için talimat verildiğini belirtti.

Ben bu aldığım haber üzerine hemen harekete geçerek teşkilatımı aradım. Aldığım bilgi üzerine Karabük Araştırma hastanesine gittim. Büyük bir kalabalık yüzüme bakarak arkadaşımızı bıçakladılar, can çekişiyor Başkanım ne yapmamız gerekiyor dediler bana. Orada bulunanları sakinleştirdim. Hastanın yanına gittim. Doktordan hastanın durumu hakkında bilgi aldım. Hastayı ameliyata alacaklarını halen hayati tehlikeyi atlatamadığını bildirdiler.

Dışarıda kalabalığın yanına giderek arkadaşları sakinleştirdim. Diğer üç gencin Safranbolu Emniyet Müdürlüğünde ifade verdiğini öğrendim. Arkadaşlarla bilgi almak için Safranbolu Emniyet Müdürlüğüne gittim.  Emniyet Müdüründen gerekli bilgileri aldım. Arkadaşlarımızın yaralı olduklarını, herhangi bir hayati tehlikesi olmadığını gördüm. Bıçaklama olayını gerçekleştiren öğrencileri sorguda tutulduklarını belirtti.

Hastalarımız hakkında bu bilgileri aldıktan sonra olayın oluş nedenlerini araştırdım. 4 arkadaşımız davet üzerine olayın gerçekleştiği Safranbolu Kütüphanesi önünde buluşuyorlar. Konuşma başladıktan bir iki dakika sonra daha önceden hazırlanmış 10-12 kişilik bir grup taş, sopa, bıçak ve çekiç ile saldırıya geçiyorlar. Ancak daha sonra öğreniyoruz ki bu gençleri çağıranlar, bir tuzak hazırladığı tenha bir yerde canlarına ve mallarına kast etmek üzere planladıkları, olay yerine vardıklarında, birisiyle konuşurken bir grup insan ani saldırısına uğradıkları bıçak, sopa, çekiç ve diğer öldürücü aletlerle 4 kişinin üzerine yürüdükleri tespit edilmiştir.

Bu olaylardan haberimiz yoktur diyen siyasi parti yetkilerinin, daha sonra elleriyle koymuş gibi, olaya karışanlardan üç kişiyi getirip emniyete teslim ettikleri öğrenildi.  Karabük insanının bugüne kadar kasten adam öldürme teşebbüsünde bulunduklarını görmedik ve duymadık Ancak bu olayda kendilerinin yapmadıklarını eşkıya uzantısı –öğrencilere-  gençlere yaptırmalarına çok manidardır. Karabük halkının bunu çok iyi analiz etmeleri lazımdır. Türkiye genelinde yapılan Milli servete zarar verme, Devlet malını yakıp yıkma politikalarının uzantıları bugün ilimizde de baş göstermeye başlamıştır. Mevcut iktidarın son mahalli seçimlerinde ilimizde almış olduğu mağlubiyetin bir tezahüratı olduğunu düşünüyorum. Birileri çıkıp %63 oyla seçilen Belediye Başkanını siz kim oluyorsunuz diye eleştirir halkı tanımazsa kişileri gittiği yerde Halkı ve Devleti hiçe sayarak bir parti mensuplarını devletin önüne çıkartırsa akıbetin bu olacağı düşünülmelidir”

BU OLAYI İŞLEYENLERE EŞKİYA DİYORUM

Yaşanan olayı anlatırken ağlamaklı olan MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, kendisinin bu olayı işleyenlere eşkıya dediğini belirterek  açıklamalarına şöyle devam etti;

“Hiç suçu olmayan bir insan iki üç tane kendini bilmez eşkıya tarafından ben bunlara eşkıya diyorum. Habersizce bıçaklanıyor ve ölüme terkediliyor. Bizim gençlerimiz, ülkücü arkadaşlarımız bir karınca ile bir insanın öldürülmesinin ne demek olduğunu çok iyi bilirler. İnsan öldürülmez, Allah’ın yarattığı canı ancak Allah alır. Bizim Müslümanlık anlayışımız budur. Biz bu bilinç ve şuurla yetiştik ama kendisini bununda ötesinde gören insanlar bu eli silahlı canileri, eşkıya uzantılarını nasıl kendi partilerine kayıt etmiş ve nasıl böyle bir hareketin içerisine sokmuşlar, Karabük halkı bunu çok iyi mütalaa etmesi lazım.

Uyanma zamanı gelmiştir. Anarşiyi ilimize çeken Devletin kurumlarını hiçe sayıp, parti organı gibi gören, hak, hukuk ve kanun tanımayan bu iktidarın foyaları ortaya çıkmaya başlamıştır. Bugüne kadar hiçbir parti baki olmadığı gibi bunların da zannediyorum son çırpınışlarıdır. Hak doğrudan yanadır. Artık bunlardan ders alma zamanıdır. Eli silahlı bıçaklı terör uzantısı kişilerle nasıl beraber oluruz?

Bugün ülkücü gençliği zapt ediyorsak bunların devlete, millete Bayrağa ve Dini terbiyeye saygısındandır. Ülkücü bir karınca öldürmekle bir insanı öldürmenin ne olduğunu iyi bilir. MHP bu ülkenin sigortasıdır. Lütfen sigortaların atmasına kimse kendini zorlamasın. Şuanda mala zarar verme kasten adamı öldürme suçundan gözaltına alınan öğrencilerin neden ve nasıl serbest bırakıldıklarının da takipçisi olacağız”

mhp-haber-yaziMERKEZ İLÇE BAŞKANI “ARKADAŞLARIMIZIN KANI ASLA YERDE KALMAYACAK”

MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan’ın konu ile ilgili açıklamasından sonra bir açıklamada MHP Merkez İlçe Başkanı Samet Yalçın Sarıtaş yaptı.

Sarıtaş “Bizimde arkadaşlarımızdan dinlediğimize göre orada olayı yapanların sayısı daha fazla olmasına rağmen emniyet tarafından alınan dört kişi. Bu dört kişinin üniversite öğrencisi olduğu söyleniyor. Burada bulunan 10 veya 12 kişi var. Olaya girenlerin sayısı daha fazla. Emniyet sadece dört kişiyi göz altına alıyor. Ancak hastanede yatan yaralı arkadaşımızın fotoğraflardan tespit ettiğine göre Safranbolu AKP Gençlik Kolları Başkanının da o alanda olduğu söyleniyor. Emniyet mensupları tarafından göz altına alınanların yanında AKP il yöneticisi Serdar Dereli, ve AKP İl Gençli Kolları Başkanı da emniyette idi. Biz kendileri ile görüştüğümüz de, bu arkadaşların teşkilatımızla hiç alakası yok dediler. Güya olaya karışan dört arkadaşı kollarından tutarak emniyete getirmişler. Hani sizlerle bir alakası yoktu. Hani siz sahiplenmiyordunuz. Hani siz bilmiyordunuz. Bu olaya karışan daha fazla idi. Olay soruşturma aşamasında bunu adli mercilere bırakıyoruz. Muhtemelen o gizlenen diğer kişileri de bunlar biliyor. Çünkü bu iş organize bir iş. Fakat herkes şunu iyi bilmelidir ki, bu dünyanın geçmişi tufan, geleceği ise kıyamettir. Arkadaşlarımızın kanı asla yerde kalmayacaktır” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi