MHP İL BAŞKANI METİN DEMİREL, MEHMET ALİ ŞAHİN’E SERT CEVAP VERDİ


 

DEMİREL “KARABÜK ADAYINIZ CEYLAN’IN EMİR VAKİ ADAY YAPILDIĞINI HERKES BİLMEKTE”


 

mhpden-sahine-sert-cevap


MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in geçen hafta, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye yönelik yaptığı eleştirilere sert cevap verdi.

MHP İl Başkanı Demirel, yazılı olarak yayınladığı açıklamada, Şahin’i demagoji yapmakla suçladı.

Demirel, yayınladığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
2014 mahalli idareler seçim  atmosferine yolsuzlukları kapatma, savcıların emniyet mensuplarının yerine değiştirmekle giren AKP, tipik özelliklerini ortaya koymaya başladığını üzülerek görmekteyiz.

Karabük’te seçim çalışmalarına yine bir türlü vazgeçemedikleri yalan, yanlış ifadeler ve bilgisizlikle başladılar.

Yıllarca devlet görevinde bulunmuş sayın M. Ali Şahin, mahalli idareler seçimi ile ilgili açıklamalar yapmış ve kendi aklınca siyaset yapmıştır.

Belediye Başkanımızın açıkladığı yeni projelerine tipik AKP anlayışı ile  yaklaşarak “kopya çekti demem haksızlık olur ama mutlaka yararlanmıştır” ifadesini kullanmış ve devlet adamına yakışmayan, amacı yöresine hizmet getirmek olan bir siyasiye yakışmayan açıklamalarda bulunmuştur.

Sayın M.Ali Şahin;

1-         Adayınız Mehmet Ceylan Projelerini kopyala yapıştır sistemi ile alel acele yapmıştır. Proje diye açıklanan resimler ilkokul çocuklarının suluboya çalışmasına benzemektedir.

2-         Belediye başkanımızın tanıtımını yaptığı projeler 4 ay öncesi başlayan bir çalışmanın ürünü olup, mahallinde alt yapısı hazırlanarak, ortaya konmuştur.

3-         Adayınız Mehmet Ceylan, “benden daha sağlıklı ve genç belediye başkan adayı olacak arkadaşımız var.” Dediğinde, Rafet Vergilinin projeleri bitmek üzereydi.

Sayın Ceylan’ın emrivaki ile aday yapıldığını bütün Karabük biliyor ve aynı zamanda görevde bulunduğu Safranbolu Belediye Başkanlığı dahil, ne kadar hizmet edebildiği ise çok iyi biliniyor.

4-         Sayın Şahin, bütün belediyeler iller bankasından nüfusuna göre katkı alır ve ortaya koyduğu projelere de kredi alır.

5-         Sayın Şahin, bu devlet sadece sizin değil, devlet imkanları da sizin babanızın çiftliği değildir.

6-         Belediye Başkanımız, belediye imkanlarını iyi kullanarak hizmet yapmıştır. Kendi ifadesiyle garip gurabanın tek kuruşunu heba etmeden, kaynakları halkın hizmetine sunmuştur. Sizin döneminizin özel kalem harcamalarına bir bakın. Halkın paraları nereye, ne kadar harcanmış?

7-         Evet, Belediye Başkanımız şirketlerinden kaynak ayırarak bu projeleri yapmayacak, bunca hizmeti de belediye imkanlarıyla yaptı zaten. Ama Sayın Şahin, maaşını eğitim yapan öğrencilere bağışlayan, makam aracını kendi temin ederek, şoförü ve yakıtını kendi karşılayan bir il belediye başkanı biliyor musunuz?

8-         Demagoji yapmayın Sayın Şahin. Bütün Karabük ve Türkiye biliyor ki, Rafet Vergili siyaset yapmadan, “halka hizmet, hakka hizmettir” anlayışı ile  hareket etmiştir.

9-         Elbette ki DDY, Karayolları, DSİ ile işbirliği yapacaktır. Tıpkı bu  güne kadar yaptığı gibi.

10-       Hem siz iktidarda kalacağınızı mı zannediyorsunuz? Halk artık size Ayakkabı Kutusu Partisi diyor. Binlerce insanımızın, bebeklerimizin, asker ve polisimizin kanına giren İmralı canisini muhatap aldınız. Peşmerge başı Barzani, Türk devletine hakaret eden Osman Baydemir, Şivan Perver ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır  buluşmaları ve konuştukları gibi gerçekten uzak oldunuz hep, gerçeklerden kaçtınız. Türk kelimesinden rahatsızlık duyuyorsunuz. Devlet  kuruluşlarından T.C’yi kaldırdınız, andımızı kaldırdınız. Kısacası Türk milletinin hasletlerine, değerlerine, Cumhuriyete gayri milli, küresel güçlerin gözleriyle baktınız.

Karabük’te bir gerçek var. Karabük Kuzeyin Yıldızı, Sayın Şahin. Başka bir gerçek ise Karabük Belediyeciliği halk için yapıldı. Başka bir gerçek de şudur;  Karabük modeli, Safranbolu, Eflani, Eskipazar, Ovacık, Yenice ve Yortan Pazarı’nda da 2014 Mart ayından sonra uygulanacaktır.  

Alışkın değilsiniz dua almaya. Hayatınız beddua almakla geçiyor. Belediye Başkanımızın ifadelerini çarpıtarak kullanıyorsunuz. Kimseye ihtiyacım yok dediğini söylüyorsunuz. Evet, Allah, zikri ile fikri arasında uçurum olanlara, kimseyi muhtaç etmesin.

Editör: Haber Merkezi