SAFRANBOLU MİSAK-İ MİLLİ MEYDANINDA ATATÜRK ANITININ KAİDESİNDE BULUNAN “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” YAZISININ KALDIRILMASINA MHP TEŞKİLATI MEYDANDA BİR EYLEM YAPARAK, TEPKİ GÖSTERDİ


 

SAFRANBOLU BELEDİYESİ EYLEMDEN YARIM SAAT ÖNCE ANIT HEYKELİN KAİDESİNE “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” YAZISINI YAPIŞTIRDI


 

safranbolu-eylem-ana-foto


Safranbolu Belediyesi tarafından yeniden yaptırılan Misak-ı Milli Meydanındaki Atatürk Anıtındaki “Ne Mutlu Türküm diyene” yazısı tepkiler üzerine yeniden yazıldı. Ancak belediye tarafından anıta yazılan yazı da tepki çekti.

Safranbolu Belediyesi tarafından 1 milyon TL’ye yeniden yaptırılan Misak-ı Milli Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’ndaki “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı yerine konulmamıştı. Bunun üzerine Safranbolu Belediyesi tepki çekerken, Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından anıt önünde eylem yapma kararı alınmıştı.

Bugün saat ikide yapılması planlanan eylemden önce, Safranbolu Belediyesi tarafından Cuma namazı arasında Atatürk Anıtı’na yapıştırma olarak “Ne Mutlu Türk’üm Yazısı” yazıldı.

Atatürk Anıtı’nda toplanan MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut, MHP Safranbolu ilçe Başkanı Ahmet Savaş, CHP Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı ve Meclis Üyesi Cumhur Onkardeşler, Ülkü Ocakları üyeleri, Safranbolu Belediyesi’ne tepki gösterdi.

safranbolu-eylem-1MHP Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş “Bugünkü iktidar tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin tümünü ele aldığımızda, PKK’nın ve İmralı canisi bebek katilinin, adeta her maddesine nüfuz ettiğini, her satırına mühürlendiğini görmekteyiz. Açıklanan bu paket, İmralı Kandil, PKK BDP ve işbirlikçi taşeronların bölücülerin taleplerinin kısaca orta ve uzun vadede hayata geçirileceği sinsi planları açığa çıkarmıştır. İlk etapta yasal düzenleme gerektirmeyen, idari tasarruflarla sağlanacak konulardan başlanacak, ikinci etapta TBMM’de lazım gelen yasal değişiklikler yapılacaktır. Son etaba geçilebilirse, sıraya anayasa değişiklikleri alacaktır. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Son değişikliklerle Türk milletinin varlığı ve birliği hedef alınmaktadır. Anadilde eğitim, okullardan andımızın kaldırılması, Türk kimliği ve Türk milletinin yok sayılması, seçim sistemindeki değişikliklerle AK Parti ve BDP’nin güçlendirilmeye çalışılması gündeme getirilmiştir. Asgari 5 bin yıllık tarihi ile Türk milleti ve Türklük kavramı hafızalardan silinmeye çalışılmaktadır. Tüm bu gelişmeleri esefle ve ibretle izlemeye devam ediyoruz. Türk’e kefen biçme peşinde olanlar, günü geldiğinde elbette gaflet dalalet ve ihanetlerinin bedelini ödeyeceklerdir. Büyük Türk milleti, Türk milliyetçileri, Atatürkçü yurtseverler, vatanseverler, Ülkücüler ve milliyetçi hareketler henüz son sözünü söylememiştir. Anıtlardan, meydanlardan, her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklardan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ sözünü kaldırıp kazınmaya çalışılması hangi zihniyetin ürünü, hangi eş başkanın güdümüdür. Önce ülküm ve milletim. Sonra partim daha sonra ‘ben’ diyerek her türlü tuzak, baskı, şantaj ve tehditlere aldırmadan asla yılgınlığa düşüp geri çekilmeden, varlığımız Türk milletine armağan ederek, ecdadımızın ve şehitlerimizin ruhuna layık şekilde vatanımızın her karış toprağında mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Safranbolu Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Karakabak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi;

ne-mutlu-türküm-diyene-650“AK Parti hükümetinin halkımıza dayattığı sözde demokratikleşme paketinin içinden, kendilerine göre olumlu, bize göre ise Türk kelimesinin ve Türklüğün hiçe sayıldığı, Türklerin öz vatanlarında ötekileştirildiği adeta unutturulmaya çalışıldığı sinsi bir plan çıkmıştır. Ne yazık ki, bu planın bir parçası olarak Safranbolu anıtında ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözü kaldırılmıştır. O yazıyı oradan kaldırmakla ne insanların gönlünden ne de tarihten Türk kelimesini silemezsiniz. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün Türk kelimesi yazan yazıları kaldıramaz, Orhun abidelerindeki Yıldırımın, Kanuninin ve Fatih’in dünyaya miras bıraktığı hanları, hamamları, köprüleri, kubbe ve minareleri ne yapacaksınız? Görüyorum ki, bizim buraya geleceğimizi öğrenen Sayın Başkan yazıyı Cuma namazı vakti geri asmış, bu bile ülkücü hareketin gücünü göstermiştir. Gerçi siz asmasaydınız biz asacaktık”

Meydandaki eylem daha sonra Andımızı hep birlikte okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

HABERİN VİDEOSU


 

Editör: Haber Merkezi