MHP ADAYI DURMUŞ YALÇIN, YENİCE’NİN DEĞİRMENYANI KÖYÜNÜN YOLUNU MUHALEFET EDEREK AÇTIRDIĞINI BELİRTEREK, "MUHALEFET ETKİSİ" DEDİ.


 

yalcin-26052015-1

Seçim çalışmalarında vatandaşlar ile kurduğu sohbetleri ile onların sempatisini kazanan Durmuş Yalçın, şimdilik muhalefet etkisi ile iktidar vekillerini hizmete mecbur bıraktıklarını, 7 Haziran’dan sonra Karabük’ün dört bir köşesinde tam bir hizmet rüzgârı estireceklerini söyledi.

MHP Karabük Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın, seçim çalışmalarında vatandaşların günlük hayatındaki eksiklerini tespit ederek, internet ile sosyal medyada, tv ve gazetelerde ilan ettirdiğini ifade eden Yalçın, “Böylece iktidarı da hizmete mecbur bırakıyoruz, kelebek etkisi gibi ufak bir video haberi büyüyor ve hizmete dönüşüyor, buna şimdilik ‘Muhalefet Etkisi’ ismini veriyoruz.” Diye konuştu.

yalcin-26052015-3Durmuş Yalçın, pazarcı teyzenin iktidarı eleştirdiği video sohbetinin ulusal televizyonların dikkatini çektiğini belirterek, internette de bir milyondan fazla izlendiğini ifade etti.

Yalçın, son olarak 10 Mayıs günü Yenice’nin Değirmenyanı Köyü, Kadıoğlu Mahallesi ziyaretinde, yolunun heyelan nedeniyle 6 aydır kapalı olması haberlere konu olmuştu.

Yalçın, konuyla ilgili “Yüklerini eşek ve atlar ile taşıyan, yürüyerek de evlerine ulaşan köylünün çilesi, sosyal medyada büyük ses getirmiş, on binlerce izleyiciye ulaşan videoların oluşturduğu kamuoyu etkisi sonucunda da köy yolu 10 gün içinde açıldı.” Dedi.

Yalçın, yolların açılmasını Karabüklülere yeni bir video ile duyurarak şu mesajları verdi;

“Hatırlarsanız biz 10 gün önce Yenice Değirmenyanı köyümüze gelmiştik. Köyün yolları heyelan ile tamamen çökmüş ve geçişi yürüyerek bile olsa çok zor vaziyetteydi.  İnsanlarımız buralardan at ve eşekler ile gidebiliyordu.  Köylülerimiz en az 6 aydır yollarının yapılmadığından şikayetçi olmuşlardı. İnsanlarımızın bu halini gördüğümüzde şaşırmıştık. Biz de durumu kamuoyu ile paylaştık. Ben konunun takipçisi olmak için köy hizmetlerine gittiğimde ise bir müdür yardımcısı genç bir arkadaşımız kalabalık bir toplum içinde ‘bizi zora soktunuz’ demişti. Ancak yolun hafriyata ve açılmaya uygun bir şekilde olmasına rağmen, 6 aydır açılmadığını kendilerine de iletmiştim.

yalcin-26052015-4Bütün Karabük şunu bilsin ki, değil Yenice’de ülkedeki hiçbir köyün yolu 6 ay kapalı kalmaz kalamaz, kalmamalıydı. Reva mıydı bu halka? Köylerine atlarla, eşeklerle çukurdan geçerek gidiyorlardı.

Biz ne yaptık, işi takip ettik. Demek ki neymiş? Muhalefet milletvekili ne yaparmış? İşin takipçisi olurmuş. Demokrasinin gereği buymuş. Ama Allah’ın izni seçmenlerimizin teveccühü ile biz iktidara talibiz. Allah da nasip ederse, bunları 7 Haziran'da sandığa çakacağız.

Ve söz veriyorum bizim iktidarımızda bu köyün şu anda yapılmış stabilize, toprak yolu da asfaltlanacak. Bundan emin olun. Karabük, bu kendi kaderine terk edilmişliğine 7 Haziran’da şamarı indirecektir.”