MHP SAFRANBOLU VE MERKEZ İLÇE BAŞKANI YARIN SAAT 14:00’DE SAFRANBOLU MİSAK-İ MİLLİ MEYDANINA HERKESİ BEKLEDİKLERİNİ AÇIKLADILAR


 

mhp-cagri


Safranbolu Misak-i Milli Meydanının yeni baştan düzenlenmesinin ardından, Atatürk anıt heykelinin altında bulunan “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazının kaldırılmasına tepkiler başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Savaş yarın (04.10.2013 Cuma) saat 14:00’de Misak-i Milli Meydanında bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Basın açıklamasının bir tepki mitingine dönüşmesini hedeflediklerini belirten Ahmet Savaş “Safranbolu şehir meydanımızdaki heykelin altındaki “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısını kaldıranların zihniyeti, son günlerde adeta Türk kelimesinden rahatsız olanlara şirin gözükmek amacıyla mı yapılıyor, sorusunu sormak gerekir. Atatürk ve Türklüğe karşı bölgemizde de yapılmaya çalışılan bu hareketleri asla kabul edemeyiz. Yarın Saat 14:00’de Misak-i Milli Meydanında toplanarak bir basın açıklaması yapacağız. Bu basın açıklamasının bir tepki mitingine dönüşmesini hedefliyoruz. Bu nedenlerden dolayı, ‘Türküm’ diyen herkesi yarın Safranbolu meydanına bekliyoruz. Ayrıca şunun da bilinmesini istiyoruz ki, Türklük düşmanlığını başlatan, PKK Terör örgütünü legalleştirmeye çalışan ve 2000’li yıllarda Safranbolu’dan doğan AKP’yi, yine Safranbolu’da gömeceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın.”

MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut ise Safranbolu, Kıranköy’deki Misak-i Milli Meydanına yarın saat 14:00’de herkesi beklediklerini belirterek “Karabük merkezden de yarın Safranbolu’ya çok sayıda vatandaşımız katılacak. Diğer ilçelerden de gelecek olan vatandaşlarımız var ve biz ‘Ne Mutlu Türküm Diyen” herkesi bekliyoruz.” Dedi.