MHP KARABÜK İL BAŞKANI BURHANETTİN ARSLAN, KARABÜK VE OVACIK BELEDİYE BAŞKANLARINA KARŞI İKTİDARIN YAPMAYA ÇALIŞTIĞI UYGULAMAYI ELEŞTİRDİ


 

“AKP TEK PARTİLİ BİR HAYAT İSTİYOR”


 

 

mhp-il-bsk-aciklama

 

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, özellikle geçtiğimiz hafta sonu Ovacık’ta yaşanan olayları konu alarak eleştirilerde bulundu.

İl Başkanı, “MHP’li Karabük ve Ovacık Belediyelerine yapılmak istenilen uygulamanın, AKP’nin tek partili bir hayata geçiş isteğini gösteriyor” dedi.

MHP Karabük İl Başkanı yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verdi;
Bilindiği üzere 28 Şubat 2014 tarihinde yapılan bir değişiklikle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn. Dr. Devlet BAHÇELİ tarafından Karabük MHP İl Başkanlığına atama suretiyle getirildim.

Göreve başladığım günden bugüne kadar tüm Karabük halkının, ayrım gözetmeden yanında oldum. Yerli ve yersiz duyumlar üzerine basının karşısına çıkıp rastgele haberler yapmadım. Benim devlet anlayışımda işin aslını delillere dayanmadan haber yapmanın doğru olmayacağını düşündüm ve bugüne kadar buna göre hareket ettim.

Değerli Karabüklüler 30 Mart yerel seçimlerine bir düzen ve disiplin içerisinde kimseye kir sürmeden,  vatandaşı aldatmadan gittik. Sonunda Karabük İl Merkezinde ve Ovacık ilçemizde Belediye Başkanlıklarını büyük bir farkla kazandık.

Sayın Belediye Başkanlarımız mazbatalarını aldığı gün parti rozetlerini bir kenara atarak bulundukları il ve ilçelerde halkının tarafsız belediye başkanı oldular.

Sayın İl Belediye Başkanımız Rafet VERGİLİ, seçimler arifesinde halka verdiği sözleri bir bir yerine getirmek üzere proje çalışmalarına başladı.

Malumunuz olduğu gibi verilen bu sözler ve projelerin uygulanması bir seçim dönemi, yani beş yıl sürelidir. Vatandaşlarımızın bunu altı ay içerisinde yapılmasını beklemesi her halde doğru bir karar değildir. Sonunda seçim döneminde ve verilen tüm sözler proje aşamasında olup, bir kısmı da başlatılmıştır. Sayın başkanımıza başarılar diliyorum.

Diğer Belediye Başkanımız, Ovacık ilçesi Belediye Başkanı Sayın Mustafa DURSUN olmuştur. Genç yaşta İstanbul’daki bütün işlerini bırakmış, doğduğu büyüdüğü kendi ilçesine hizmet için halkın teşvikleriyle Ovacık ilçesinde seçime girmiştir. Verdiği güvenle halkın teveccühünü almış, %63 oyla Ovacık Belediye Başkanı olmuştur. Göreve başladığı günden bugüne kadar ne yapabilirim, nasıl yaparım düşüncesiyle yapmadığı araştırma kalmamıştır.

Bu araştırmalarından biri de göç veren nüfusu durdurabilmek için Ovacık ilçesinde bir Meslek Yüksek Okul açılması projesi olmuştur. Defalarca üniversite Rektörü Sayın Burhanettin UYSAL’la görüşmüş,  bu görüşmelerde ilimiz Milletvekili eski Meclis Başkanımız Sayın M. Ali ŞAHİN beyle istişarelerde bulunmuş, sonunda Ovacık ilçesinde Meslek Yüksek Okulunun açılması, değerli Rektörümüz tarafında kabul edilmiştir.

Bu aşamadan sonra binanın yapılması hususunda çok değerli iş adamı Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Sayın Sedat NAMAL tarafından hayrına yapılacağı duyurulmuştur Bu kadar güzel gelişmeler sonunda 24/11/2014 tarihinde Ovacık ilçemizde bir protokol imzalama töreni düzenlenmiştir. Bu aşamaya kadar çalışmalarda emeği geçen tüm katılımcılara candan tebrik ediyor, niyetlerinin kabulünü Allah’tan diliyorum.

Ancak protokol töreninde mevcut Belediye Başkanımız Devlet adap ve usulüne protokol düzenine uyulmadan, Belediye Başkanın yerinin bir siyasi parti başkan yardımcısına bırakılması ve konuşmalarda adından bahsedilmemesi ne derece doğrudur. Halkın takdirine bırakıyorum. Belediye Başkanı Sn. Mustafa DURSUN kimsenin elinden zoraki belediye başkanlığını almamıştır.

On iki yıl hizmet getirilmeyen bir ilçe halkı elbette hizmet getirene oyunu verecektir. Amma buna bir nefret ve ihtirasla yaklaşmak yapanları küçültür büyültmez. Sayın Belediye Başkanımız ne kadar düzgün ve dürüst çalışkan olduğu bu törende bir daha kanıtlamıştır.

Sayın Başkanımız olmasa bu gibi törenlerin bir on iki yıl daha yapılması mümkün değildir. Yapılan protokol törenine bakıldığında tek partili döneme doğru gidiş olarak görülmektedir. Böyle bir törene ya hiçbir parti çağırılmaz ya da bütün partililer davet edilir. Ama niyet bellidir. Tek bir parti çağırılmıştır. Gidişat, tek partililiğe geçiştir.

Gerek Karabük Belediye Başkanımız, gerekse Ovacık Belediye Başkanımız Milliyetçi, maneviyatçı, ahlaklı, dürüst ve halkın beğenisini kazanmış insanlardır. Buna rağmen Diyarbakır’da PKK uzantısı Belediye Başkanı Osman Baydemir, mevcut hükümet Bakanları tarafından ziyaret edilirken, Karabük Belediye Başkanının neden ziyaret edilmediği, bu kin ve nefretin bir göstergesidir.

Ama unutulmamalıdır; bu halk, olanları yakinen takip etmektedir. Bu riyakârlığın sonu yoktur. Sayın Başkanlarımız hizmete devam edeceklerdir. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Editör: Haber Merkezi