MHP KARABÜK MERKEZ İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ AHMET KARABACAK İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI


 

MHP İL BAŞKANI METİN DEMİREL İSE “MAALESEF YSK KARARI GEREĞİ ADAY OLAMIYOR. YAPABİLECEĞİMİZ HİÇ BİR ŞEY YOK”


 

mhp-ilgen-karmasasi


Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karabacak, 30 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde birinci sıradan aday gösterildiği MHP İl Genel Meclis Adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

İstifası ile ilgili olarak bir açıklama yapan Ahmet Karabacak, istifa gerekçesini halen İl Genel Meclisi Üyesi olan Ali Tekin’i Listede dördüncü sıraya yazılmasını gerekçe göstererek “Parti ile hiç alakası olmayan adamları ikinci, üçüncü sıra yazıyorlar. Beş yıldır aynı sıraları paylaştığım Ali Tekin’i dördüncü sıraya yazıyorlar, bunu anlamış değilim. Onlar Ali Tekin’i dördüncü sıraya yazarsa, parti ile alakalı olmayan kişileri de ikinci, üçüncü sıraya yazarlarsa, biz de adamlığımızı gösterir istifa ederiz.” dedi.

MHP İl Başkanı Metin Demirel ise Parti Genel Merkezi seçim İşleri Başkanlığından aldıkları bilgi gereği aday olamadığını belirtti.

Demirel, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararındaki,  yarı resmi meslek odalarının yönetim kurullarının, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve Belediye Başkanlığı gibi konumlarda aday olacakların 1 Aralık 2013 tarihinde istifa etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Metin Demirel “Biz Ahmet Karabacak kardeşimizin aday olmasını istemesek, daha ilk günden birinci sıraya yazmazdık. Genel Merkezimizin konu ile ilgili Seçim İşleri Başkanlığı YSK Kararı gereği kesinlikle aday olamayacağını bizlere belirtti. Israrla adaylığına devam etseydik, İl Genel Meclisi birinci sıramız diskalifiye oluyordu ve yerine bir başka isim de gelemiyordu.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi