MHP’DE DURSUN ALTIPARMAK’IN KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İSTEMESİ KARABÜK’TE KRİZE Mİ DÖNÜŞECEK?


 

GENEL MERKEZ’DE TÜM GİRİŞİMLERİNİ YAPAN ALTIPARMAK, MHP KARABÜK TEŞKİLATLARINA KENDİNİ KABUL ETTİREBİLECEK Mİ?


 

ALTIPARMAK, “ONUNLA AYNI YOLDA YÜRÜMEM” DİYEN RAFET VERGİLİ İLE ORTA YOLU BULABİLECEK Mİ?


 

dursun-mhp-gercegi

 

analiz-haber

 

7 Haziran Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Karabük Milletvekili Adayı olmak için Genel Merkez nezdinde uzun süredir görüşmeler yapan Dursun Altıparmak, Karabük’teki sorunları nasıl aşabilecek..?

Yaklaşık 6 aydır DYP İstanbul Eski İl Başkanı olan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan aracılığı ile MHP Genel Merkezi ile Karabük Milletvekili Adaylığı için girişimlerde bulunan Dursun Altıparmak’ı, yine MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin “Milli, manevi ve ahlaki değerleri bizimle bağdaşmayan kişi ile aynı yolda yürümem” açıklaması ile Karabük’te çözülmesi gereken büyük sorunlar karşıladı.

DURSUN ALTIPARMAK’IN MHP GENEL MERKEZ SÜRECİ

Yaklaşık altı ay önce Doğru Yol Partisi İstanbul İl Başkanlığı döneminden tanıdığı MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan aracılığı ile girişimlerde bulunduğu kamuoyu tarafından bilinmekte.

Ara ara yaptığı görüşmeleri bir ay önce sıklaştıran Dursun Altıparmak, MHP Genel Başkan Yardımcılarının bir çoğu ile görüştü ve Karabük’ten Milletvekili Adayı olmak istediğini açıkça belirtti.

6-7 Sayfalık öz geçmişini içeren dosyasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye iletilmek üzere, ilgili Genel Başkan yardımcılarına da sunan Altıparmak, Karabük Adayı olmak istediğini, hatta Karabük’te teşkilat yoklamasına, kamuoyu araştırmasına açık olduğunu ve bu süreçlerden birinci çıkacağına emin olduğunu da ifade etti.

ALTIPARMAK, KARABÜK’TE MHP TEŞKİLATLARINDAN UZAK

MHP Karabük Milletvekili Adayı olabilmek için MHP Genel Merkezi ile görüşmelerinde bir hayli yol kat eden Dursun Altıparmak, MHP’nin Karabük ayağını “Sonra ikna ederim” düşüncesi ile önüne aldı ama ilk tepkiyle 14 Şubat tarihinde ziyaret ettiği MHP İl Başkanlığında yaşadı.

Türkiye İşçi Emekliler Derneği Karabük Şube Kongresine katılmak üzere Karabük’e gelen Dursun Altıparmak, kongre öncesi MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan’ı ziyaret etmek için il binasına gitti fakat burada bazı partililerin tepkisi ile karşılaştı.

İl Binasında tepki ile karşılaşan Altıparmak, parti ilçe teşkilatları ziyaretini de ‘aynı tepkiler olabilir’ ihtimali üzerine askıya aldı.

Bazı ilçe başkanlarına ziyaret etmek istediğini belirten telefonlar etse de “tepkiler olabilir ve genel merkez nezdinde elim zayıflar” endişesi ile gitmedi.

MHP KARABÜK TEŞKİLATLARI ALTIPARMAK’I İSTİYOR MU?

MHP Karabük il ve ilçe teşkilatları Dursun Altıparmak’ın adaylığına sıcak bakmıyor.

2009 Yerel Seçimlerinde Demokrat Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Altıparmak’ın adı, 2011 Genel Seçimlerinde AK Parti’den, 2014 Yerel Seçimlerinde de ilk önce yine AK Parti’den, sonra CHP’den geçmişti.

Dursun Altıparmak’ın 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti’den aday olabilmek için girişimlerde bulunduğu Karabük kamuoyunca bilinmekte. Ardından CHP'den aday olmak için parti yöneticileri ile görüştüğü de yine kamuoyuna yansımıştı.

Adı, AK Parti’den ve CHP’den adaylık için geçen Dursun Altıparmak’ın şimdi de MHP’den Karabük Milletvekili adayı olmasına sıcak bakmayan teşkilatların il ve ilçe yöneticilerinin kızdıkları daha farklı konularda var.

MHP Karabük teşkilatları ile hiçbir istişare de bulunmayan, adeta tepeden inme aday olma arzusu, MHP Karabük teşkilat yöneticilerinin Altıparmak’ı istememelerinde en büyük neden olarak gösteriliyor.

MHP’Lİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI VERGİLİ, TAVRINI ORTAYA KOYDU

Dursun Altıparmak’ın MHP Genel Merkezi ile istişareler yaptığı Karabük kamuoyuna yansıyınca, MHP’den 2009 ve 2014 yıllarında Karabük Belediye Başkanı seçilen Rafet Vergili tavrını net olarak ortaya koydu.

Karabük tarihinde MHP’nin iki kere Belediyeyi almasına en büyük vesile olan ve en son 2014 yerel seçimlerinde Karabük’te MHP’nin %52 gibi bir oy almasına sebep olan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Dursun Altıparmak’ı istemediğini net cümleler ile ifade etti.

Vergili, Dursun Altıparmak’ı kastederek; “Milli, manevi ve ahlaki değerleri bizimle bağdaşmayan kişi veya kişilerle aynı yolda yürümem” diye açıklama yaptı.

Vergili’nin bu net tavrı kısaca, "MHP’den Karabük Milletvekili adayı olsa da Dursun Altıparmak için çalışmam" açıklamasıydı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK..?

MHP Genel Merkezi, Dursun Altıparmak’ın Karabük’e monte edilmesinde büyük sorunlar varken, aday olarak gönderirse teşkilat yöneticilerinde kopma yaşanmasına kesin gözüyle şimdiden bakılabilir.

Karabük ve ilçelerinde büyük bir gücü olan Rafet Vergili, Altıparmak için çalışmadığı zaman MHP’nin seçim kazanması bir hayli zora girecektir.

MHP Genel Merkezi, ya Karabük’ün dengelerini göz önünde bulunduracak ve Dursun Altıparmak’ın Karabük adaylık defterini şimdilik kapatacak, ya da Genel Başkan veya Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde Karabük’te girişimler yapılarak Altıparmak’ın montesi sağlanarak sorun minimize edilmeye çalışılacak.

Teşkilatlar nezdinde sorun minimize edilmeye çalışılsa da, MHP’li Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili katıldığı Yerel TV’nin canlı yayınında “Onunla yürümem” açıklamasını yaptı ve bu açıklamanın ardından “Ben fikrimi değiştirdim, onunla yürüyeceğim” dese de, hem halk nezdinde inandırıcı olmaz, hem de tepki ile karşılanır.

KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ

Karabük Net Haber olarak Dursun Altıparmak, Karabük ve MHP Gerçeğini teşbihte hata olmaz fikri ile yola çıkarak şu benzetme ile özetlemeye çalışacağız.

Bir gelini, damadın annesi ve babası ne kadar çok isterse istesin, damat kesinlikle istemezse, o evlilik olmaz. Fakat her şeye rağmen damadın anne ve babası bu evliliği metazori gerçekleştirse de, damat, gelini istemediği için sağlıklı birleşme olmaz.

MHP Karabük’te milletvekili çıkarmak istiyorsa, Parti teşkilatlarının, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin ve MHP’liler ile seçmenin tam bir koordinasyon içinde olacağı adaylar ile seçime girmesi gerekiyor, diye düşünüyoruz.