ERKEN SEÇİMİN KESİNLEŞMESİ İLE MHP’DE ADAYLIK TARTIŞMASI BAŞLADI


 

MHP İL BAŞKANI “RAFET VERGİLİ ADAY OLURSA, DURMUŞ YALÇIN OLMAYABİLİR”


 

VERGİLİ “ŞU ANDA ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL, AMA SİYASETTE NE OLACAĞI BELLİ OLMAZ”


 

ADAYLIK

AK Parti, CHP ve MHP görüşmelerinde koalisyon hükümeti ihtimalleri son bulunca, erken seçim artık kesinleşti gibi.

Kasım ayında yapılması beklenilen erken genel seçimler öncesi Karabük’te adaylık tartışmaları başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde mevcut Milletvekili Durmuş Yalçın’ın mı, yoksa Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin mi aday olacağı tartışmaları başladı.

MHP KARABÜK İL BAŞKANI “ADAYIMIZ RAFET VERGİLİ OLABİLİR”

MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada önümüzdeki erken genel seçimlerde adaylarının Rafet Vergili olabileceği imasında bulundu.

Arslan “Rafet Vergili aday olursa, Durmuş Yalçın aday olmayabilir. Durmuş bey zaten bir dönem sonra Rafet Vergili’nin adaylığı söz konusu olursa, kendisinin aday olmayabileceğini ifade etmişti” şeklinde bir açıklamada bulundu.

VERGİLİ, APAR TOPAR AÇIKLAMA YAPTI…

MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan’ın bu açıklaması karşısında apar topar basın toplantısı düzenleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Adaylığı şu anda düşünmüyorum ama siyasette ne olacağı da belli olmaz” dedi.

Vergili “Önümüzdeki erken genel seçimlerde aday olmayı düşünmüyorum ama genel merkezimiz ne der, siyasi süreç nasıl gelişir hiçbir şey diyemem. Durmuş Yalçın mevcut milletvekilimiz. Onun adaylığı ile seçime girmemiz en doğalıdır. Seçim takvimi açıklansın, 15 güne kadar ne olacağı kesinleşir” Diye konuştu.

MEHMET ALİ ŞAHİN’İN KARABÜK’TE ETKİNLİĞİ KALMADI

Gazetecilerin “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin üç dönem kuralını geçti, aday olursa, siz de aday olur musunuz?” sorusuna Rafet Vergili enteresan bir cevap verdi.

Vergili “Geçmiş seçimde Sayın Mehmet Ali Şahin aday olursa, ben de aday olurum demiştim ama şimdi bu süreci geçtik. Zaten Sayın Şahin’in aday olması durumunda Karabük’te bir etkisi olmayacağını düşünüyorum.” Dedi.