mhpden-akplilere-cagri


 

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Metin Demirel yazılı bir açıklamada bulunarak, AK Parti'nin çözüm süreci ile ilgili ve Akil İnsanlar çalışması hakkında ağır eleştirilerde bulundu.

Demirel "Partinizi ter edin, yoksa yarın çocuklarınıza ve torunlarınıza hesap veremezsiniz" dedi.

MHP Karabük İl Başkanı Metin Demirel yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

AKP hükümetinin ülkemizde yürütülmekte olan süreçle ilgili kendi yalanları bitti, akiller vasıtasıyla yalan ve inkar politikalarını devam ettiriyor.                  


Türk milleti resmen kandırılıyor.     
                                                                            
Bizzat başbakan tarafından açıklananların yalan olduğunun ortaya çıkması ile AKP vekilleri ve ardından akillerin gezileri devam ediyor.


Türk milletinin cevap beklediği soruların karşılığı alınamıyor.
1- Bebek katili serbest kalacak mı?


2- Özerklik veya Federasyon kurma isteklerine cevap verilecek mi?


3- Akil insanların hangileri İmralı canisinin kontenjanından, hangileri başbakanın kontenjanından?


4- Akil insanların gerçek görevi nedir, kendileri biliyor mu?


5- Akillerin özellikle batı bölgelerinde, Karadeniz'de halkla yüz yüze gelmesi neden engelleniyor? Şehir merkezlerinde niçin gezemiyorlar?


6- Bu güne kadar İmralı görüşmelerinde tutanak altına alınan ve İmralı canisinin, BDP vekilleri vasıtasıyla ifade ettikleri ortada iken bu durumu AKP nasıl içine sindirebiliyor?


7- Ülkemizin geleceği bebek katili, İmralı canisinin iki dudağı arasında mı, yoksa yazdıklarında mı? Bu konuda merak edilen bir konu daha var, Hükümetin bu konuda inisiyatifi var mı?


8- İmralı canisinin 4. aşama dediği ve TCK’nın değişmesi gerektiğini ifade etmesi ile ortaya çıkacak yeni TCK da neler yer alacak?


İmralı da 5. heyet görüşmesinde, BDP Milletvekili Pervin Buldan, bebek katilinin süreçten beklentisi olduğunu, iyi gittiğini söylediğini beyan ediyor.  


İmralı’daki caninin bu süreçten beklentisi nedir? Hangi hedefe ulaşmak istiyor acaba? Bunu Türk milletine açıklamaya yüreğiniz yetiyor mu, yoksa kandırmaya devam mı edeceksiniz?


1999 da yalvaran, bugün talimat veren konuma sokulan bebek katilinin akil insanlar komisyonuna önerdiği isimlerin komisyonda yer aldığı bizzat kendi tarafından söyleniyor.


MHP Karabük Teşkilatı olarak soruyoruz;


Karadeniz bölgesi, akil insanlarından hangileri Kürtçe bilmeyen, Kürt haklarının sözde savunucusu, bölücü başının kontenjanından akil insanlar komisyonuna girdi. Prof. Dr. Vedat Bilgin mi, Yıldıray Oğur mu, Fatma Benli mi, Oral Çalışlar mı?


Ortada görünen bir gerçek vardır; O da PKK terör örgütü, AKP’nin aczi yetinden faydalanarak silahlı olarak alamadığı istediklerinin hükümet tarafından gerçekleşmesi için Kandil’de, sınır ötesinde beklemeye çekilmeye razı olmasıdır.


Kamuoyu ile şunu paylaşmak istiyoruz. Bu sürecin gereğinin yerine getirilmesinde AKP Hükümeti’nin muhatabı İmralı’daki canidir. Diğerleri posta vazifesi görmekte akiller ise maşa vazifesi görmektedirler. Onlar adeta mayınlı tarlaya sürülmüş bir güruhtur. Bu sürecin plan ve programı İmralı’da yazılıyor ve aşamalı olarak yürütülüyor.


Türk milleti yanlı medya, kiralık kalemler ve akiller vasıtasıyla değişik metotlarla kandırılıyor. Gerçekler her zaman olduğu gibi gizleniyor. Şunun net olarak bilinmesini istiyoruz ki; analar ağlamasın, kan akmasın sözleri bu kirli oyunun şu andaki ismidir. Bu ülkede hiçbir kimse kan akmasını istemez. Hiç bir kimse anaların ağlamasını istemez. Ama hiç kimsede vatanın bölünmesine, devletin birliğinin yıkılmasına müsaade etmez.


Buradan çağrıda bulunuyoruz.


AKP teşkilat yöneticileri, AKP temsilcileri bugünden tezi yok terk edin partinizi. Aksi takdirde dümeninde İmralı canisinin olduğu, AB-ABD-PKK-BDP’nin değişik amaçlarla görev yaptığı ve iş bölümünde bulunduğu bu geminin rotası çok yanlış yönde.


Bayrağı, flaması yabancı olan bu gemi ASİL TÜRK MİLLETİNİN VATAN BAYRAK VE MİLLET SEVGİSİNE ÇARPARAK BATACAKTIR…


Terk edin AKP’yi, yoksa torunlarınız, çocuklarınız sizlerden hiç iyi bahsetmeyecek.                                                                                                                                      


Bu bir siyasi söylem katı parti taassubu ile dile getirme ve Hamaset değil. Gerçekten bu ülkenin birliği, dirliği, bayrağımızın rengi tehlikede.


Bir an olsun bırakın bu konum da il başkanı, belediye başkanı, ilçe başkanı, il genel meclisi üyesi olmanız, hiçbir şey ifade etmeyecek.


Nene hatunları, Şahin Beyleri, Hasan Tahsinleri rahmetle anıyoruz. Bu sürece katkı koyanlar, destekleyenler, seyirci kalanlar hiçte rahmet ve şükranla anılmayacaklar. Damat Ferit Paşa’ya rahmet okuyan duydunuz mu?


Bu konuda AKP-BDP-PKK ve İmralı canisiyle birlikte hareket edenleri tarih affetmeyecek. Milli dayanışmanın milli mücadele ruhunun özümsenerek yaşandığı partimiz bölünmeye, milli değerlerin kaybolma tehlikesine karşı dimdik ayaktadır.


Dursun Önkuzu’ların, Yusuf İmamoğlu’nun ruhu ile mücadelesini sürdürecektir.


‘Türk milleti sensiz asla’ diyen partimiz gücünü aldığı Milletinin birliğine, dirliğine uzanacak her eli kıracak güçtedir.


NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...