MHP KARABÜK TEŞKİLATI, MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI BELİRLEME SÜRECİNDE MURAT ORHAN İLE İLGİLENİYOR


 

MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI YALÇIN SAMET SARITAŞ, MURAT ORHAN’LA ADAYLIK KONUSUNDA BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ


 

mhp-murat-orhanla-ilgileniyor

 

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Teşkilatı, Milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları içine girdi.

MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş, partisinin Karabük Milletvekili Adaylarını belirleme süreci içinde bazı görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Sarıtaş, aday belirleme çalışmaları çerçevesinde birkaç isimle irtibata geçeceklerini belirterek, ilk ve öncelikli olarak, son yıllarda MHP teşkilatlarına hizmetleri geçen Murat Orhan’la bir görüşme yaptıklarını ifade etti.

Sarıtaş “Karabük’te iddialı milletvekili adayları ile seçime girmeye kararlıyız. Bu çerçevede bazı isimler ile irtibata geçmeye başladık. Bu isimlerin başında gelen Murat Orhan bey ile bir görüşme yaptık ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.” Dedi.

Murat Orhan ise gerçekleşen görüşmeyi doğrulayarak “Evet, bir görüşmemiz oldu. Aday olmam noktasında ne olur, sorusu üzerinde durduk. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinden olan biriyim. Tabi şimdi bir şeyleri konuşmak daha erken, MHP’de adaylık başvurularına daha bir ay gibi bir süre var. Biz şu an süreci ve konjonktürü izliyoruz. MHP gibi böyle büyük bir camiada ismimin gündeme gelmesi benim içinde onur vericidir.” Dedi.

MURAT ORHAN KİM..?

1975 Karabük Doğumlu, Ovacık, Ekincik köyü nüfusuna kayıtlı olan Murat Orhan, Kaptan D.Ç Gurubunda ihracat eksperi olarak iş hayatına atıldı.

22 senelik iş hayatında, Kaptan D.Ç Şirketler Gurubu Satış Müdürlüğü, Fabrika Müdürlüğü, Merkez Satış Müdürlüğü, Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Murat Orhan, halen Yönetim Kurulu baş danışmanlık görevini yürütmekte.

BAL LİGİNE ÇIKAN YEŞİL YENİCE SPOR’A SAHİP ÇIKMIŞTI

Bu sezon başı BAL Ligine çıkan Yeşil Yenicespor, BAL liginde mücadele vermek için gerekli maddi desteği Karabükspor’a ve KARDEMİR A.Ş’ye müracaat etmelerine rağmen bulamamışlardı.

Maddi imkansızlık nedeniyle BAL Ligine katılamayacağını açıklayan Yeşil Yenicespor’a sahip çıkan Murat Orhan, tüm imkanları ortaya sererek, Yenicespor’u uzun yıllar başkanlığını yaptığı Soğuksuspor ile birleştirdi.

Karabük’ün genç yetenekleri ile şimdi BAL liginde mücadele veren takım bu aralar 8. Sıralardan tırmanarak, yerini yükseltiyor.

MURAT ORHAN, KARDEMİR A.Ş’DEKİ HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE İLE TANINDI

Uzun yıllardır KARDEMİR A.Ş Yönetimini oluşturan Yücel, Yolbulan ve Güleç ailelerinin aynı sektördeki kendi şirketlerinin karlarını öncelik vererek, haksız rekabet yaptıkları yönündeki iddia karşısında uzun yıllar mücadele veren ve KARDEMİR Yöneticilerini sanık sandalyesine oturtan Murat Orhan, bu mücadele sürecindeki keskin çıkışları ve sivri dili ile kamuoyunun dikkatini çekti.

KARDEMİR’deki haksız rekabet iddiaları karşısında verdiği mücadeleler nedeniyle, başta KARDEMİR çalışanları olmak üzere, Karabüklülerin sempatisini kazanan Murat Orhan, yargı platformunda sürdürdüğü mücadele sonunda, KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyelerinin, KARDEMİR ile ticaret yapma yasağını getirmenin eşiğine kadar geldi.

Yargıtay Karar düzeltme merciinin aldığı son karar gereği, önümüzdeki ay yerel mahkemenin gerekçeli kararı yazması bekleniyor.

Yargıtay Karar Düzeltme merciinin kararına göre, KARDEMİR A.Ş Yönetimini oluşturan Yücel, Yolbulan ve Güleç gurupları, KARDEMİR A.Ş’den artık kendi şirketlerine mal alamayacaklar. Kısacası KARDEMİR Yönetimine ticaret yapma yasağı kapıya dayandı.

Alınan duyumlara göre elden ele dolaşan Yargıtay ilamı sonucunda, 2011 ve 2013 yıllarında KARDEMİR Yöneticilerinin, KARDEMİR ile yaptıkları ticaretten elde edilen karların ticari faizi ile KARDEMİR’in kasasına tekrar geri iade edilmesi de söz konusu. Bu miktarın Milyon Dolarlara kadar ulaşabileceği belirtiliyor. Yargı süreci da bu nokta da artık son aşamalara kadar geldi.

İşte tüm bu mücadelelerin altında imzası olan Murat Orhan, uzun yıllar KARDEMİR’deki haksızlıklar karşısında verdiği mücadelenin ardından, şimdi de siyasete yeşil ışık yakıyor.