MHP KARABÜK İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ VE KARABÜK'TE "ARSLAN" DÖNEMİ BAŞLADI


mhp-il-0

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Kongresi bu gün yapıldı. Mevcut İl Başkan Burhanettin Arslan’ın tek aday olarak katıldığı genel kurula; Eskişehir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP 21. Dönem Karabük Milletvekili İlhami Yılmaz, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in yaptığı genel kurulda, ilk önce saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu ve ardından konuşmalara geçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut İl Başkanı ve kongrenin tek adayı Burhanettin Arslan; "Bugün, bundan 46 yıl önce Adana’da 8 Şubat 1969 yılında yapılan Adana İl Kongresinde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisinin adının değiştirilerek, Milliyetçi Hareket Partisi adının alındığı gündür. 46 yıldır adına, namına, şanına yakışır bir şekilde Türkiye Cumhuriyetine bağlı örf, adet ve geleneklerini yaşayan, üniter devlet yapısından asla taviz vermeyen, bayrağı, milleti ve devleti için canını feda edecek bir partinin mensubu ve il başkanı olarak sizlerden ve partimden gurur duyuyorum” dedi.

Burhanettin Arslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Bu nedenle parti il kongremizin 8 Şubat 2015 tarihinde yapılmasının da önemini belirtmek istiyorum. Felsefesinde Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti yatan bu aziz millet varoluşundan bugüne kadar İslamiyet’in bayraktarlığını yapmış, Yüce Peygamberimizin yaymaya başladığı İslam dinini batıda İspanya’da, doğuda Hazar’a, kuzeyde Viyana önlerine, güneyde Arap çöllerine kadar yayma şerefine nail olmuştur. Böyle bir millet ve imparatorluğun torunları olmaktan gurur duymaktayız.

Bugün Türk kelimesini dahi ağzına almaktan korkanlar unutmasınlar ki, Dünyaya adımızı, şanımızı bu adla taşıdık. Birilerinin gönlü olsun diye Türk kelimesini yok sayıp, Türkiyeli demek, milleti hafife almaktan başka bir şey değildir. Türk olamayan yerde Türkiyeli diye bir şey olmaz. Bu topraklarda, yani güzel Türkiye'mizde yaşayıp kendini başka milletlerden olduğunu düşünenler doğuda, güneyde, velhasıl Türkiye'nin her yerinde devletin malını yakıp yıkmakta, dilini kullanmamakta, bayrağını tanımamaktadır.

Otoritesini kurmak için her türlü sinsi oyunların peşine düşmektedir. Mevcut iktidar bilmem ne açılımı safsatasıyla bunlara çanak tutmakta ve müsamaha göstermektedir. Unutmasınlar ki bu aziz millet var oldukça, onların ve onlara çanak tutanların emellerini kursaklarında bırakacaktır. İşte Türkiye’de bu acı olaylar yaşanırken,Türkiye parçalanmaya zorlanırken, bizlerin birbirimizi kırma, ayrı gruplar oluşturma lüksü asla gerek yoktur. Gün, birlik günüdür. Gün, beraber ve güçlü olma günüdür. Lütfen bütün kırgınlıklar ve dargınlıklara son verip tek yumruk, tek vücut olma gayreti içerisinde olalım. Haziran 2015 seçimlerine hep birlikte omuz omuza katılalım. Gücümüzü mahalli seçimlerde gösterdiğimiz gibi genel seçimlerde de gösterip, iki milletvekili alma yolunu bulalım.”

mhp-il-7Kongrenin divan başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ise yaptığı konuşmada; "Buradan Türkiye’ye selam olsun. Bizim selamımız Türkiye’ye bizde oraya, buraya, şuraya selam yok. Selam net. Türkiye’deki şu anda miting yapmakta olan partimiz ve Türk Milliyetçilerine. Bizim ne İmralı'ya, ne Oslo’ya, ne Kandil'e, ne Kobani’ye, oraya, buraya selamımız olmaz. Biz Türk Milletinin selamını alır ve götürürüz” dedi.

Demirel konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Milletvekili olarak ta bize başka bir postacılık yakışmaz diye düşünüyorum. Milletvekilleri, milletin derdini anlatsın, milletin derdine derman olsun, diye seçiliyor, postacılık yapsın diye değil. Bütün Milliyetçi Hareket Partililer adına söylüyorum ki; onurla, gururla ve layığı ile taşıyorum, postacılık yapmıyorum. Ne sarayda ki sultan için, ne İmranlı'da ki cani için, ne Oslo'da ki üçüncü göz için postacı değiliz. 7 Haziran Türkiye'nin yine bir kader sınavı, bir kader seçimidir. Bin odalı sarayda oturuyor, asgari ücretten bin lirayı esirgiyor. Böyle bir esnaflıkları var. Asgari ücret 949 lira ama saray bin odalı. Sultanıma yakışır diye orada geçiyor, gösteriyor. Türkiye’de kime ‘ülkede sorun nedir?’ diye, sorsanız işsizlik var diyor. İstihdam yok diyor. Geçim sıkıntısı var diyor. Bunun üçü de ekonomik sebepler. Ama sultan çıkıyor diyor ki, bu ülkede ekonomik istikrar var . Yoksullukta istikrar var bu ülkede, yolsuzlukta istikrar var bu ülkede. Öyle bir yolsuzluk ki dünya alem inanamadı nasıl aklamaya çalıştıklarını. Sizin sofranızda zeytinin azalması, sizin tabağınızda peynirinizin küçülmesi, sizin ekmeğinizin ufalması, sizin cebinizin boş olması gibi şeylerin hepsi yolsuzluk. Bütün dünya yolsuzluğu dünya hak ihlali olarak görüyor.

mhp-il-13Ama bizim ülkemizde ne mi oluyor seçim mi geliyor, iki tane konuları var. Bir tanesi ekonomik istikrarımız çok yüksek, şu kadar kredi aldık, şunu yaptık, bunu yaptık diyor. Bir de biz kadınlar. Seçim zamanı geldiğinde kadınlara onu yaptık, bunu yaptık. Bunlar Türk kadının tavuk olmasını bekliyor. Türk kadını asla tavuk olmaz. Bir çocuk doğurursan 200, iki tane doğursan 400, üç tane doğurursan 600 TL diyorlar. Çift sarılı yumurta daha pahalı, ikiz doğurana ne yapacaklar onu bilmiyorum. İnsanların doğumunu bile sorun haline getirdiler. Ne kadın üzerinden, ne de ekonomik istikrar üzerinde aslında söyleyebilecekleri hiçbir şey yok.

İnşallah 7 Haziran’da Karabük'te Milliyetçi Hareket Partisi’ne tıpkı eskilerde olduğu gibi yine milletvekili hediye edecektir. Belediyeden yana hep yüzümüzü güldürdünüz. Bu dönem inşallah, 21. Dönemde ki gibi, yine yüzümüz gülecek,Karabük mevcut hükümete hak ettiği cevabı verip, Milliyetçi Hareket Partisine de hak ettiği değerle beraber, milletvekili hediye edecektir diye düşünüyorum”

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kongreye tek aday olarak katılan mevcut başkan Burhanettin Arslan'ın kadrosu şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU (ASİL)mhp-il-12

1-NURAYDIN KÖSE
2-İBRAHİM BALIK
3-GÜRKAN MALKOÇ
4-ÜMİT HAKAN YILMAZ
5-KEMALETTİN TAN
6-İSMAİL KÖSE
7-SABRİ YILDIRIM
8-ALİ ŞIK
mhp-il-119-IŞIL TOKER
10-SİBEL ŞİRİN
11-ADNAN BOSTANCI
12-İSMAİL OVA
13-ABDULLAH KÜÇÜKTEPE
14-HALİL İBRAHİM KARATAŞ
15-TAHSİN DÜZYER
16-HİDAYET BÜYÜKDOĞAN
17-KENAN EMDİ
mhp-il-1018-ALİ MAKARACI
19-CEMİL KAYMAK
20-ABDULLAH TERZİOĞLU

İL YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1-MAHİR ACAR
2-ÖZCAN KAVİLCİ
3- TUNCAY COŞKUN
4-ERDOĞAN KAPUCU
mhp-il-85-AYDIN KARAYAKALI
6-İSMAİL DORUKTEPE
7-BAYRAM DAĞ
8-NAİM YILDIRIM
9-ZEKERİYA YILDIZ
10-MUHAMMET AYDOĞDU
11-AHMET ERTEKİN
12-HÜSEYİN EBİK
13-RAMAZAN ÜNAL
mhp-il-914-MUSTAFA ÖZDEMİR
15-HASAN KAHREMAN
16-GÜLSEREN ÇETİN
17-EMİNE KARAASLAN
18-AYSEL ERGİN
19-EMEL ÖZAY
20-ADEM DOĞDU

DİSİPLİN KURULU (ASİL)

mhp-il-51-EMRAH KÖKLÜ
2-İSMAİL YETİM
3-MUSTAFA TASLAKOĞLU
4-ASIM ÇELİK
5-GAZİ SALLA
6-NEZAHAT TEKİN
7-ABDURRAHMAN ÇİMEN

DİSİPLİN KURULU (YEDEK)

mhp-il-31-DURSUN PARLAKÇI
2-İSMAİL KAYACIK
3-VEYSEL BAYLAN
4-MUHSİN KAVİLCİ
5-ADNAN TUTAR
6-GÜRAY KORKUT
7-AYSUN KARA

ÜST KURUL DELEGELERİ (ASİL)

mhp-il-21-BURHANETTİN ARSLAN
2-RAFET VERGİLİ
3-MUSTAFA DURSUN
4-MUHARREM ASKER

ÜST KURUL DELEGELERİ (YEDEK)

1-ERGÜN KARAKIRIK
2-MUHARREM KAYNAR