MHP KARABÜK İL BAŞKANI BURHANETTİN ARSLAN’IN GÖREVDEN ALINDIĞI HABERİ KARABÜK’TE YANKI UYANDIRDI

İL BAŞKANI BURHANETTİN ARSLAN “GÖREVDEN ALINDIĞIM KONUSU İLE İLGİLİ BANA GELEN BİR TEBLİGAT YOK”

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan’ın Genel Merkez tarafından görevden alındığı haberi Karabük’te yayılırken, İl Başkanı Arslan “İl Başkanlığımdan alındığım yönünde haberler var ama bana Genel Merkez tarafından ulaşan sözlü yada yazılı bir tebliğ henüz olmadı” dedi.

Karabük Basının da görevden alındığını doğruladığı yönünde haberler ile ilgili Karabük Net Haber’e bir açıklama yapan İl Başkanı Arslan “Bir gazeteci arkadaşım beni aradı ve ‘görevden alınmışsınız, doğru mu’ diye sordu, ben de kendisine ‘öyle diyorlarsa doğrudur’ diyerek mecazi bir cevap verdim. Ama bana İl Başkanlığı görevinden alındığım yönünde bir tebliğ henüz olmadı” diye konuştu.

TÜZÜK KURULTAYINA KATILMIŞTI

MHP Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, geçtiğimi ay muhalifler olarak adlandırılan Genel Başkan Adayları tarafından yapılan tüzük kurultayına katılmıştı.

Merkez İlçe Başkanı Samet Sarıtaş ile birlikte tüzük kurultayına katılan İl Başkanı Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sıkı diyaloglarıyla bilinen MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin büyük tepkisini çekmişti.

Vergili’nin, Arslan’ın istifasını istemesine rağmen “Genel Merkez istifamı isterse veririm” diyerek, istifa etmeyen İl Başkanının Genel Merkez kaynaklı bilgilere göre görevden alındığı da öğrenildi.

Karabük İl Başkanının yanı sıra 6 ilin daha il başkanlarının görevden alındığı bilgisine ulaşılırken, konuyla ilgili kesin açıklamaların birkaç gün içinde yapılacağı belirtildi.

İL BAŞKANI “ARTIK KİMSEYE GÖBEK BAĞIM OLMADAN SİYASET NASIL YAPILIRMIŞ GÖSTERECEĞİM”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından iki sene önce İl Başkanlığına ikna edilen, Vergili’nin de her türlü desteği ile bu görevi yürüten Burhanettin Arslan’ın tüzük kurultayına katılması ile Vergili ile araları açılmıştı.

Bu sürecin başlaması ile yakın çevresine “Bundan sonra kimseye bir göbek bağım olmadan il başkanlığını yürüteceğim ve nasıl siyaset yapılırmış herkese göstereceğim” dediği ifade edilen Burhanettin Arslan’ın siyasi ömrünün buna yetmediği de görüldü.

MERKEZ İLÇE BAŞKANI SARITAŞ’IN DA İSTİFASI VEYA GÖREVDEN ALINMASI BEKLENİYOR

Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye bağlılığı ile bilinen MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Samet Yalçın Sarıtaş’ın da İl Başkanı ile birlikte muhaliflerin yaptığı tüzük kurultayına katılması ile Vergili ile yolları ayrıldığı söyleniyor.

Sarıtaş’ın da önümüzdeki günlerde görevinden istifa edeceği veya görevden alınacağı söylemleri de MHP’nin kentteki siyasi kulislerinde konuşuluyor.

VERGİLİ, EKİBİ SİL BAŞTAN YENİLEYECEK Mİ..?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından her istediği yapılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 2014 Yerel seçimleri sırasında İl Başkanı Metin Demirel ile Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut’u görevden aldırmış ve yerine Burhanettin Arslan ile Samet Sarıtaş’ı göreve getirtmişti.

Göreve getirttiği isimler ile de istememesine rağmen tüzük kurultayına katılmalarından dolayı yolları ayıran Vergili şimdi Partinin başına kendi belirlediği yeni isimleri getirteceği de bekleniliyor.