MHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI FERAMUZ AKBULUT, İL ÖZEL İDARE DE YOLSUZLUK İDDİALARINA DİKKATİ ÇEKTİ


 

AKBULUT “İL GENEL MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU ALMALIYIZ” MESAJINI VERDİ


 

mhp-feramuz-il-ozel-idare


Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut yayınladığı yazılı basın açıklamasında Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliğindeki yolsuzluk iddialarını açıklayarak, önümüzdeki yerel seçimlerde il genel meclis çoğunluğunun alınması mesajını verdi.

Akbulut, adeta eteğindeki tüm taşları dökercesine yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Sizlerle Çarpık düzenin çarpık ilişkilerini ve AKP'nin beceriksiz pervasızlar güruhu ile yaptığı yanlışlıkları paylaşacağım.

Kurumlar adeta babalarının çiftliği haline gelmiştir. Bir kaç il müdürlüğü hariç, hiç bir kurumda sağlıklı hizmet yapılamamakta, kurumların imkanları olumsuz ve hesapsız bir şekilde harcanmaktadır.

Siyaseti yöresi ve memleketi için yapan bir düşüncenin Merkez İlçe Başkanı olarak net bir şekilde ifade edebilirim ki bunlar ne Allah'tan korkuyorlar nede kuldan utanıyorlar.

Öncelikle bu basın toplantısında ele alacağım konu, Karabük İl Özel idaresi. Peşinen söylüyorum, böyle bir iktidar şekli görülmemiştir. Kimi kime şikayet edeceğiz. Yapanın yanına kar kalıyor.

Özel İdare vasıtasıyla yapılan işler sanki özel adı ile babalarının çiftliği haline gelmiş durumda. Bu ifade ettiklerim her zaman ki gibi gerçek. Her ne kadar Özel idareye ait vasıtayla dağıtılan AKP kumanyası  bir şoföre fatura edildi ve kapatıldı ise de tüyü bitmemiş yetimin hakkını siyasi malzeme yapanların ve aracı olanların hanesine Allah katında her haliyle yazılmıştır.

Cam teras ihalesi ise ayrı bir konu…

Köy yolları- Köydes projeleri...

Birçok konuda devlet imkânları, özel idare bütçesi sağlıklı kullanılmıyor.

Okulların Depreme dayanıklılığını artırmak ve onarımını yapma işi emanet usulü ihale sistemi ile firmalara verildi.

İçinde azcık insani, vicdani duygu, belli bir akla sahip olan, Allah’tan korkan, kuldan utanma duygusuna zerre kadar sahip olan bu konudaki yetkililere sesleniyorum.

Bir bakın bu ihaleler ne şekilde, kimlere verilmiş. Bu ihaleyi yapma yetkisi olan özel idare yetkilisinin bu konudaki pervasızca yaptıkları nelerdir? Bir bakın, kaç firmaya, kaç iş verilmiş, yetkili ile ilişkileri nedir.

Yeminle ifade ediyorum, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediriyorsunuz. Adalet namına hiç bir eser yok ortada.

Bunların hesabını er, geç Karabüklüler adına soracağız. Gariban birine fatura edilmesini de engelleyeceğiz.

Allah bizi aslı astarı olmayan bilgilerle, sadece siyasi çıkar için yapılanları tenkit etmekten uzak tutsun. Üstüne basarak ifade ediyorum, ifade ettiklerim doğru. Ya gerekeni yapar yetkililer, ya da yapmayanlar hakkında da gereken işlemlerin yapılması en azından tespiti için ilgili mercilere müracaat edeceğiz. Niçin bu şekilde üstü kapalı beyanda bulunuyorum? Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Devletin malı deniz değil.

Emniyet binasının ihale şekli ve ihale bedeli yine aklıselim ve azcık vicdanı olanlar tarafından bir incelensin.

Tamamı ne kadar tutara ihale edilmişti?

Şimdiki haliyle hangi miktara ihale edildi?

Belirlenen muhammen bedel bu işin karşılığımıdır?

Yağma hasanın böreği misali, daha birçok şey var ama onları saymaktan başka konulara yer kalmayacak. Onları da dile getireceğimizden emin olabilirsiniz.

AKP Karabük teşkilatları istismar politikalarını devam ettirmekteler. Şu kuruma, şu kadar işçi alacağız diyerek liste yapıyorlar. Uyguladıkları politikalarla Karabük’te, Türkiye ortalamasının üstünde işsizler ordusu oluşturdular. Bir de utanmadan, sıkılmadan da istismar ediyorlar. Sanki iş ve işçi bulma kurumu gibiler. Sanki iş sahası oluşturdular, sanki istihdamı artıracak icraatlar yaptılar, sanki Karabük’ü öncelikli bir yasadan faydalandırmışlar gibi. Madem iş imkânınız var, niçin şimdi işe almıyorsunuz da, seçim malzemesi olarak kullanıp, istismar ediyorsunuz? İşsizin işsizliğini, garibanın, fakir, fukaranın halini istismar eden bu zihniyeti siyasi ahlak adına şiddetle kınıyoruz.

Bakın, AKP yöneticileri zamanınızı boş yere harcıyorsunuz. Liyakatsiz yandaşlarınızı bir yerlere atıyorsunuz, ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. İşler yapılamıyor, yanlış yapılıyor. Ne acıdır ki yine siz dert yanıyorsunuz. Halkımızın duygularını istismar, kurumlarda yandaş atamaları için harcayacağınız zamanı Karabük’e hizmet için harcayın. Bakın yaz bitti, havuz yine bitmedi, hani bu yaz yüzülecektik. İnşaatı başlayalı kaç yıl oldu, aklınızda kaldı mı? Emniyet Müdürlüğü binası ne oldu, Milli eğitim Müdürlüğü binası gecikti. Hani seçim zamanı bölge müdürlerini getirerek, yerlerini gösterdiğiniz hizmetlere hiç başlamadınız. Ne olacak sizin haliniz? Yatsı geldi mumlarınız söndü. Bir silkinin, bakın önümüzde yerel seçimler var, biraz olsun Karabük için çalışın, belki bir iki meclis üyesi daha fazla çıkarırsınız.

Yerel seçimlere hangi yalan ve istismarla gireceksiniz. Yerel de hizmet edemediniz, Karabük halkı sizi tasfiye etti. Genel hizmette de çok yetersiz ve dağınıksınız. Adalet duygularınız iyice körelmiş. Seçimlerde diyecek yalanınız kalmadı. Yanlışın neresinden dönerseniz kardır. Yani bu manada kaç atasözü varsa hepsiyle muhatapsınız.

Örnek mi; Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün. Yine iki tabir; Mızrak çuvala sığmıyor. Takke düştü, kel göründü. Kısacası sınıfta kaldınız, bütünlemede de bir şey yapamadınız, bu kaçıncı sene tasdikname alacaksınız.

Yaşadığı bölge için bir çivi çakandan Allah razı olsun. Dünyalık peşinde, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yiyen, yenmesine aracı olan önlemek için bu manada yetkisi olduğu halde kullanmayanları da Allaha havale diyorum.

Karabük Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Teşkilatı olarak, Merkez Belediye Başkanlığımızın yanında İl genel Meclisi çoğunluğunu kazanarak, bu manada da Karabüklü hemşerilerimize hizmet edeceğiz. İl genel meclisinde kesinlikle çoğunluğu elde etmemiz gerekiyor, aksi takdirde devlet imkanları, Karabüklülere hizmet olarak planlanması gereken bütçe hesapsız ve uygunsuz kullanılıyor.

Dolayısıyla özel idareyi babalarının çiftliği olmaktan kurtarıp, eldeki bütçeyi halkımızın hizmetine sunacağız. Köylerimizin ihtiyaçlarını günün koşullarına göre karşılayacağız.

Emin olun bunu sadece ‘Halka hizmet, Hak’ka hizmettir’ anlayışı ile yapacağız. Karabük halkından alacağımız güçle bal tutan parmağını yalar, devletin malı deniz zihniyetinden, yani özel idarenin bütçesini plansız ve hesapsız harcayanlardan kurtaracağız.

 

Editör: Haber Merkezi