MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ DURMUŞ YALÇIN’IN SON GÜN ADAYLIK MÜRACAATI İLE MHP BÜYÜK KARIŞIKLARA GEBE OLDU


 

YALÇIN’IN ADAYLIĞINA TÜM TEŞKİLAT TEPKİLİ


 

RAFET VERGİLİ SUSKUN


 

durmus_yalcin_aday_basvuru

Milliyetçi Hareket Partisinden 7 Haziran genel seçimlerinde aday olan ve seçilen 25. Dönem Karabük Milletvekili  Durmuş Yalçın “Aday olmayacağım” dedi ve son gün, son saat müracaatını yaptı.

Durmuş Yalçın’ın adaylık başvurusu ile 1. sıra Karabük adaylığına da kesin gözüyle bakılıyor.

MHP’nin Karabük’teki hemen hemen tüm teşkilatları Durmuş Yalçın’ın adaylığına büyük tepki gösteriyor.

YALÇIN “ADAY OLMAYACAĞIM”

Bir gün önce Osman Aydın’ın MHP İl Binasında Karabük Milletvekili aday adaylığı açıklama töreninde İl Başkanı Burhanettin Arslan’ın “adaylık müracaatı yapmasını beklediğimiz isimlerde var” diyerek, saydığı kişiler arasında Durmuş Yalçın’ın ismini de söylemesine tepki gösteren, Yalçın “Benim adıma sen konuşamazsın, ben aday olmayacağım, sen nereden çıkartıyorsun” demişti.

İl Başkanını bu şekilde terslemesi ile partililer tarafından tepki görmüş ve bunun karşısında “Gerçekten aday olmayacağım” diye konuşmuştu.

“ÇERKEŞ’TE PİKNİKTE”

MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın’ın dün partide “Aday olmayacağım” çıkışını yaptıktan sonra, tüm partililer gece boyunca Yalçın’ın adaylık müracaatı yapıp yapmayacağını merakla araştırmıştı.

MHP’nin son başvuru günü olan bu gün (06.09.2015 Pazar) ise gün boyu Milletvekillerinden haber alamayan MHP Teşkilat yöneticileri, Yalçın’ın yakınındaki kişileri aradıklarında “Durmuş Bey Çerkeş’te piknik yapıyor” cevabını aldılar.

Çerkeş’te piknik yapıyor denilen Durmuş Yalçın’ın aynı süre içinde Ankara’da MHP Genel Merkezinde başvuru yaptığı öğrenildi.

MHP KARABÜK TEŞKİLATLARI TEPKİLİ

Üç aylık Milletvekilliği döneminde, başta İl Başkanı Burhanettin Arslan’ı herkesin içinde ve basının önünde 2-3 defa tersleyip, bozan Durmuş Yalçın’a, Karabük Merkez İlçe, Safranbolu, Eflani ve Ovacık teşkilatlarının son derece tepkili olduğu, hatta kavgalı olduklarından konuşmadıkları kamuoyunca bilinmekte.

Ülkü Ocakları ile Kadın Kollarının da il ve içe teşkilatları kadar tepkili olduğu da yine bilinen bir gerçek.

Teşkilatlar tarafından büyük tepki alan Durmuş Yalçın adaylık süreci gerçekleştiğinde partisinin desteğini kesinlikle alamayacağı iddialı bir şekilde dile getiriliyor.

RAFET VERGİLİ SUSKUN

Durmuş Yalçın’ı aday gösteren ve 7 Haziran seçimlerinde, kendi yerel seçimlerinden daha fazla performans göstererek adeta seçtiren MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Yalçın’ın yine kendi hakkında “Eşimi koluma takıp gezseydim zaten 40 bin oyu alırdım ve Rafet bey beni seçimin son günleri satmaya kalktı” şeklinde iddia edilen konuşmalarının ardından acaba ne yapacak.

Rafet Vergili’nin “Ne yapacak?” sorusunun aslında cevabı ortada.

Kendisini son derece kıran ve şu anda Yalçın’la artık konuşmayan Rafet Vergili, seçimde partisi için çalışacak ama Durmuş Yalçın için çalışmayacağı aşikar.

DURMUŞ YALÇIN’IN 1. SIRA ADAYLIĞI GARANTİ GİBİ…

MHP 25. Dönem Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın, 7 Haziran seçimlerinin ardından aradan 3 ay geçtikten sonra MHP Genel Merkezi tarafından ne şart altında olursa olsun aday gösterileceği de bilinmekte.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, üç ay önce seçilen bir milletvekilini değiştirmeyeceği altı çizilerek herkes tarafından vurgulanıyor.

RAFET VERGİLİ PİŞMAN

İkna edip Durmuş Yalçın’ı aday yapan ve seçilmesinde çok büyük bir rol oynayan Rafet Vergili, Durmuş Yalçın’ın üç ay gibi kısa bir sürede tabiri caiz ise yaptığı tüm dengesizliklerden sonra pişmanlığını net ifade etmese de, belli ediyor.

DURMUŞ YALÇIN SEÇİMLERDE NE YAPACAK?

MHP Teşkilatlarının hemen hemen tümü tarafından büyük bir tepkiyi kısa sürede kazanan Durmuş Yalçın, seçimlerde partisinden tamamen ayrı bir seçim ekibi kuracağı ve parti ile seçimlerde ortak hiçbir çalışma sergilemeyeceği de geniş bir kesim tarafından belirtiliyor.

YALÇIN'IN ADAYLIK BAŞVURUSU MHP'DE CADI KAZANININ ALTINI YAKTI

Durmuş Yalçın'ın adaylık başvurusu ile 1. sıra adaylığına kesin gözü ile bakılan MHP Karabük İl ve ilçe teşkilatları kendi adaylarını desteklemeyeceklerini açıklayacak mı?

Bunu kamuoyuna resmen deklare etmeseler de, seçim süreci içinde Yalçın'ı istemediklerini çeşitli hal ve tavırları ile göstermeleri bekleniyor.

Kısacası dün "Aday olmayacağım"diyen ve İl başkanına da "Çerkeş'te piknikte" dedirten Durmuş Yalçın'ın adaylık başvurusu MHP'de cadı kazanın altını yaktı.

Editör: Haber Merkezi