MHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI FERAMUZ AKBULUT, AK PARTİLİ KADINLARIN RESMİ ARÇLA KUMANYA DAĞITIMI İLE İLGİLİ AÇILAN SORUŞTURMANIN TAKİPÇİSİ OLACAKLARINI BELİRTTİ.


 

AKBULUT, İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI HÜSNÜ ÖZCAN’I DA TÜM AKRABALARINI İL ÖZEL İDAREYE İŞE SOKMAKLA SUÇLADI


 

mhp-feramuz-yuklendi


MHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut yaptığı basın açıklamasında, AK Partiyi ve İl Özel İdare Meclis Başkanı Hüsnü Özcan’ı ağır bir dilde eleştirdi.

İl Özel İdarenin personel alımları ve hizmetlerdeki tasarrufları ile ilgili ağır iddialarda bulunan MHP İlçe Başkanı Akbulut açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
AKP’nin bayan yöneticileri aracılığıyla İl Özel İdaresine ait araçla kumanya dağıtımı nedeniyle açılan idari soruşturmayı çok yakından takip ediyoruz, edeceğiz de.

Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Bu olay nedeniyle esas sorumlu ve yetkililer dururken, başkalarının kurban edilmesine seyirci kalmayacağız. Olayın sulandırılıp, gerçeklerin saptırılmasına da müsaade etmeyeceğiz.

Halk tabiriyle ‘kırdığı ceviz kırkı geçenler’ dururken, suçsuzların hakkının ve hukukunun çiğnenmesini kesinlikle kabul edemeyiz.

Şimdi soruyorum;

İl Özel İdaresi, Sayın Hüsnü Özcan ve Ömer Ayar’ın babalarının çiftliği mi?

Birçok konuyu biliyoruz. Ey vicdan yoksunları, hak-hukuk tanımazlar, sözleşmeli personel istihdam etme yetkinize dayanıp, bu kadar ölçüsüz işler yapılır mı? Siyaset ve idarenizde imkânlarınız, yeğen, baldız, çocuklarınız ve damatlarınız için mi?

Binlerce üniversite mezunu ve KPSS’den yüksek puan almış gencimiz varken, gariplerin gerektiğinde aç kalarak, kışın üşüyerek okuttuğu evlatları boş gezerken, sizin çocuklarınız, yeğenleriniz, damatlarınız ve baldızlarınız hangi özelliklerinden dolayı sözleşmeli olarak, sınavsız İl Özel İdaresine işe başlıyor? Dikiş-nakış eğitmeninin, veteriner hekimin kuruma gerekliliği var mı?

Sayın Hüsnü Özcan, tekrarlıyor ve artık yeter diyoruz.

Makam arabaları, cam teras, yollar gibi bazı örnek verebileceğimiz konular ile ilgili, İl Özel İdaresinin imkânlarını verimli ve adaletli kullanmadınız ve bir çok konuda çok yanlışlar yaptınız.

İncekaya da ki cam seyir terasını yoldan geçen birisine kiralasan, 5 Bin TL aylık kira verir. Hangi ölçü, hangi ilke, hangi kriterlere ve hangi ihaleye göre aylık 2 Bin TL’ye, kime kiraya verdiniz?

Artık sabrımız bitti…

Köy meralarına villa yapın, mahkeme yıkım kararı verse bile, nasıl olsa yıkmazsınız. Evet, hak-hukuk mücadelemiz, Karabük halkı ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı için sürecektir.

AKP’yi İzmir marşı ile uğurladıktan sonra, bunların hesabı tek tek sorulacaktır. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi işlerlik kazanacak, ‘Adalet mülkün temelidir’ sözü tartışılmayacak şekilde yürürlükte olacaktır.

Sayın Hüsnü Özcan, senin dayın kim?

Şunu kafana koy, dayın kim olursa olsun, bugün olmazsa yarın bunların hesabını tek tek vereceksin. Amentü’ye imanın varsa, bu dünya da vermesen bile öbür dünyada vereceksin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri savunan, kollayan ve gözetenlerin de aynı konumda olacağını belirterek, ilgilileri hassasiyetle ve adil olarak konuların üstüne gidilmesi için uyarıyoruz.

Şunu bilin ki, bu işin sonu kime kadar uzanacaksa, uzansın İl Özel İdaresinin olumsuzluklarının peşini bırakmayacağız. Bu konuda yapılan incelemeleri bekleten, Sümen altı eden ve ihbarları değerlendirmeyenlerle ilgili de aynı noktada hareket edeceğiz.

Bu milletin vergileri, siyasal iktidarın dağıtacağı ulufelere kaynak olamaz.

Editör: Haber Merkezi