-    MEHMET ALİ ŞAHİN, MEMURA YAPILACAK ZAM ORANINI KARABÜK'TEN AÇIKLADI


 

mali-memur-zammiAk Parti Genel Başkan Yardımcısı, Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Memurlarımızla toplu sözleşme yapıldı. Ocak ayından itibaren maaşlarında 6 puanlık bir artış söz konusu olacak. Eğer enflasyon onun üzerinde ise enflasyon farkını da kendilerine vereceğiz" dedi.

ARTIŞLAR OCAK AYINDA

Mehmet Ali Şahin, Ocak 2013'den itibaren memur maaşlarında 6 puanlık artış olacağını açıklayarak, şöyle konuştu:

"Memurlarımızın maaşlarını azaltmıyoruz. Toplu sözleşme yapıldı. Ocak ayından itibaren maaşlarında 6 puanlık bir artış söz konusu olacak. Eğer enflasyon onun üzerinde ise enflasyon farkını da kendilerine vereceğiz. Emeklilerimiz intibak zamlarını önümüzdeki aydan itibaren almaya başlayacaklar.

1 milyon 912 bin 442 SSK emeklisi çıkarmış olduğumuz yasadan yararlanmaya başlayacak. Her yıl bütçemize bunun getirdiği yük 2 milyar 450 milyon TL'dir. Helali hoş olsun. Bunu daha öncekiler yapamadı ama biz yaptık."

2012 yılında ekonomik büyüklüğün yüzde 3 olduğunu söyleyen Mehmet Ali Şahin, "Ekonomimiz daha da gelişmiş olabilirdi. 2012 yılını ekonomik büyüklük itibariyle daha yükseklerde bitirebilirdik. Şu anda yüzde 3 gibi büyümeyle tamamlayacağız. Bu bizden kaynaklanmıyor. Bu dışarıdan kaynaklanıyor. Çünkü biz ürettiğimiz malların bir kısmını ihraç ediyoruz. İhracatımızın da yüzde 60'ını AB ülkelerine yapıyoruz. Dünyada kriz olunca o ülkede yaşayan insanların alım gücü düştü. Dolayısıyla o ülkeler bizden daha az mal almaya başladılar. İhracat rakamlarımız dünyada kriz olmasaydı şimdi 200 milyar dolara çıkabilirdi" dedi.
Editör: Haber Merkezi