ELEKTRİK VE SUYU OLMAYAN GECEKONDUDA İKİ ÇOCUĞUYLA YAŞIYOR


 

İLK EŞİ ÖLDÜKTEN SONRA İKİNCİ EŞİNİN ÇOCUKLARINA YAPTIĞI ŞİDDETE DAYANAMADI


 

16 YAŞINDAKİ GÖKHAN OKUMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ


 

nede-bu-devlet

 

Karabük’te, yaklaşık 12 sene önce ilk eşini kaybeden Asiye Çakır (40), ikinci evliliğinde kocasının ilk eşinden olma çocuklarına şiddet uygulamasına dayanamayınca ölen kocasına ait harabe halindeki elektrik ve suyu olmayan gecekonduya taşındı.

20130510AW001013_02Kurtuluş Mahallesinde ölen kocasından kalma harabe gecekonduda 10 ve 16 yaşındaki iki çocuğu ile yaşam mücadelesi veren Asiye Çakır, hayırseverlerden yardım bekliyor. 12 yıl önce ilk eşi vefat eden ve ondan 4 çocuk sahibi olan Asiye Çakır, daha sonra Niyazi Çakır ile evlendi. İlk eşinden olan iki kızı evlenen Asiye Çakır, biri 16 diğeri 10 yaşında olan çocukları ile birlikte ikinci eşinden sürekli şiddet gördüğünü söyledi.

Uzun yıllar ikinci eşinin çocuklarına şiddet uyguladığını anlatan Asiye Çakır, şöyle konuştu;

20130510AW001013_03"250 TL bulamadığım için boşanma davası açamadım. Boşanma davası için Baro benden 250 TL istedi. Bu parayı bulamadığımdan boşanamadım. Bunun üzerine ikinci eşimin çocuklarıma yaptığı şiddete dayanamayınca, ilk eşimden kalma bu eve geldik. Heyelan tehlikesi altında olan, elektriği, suyu dahi olmayan bu gecekonduda yaşam mücadelesi veriyoruz. Kapısı dahi olmayan ve tek odasından kalmaya çalıştığımız bu evin yardımseverler tarafından onarılmasını istiyorum. 10 yaşındaki oğlum okula gidiyor ve yaşadığı şiddetten dolayı psikolojik destek alıyor. Su ve yiyeceğimizi komşularımız veriyor. Hatta elbiselerimizi bile komşularımız yıkıyor”

20130510AW001013_04Valiliğe yardım için başvurduklarını ancak bir cevap alamadıklarını belirten Asiye Çakır, şunları söyledi;

“Elektriğimiz olmadığından mum ışığı ile duruyoruz. Çocuğum bile derslerini mum ışığında yapmaya çalışıyor. Tek isteğimiz bu harabe evimizin tamir edilmesi ve üvey babasından gördüğü şiddet ile liseye gidemeyen büyük oğlumun yeniden okula gitmesini istiyorum.”

Üvey babasından gördüğü şiddet nedeniyle liseyi okuyamadığını söyleyen 16 yaşındaki Gökhan Kener de yeniden okula gitmek istediğini söyledi.