Geçtiğimiz günlerde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye hakaret ve tehdit başlığı ile bazı basın yayın organlarında çıkan haberler ile ilgili, konunun muhatabı olan Karabüklü iş insanı Mehmet Yılmaz yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Yılmaz, açıklamasında Başkan Vergili’ye karşı hakaret eden oğlunun on yılı aşkındır psikolojik tedavi gördüğünü ve yaşananların son derece üzücü olduğunu ifade ederek, Vergili’den oğlu ve kendi adına özür diledi.

Mehmet Yılmaz’ın açıklaması şöyle;

“Karabük Belediyesi ile muvazaalı olan bir konumuz ile ilgili geçtiğimiz günlerde oğlum Ali Osman Yılmaz, Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’ye karşı bazı sosyal medya mecralarından hoş olmayan ve istenmeyen bazı şeyler yazmıştır.

Üniversite mezunu olan oğlum 10 yılı aşkındır teşhisi konmuş bir psikolojik rahatsızlık yaşamaktadır. Uzun yıllardır tedavisini sürdürmemize rağmen, dönem dönem psikolojik rahatsızlığı atak yaptığından bu tür üzücü olayları maalesef yaşıyoruz.

Son yaşanan bu istenmeyen ve üzücü olayda hiç gereksiz yere bazı basında yer almış ve kamuoyunu meşgul etmiştir.

Yaşanan bu üzücü olayı bazı kişilerin bazı basın kuruluşlarına servis etmesi ve oğlumun bu rahatsızlığını fırsat bilerek kullanmaları bizim dışımızda konunun kamuya yansımasına sebep olmuştur.

Rafet Vergili’yi uzun yıllardır tanır ve saygı duyarız. Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’nin hiç hak etmediği bu durumu yaşamasından dolayı oğlum ve şahsım adına kamuoyu önünde özür dileriz.”