ceylan_adaylik_basvuru



MEHMET CEYLAN, AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI


 

MEHMET CEYLAN “20 YIL SİZLERİN DESTEĞİ İLE HALKA HİZMET YARIŞINDAN KOPMADIK VE KOPMAYACAĞIZ DA”


 

“ÜLKEMİZİN İSTİKARINI KORUMAK İÇİN 1 KASIMDA BAŞARIYI YAKALAMAK ZORUNDAYIZ”


 

“BİZ DAVA VE HİZMET ADAMIYIZ, BU UĞURDA CANIMIZI SEVE SEVE VERMEYE HAZIRIZ”


 



 

AK Parti Karabük Milletvekili aday adaylığı başvurusunu İl Başkanlığına yapan Karabük’ün tanınmış siyaset adamı Mehmet Ceylan’ı yüzlerce seveni yalnız bırakmadı.

İl Başkanı Timurçin Saylar, Teşkilat Başkanı Serdar Dereli, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kaya ile il ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu adaylık başvuru törenine Mehmet Ceylan’ı desteklemek için gelen yüzlerce insan parti binasına sığmadı.

İl Başkanı Saylar Biz bu davaya yıllar önce başladık, yıllar önce başladığımızda ilk 1995 de Refah Partisi milletvekili aday adaylığı müracaatında ben Mehmet beyle beraberdim.” Diye konuşmasına başladı ve açılış konuşmasına şöyle devam etti;

“Mehmet beyle ilk başlangıcımız o zaman başladı. 1999’da Safranbolu Belediye Başkanlığında yine beraberdik. Daha sonra 2000 yılında AK Parti’nin kuruluş çalışmalarında AK Parti’yi kurarken 2001 yılına kadar beraber yaptık. Daha sonraki süreçte Ak partinin kurucular kurulundayken Mehmet beyde Safranbolu Belediye Başkanı olarak partimize katıldı. Daha sonrada 2002 de Milletvekilimiz,  2007 de milletvekilimiz ve en sonunda bakan yardımcımız olarak yaklaşık 25 seneden beri beraber siyaset yapıyoruz.

Tabi Karabük’ümüzün her zaman için bilinen bir yüzü, bu şehre ve bu millete hizmet etti. Biz 2002-2007 de yönetim kurulundayken, ben 2009 da adaylık müracaatımı yapana kadar Mehmet beyle beraber çalıştık. Karabük’e katkılarını ve partimizin Karabük’e neler yaptığını bizlerde biliyoruz,  Karabük halkı da biliyor.

Bu anlamda 1 Kasımdaki genel seçimle alakalı müracaatının hem partimize, hem Karabük’üme hayırlı olmasını diliyorum, kendisine de hayırlı olmasını diliyorum, Allah yardımcısı olsun.”

AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Mehmet Ceylan ise kendisini desteklemeye gelen coşkulu kalabalığa uzun bir konuşma yaptı.

Ceylan konuşmasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

“Şahsım açısından tarihi bir günü yaşıyoruz, öncelikle günümüzün hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere böyle bir programı hazırladıkları için öncelikle il başkanımıza il yönetim kurulu arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli kardeşlerim, değerli il başkanımızda ifade etti bendeniz yaklaşık 20 yıldır sizlerin değerli katkılarınız, sizlerin değerli desteklerinizle siyaset sahnesinde ülkemiz, milletimiz, Karabük’ümüz için ve halkımız için hizmet etmenin gayreti içinde oldum.

Bugün ayrı bir heyecanı yaşıyorum, o yüzden siz değerli dostlarımı yanımda görmek beni mutlu etti doğrusu. Teşrifleriniz dolayısıyla hepinizden Allah razı olsun, hoş geldiniz diyorum.

Değerli dostlarım, değerli kardeşlerim; Bildiğiniz gibi 1 Kasımda yeni bir seçimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Tabi her seçim çok önemlidir. Ancak bu seçim ülkemiz için, Karabük’ümüz için ve bu ülkenin umudu olan AK Parti açısından tarihi bir taşıyor.

Niçin derseniz, birkaç kelimeyle ifade edip, sizlerle paylaşmak isterim. Bildiğiniz gibi ak parti iktidarı çok şükür milletvekili dönemi olarak ifade ediyorum, 3 dönemdir iktidardayız ve çok şükür ki milletimizin hizmetkarı olduk. 13 yıl boyunca 2001 de başladığımız bu ak yürüyüş çok şükür 2002, 3 Kasım seçimlerinde milletimizin teveccühü ve halkımızın dualarıyla Cenab-ı Allah’ın yardımıyla bizi tek başına iktidar etti.

Hep oylarımız yükselerek devam etti. % 34,5’dan aldık, 2002 de, 2007 de % 42'ler ve 2011 de % 47’leri % 50’lileri bulduk.

Bu dönem içinde tabi ki hizmetler yaptık, Türkiye’de reform niteliğinde işler yaptık. Sizlerden aldığımız destek ve duayla. Ama 2011 e geldiğimizde 7 Haziran seçimlerinde oylarımız % 41 e düştü. Karşımızda bütün muhalafet, bütün şer güçler  aleyhimizde seçim kampanyasını uzunca bir zaman yürüttüler. İç güçler, dış güçler hepsi birlikte bir oldular, nasıl olurda AK Partiyi iktidardan ederiz diye. Bunun neticesinde çok şükür her şeye rağmen yine Türkiye’nin en büyük partisi olarak, en yüksek oyu alan partisi olarak % 41’le birinci olarak çıktık, ancak tabi ki seçim aritmetiği milletvekili dağılımı bizim tek başına hükümet kurmamızı mümkün kılmadı.

CEYLAN-00118 milletvekili eksiğiyle bu sefer tek başına iktidarı maalesef ve üzülerek yakalayamadık. 18 tane eksiğimiz var. Bütün çabalarımıza rağmen bir koalisyon ihtimalide parlamentodan çıkmadı. Nihayetinde Cumhurbaşkanımız anayasa hükmü gereğince erken seçim kararı almak durumunda kaldı ve 1 Kasıma doğru şimdi hızlı bir şekilde seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız. Bu seçimler tarihi bir hüviyette önem arz etmektedir.

Değerli kardeşlerim bakın 13 yıldır çok şükür önemli işleri sizlerle birlikte başardık. 13 yıldır eğitimden,  sağlığa, ulaşıma ve her alanda reform niteliğinde gerçekten Cumhuriyet tarihinde görülmemiş işleri sizlerin destekleriyle, milletimizin hayır dualarıyla başardık. Şimdi ise bu geldiğimiz noktada ülkemizi geriye getirmek isteyenler var. AK Partiyi alaşağı etmek isteyenler var ama milletimiz bunu görmektedir. Oynanan oyunları gördü, onun için inşallah 1 Kasım bizim yeniden dirilişimiz yeniden bayramımız olacaktır.”

Mehmet Ceylan konuşmasından sonra adaylık başvuru dosyasını İl Başkanı Timurçin Saylar'a takdim etti.