AK PARTİLİ ŞAHİN, MEMUR-SEN KARABÜK BULUŞMASINDA KONUŞTU 


AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN “ONLARIN BU ÜLKEDE BORULARININ ÖTMEYECEĞİ BİR TÜRKİYE’YE MUTLAKA ULAŞACAĞIZ”


“BU YENİ DÖNEM TÜRKİYE İÇİN FARKLI BİR DÖNEM OLMALIDIR” 


“KAMU PERSONEL REJİMİNİN MUTLAKA YENİ BAŞTAN GÖZDEN GEÇİRİLMEYE İHTİYACI VAR” 


MEMUR-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ATİLLA OLÇUM “BU ÜLKENİN, BU MİLLETİN VE KAMU ÇALIŞANLARININ 1 KASIM’DAN SONRA KAN KAYBETME LÜKSÜ YOK”


 

sahin-memur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Türkiye'de hala 'ben varım' demeye çalışan birtakım vesayet odaklarının da önü mutlaka kesilecek. Onların borularının ötmeyeceği bir Türkiye'ye mutlaka ulaşacağız inşallah" dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Karabük İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Öncü Medeniyet Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 milyon Üye" konulu Karabük buluşması, Karabük Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Memur-Sen İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Atilla Olçum ve Hasan Yalçın Yayla ile Birlik Haber Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Karagöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, Memur-Sen şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, kendilerini bugünkü iktidarın arka bahçesi olarak eleştirenler olduğunu söyleyerek, “Sarı sendikacılık yapmakla eleştirenler oldu. Sendikacılığın her türlü rengini bize itham etmeye kalkanlar oldu. O dönemin iktidarında bazı bakanların makam araçlarının arkasında sendikalara üyelik ve istifa taşıyan dönemlerden bugüne geldik. Bu ülkenin bir dünü, bir de bugünü var. Bu teşkilat ayağını sağlam bir şekilde yere basarsa bu ülkenin bir de güçlü yarını olacak. 1 Kasım’da seçimlere gidiyoruz. 7 Haziran’da bu ülke çok şey kaybetti. Her ne kadar 12-13 yıllık iktidarın ekonomik alanda istikrarlı bir yönetim anlayışı bu süreci sağlıklı bir şekilde götürmüş olsa da çok şey kaybettirdi. Bu ülkenin, bu milletin ve kamu çalışanlarının 1 Kasım’dan sonra kan kaybetme lüksü yok. Eğer kazanımlar ve değerler boyutunu kaybetmek istemiyorsak, yarından itibaren haydi bismillah deyip, hem sendikal, hem kamusal alanda kazanımlarımızı aktarma sürecine girmemiz gerekiyor. Bu sürece ciddi şekilde sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“KAMU PERSONEL REJİMİNİN MUTLAKA YENİ BAŞTAN GÖZDEN GEÇİRİLMEYE İHTİYACI VAR”
Türkiye’nin en büyük, en güçlü ve deneyimli sendikasının Karabük buluşmasında olduklarını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise en son yapılan toplu sözleşmede bazı alanlarda çalışma yapılacağını öngördüğünü söyleyerek, konuşmasında şunları söyledi;

“Bunlardan bir tanesi kamu görevlilerinin cuma günleri süresinin iki saate çıkarılması için gerekli çalışmalar yapılacak diyor ve henüz bu konuda tam mutabakat sağlanmamış. İnşallah 1 Kasım’dan sonra AK Parti olarak tekrar tek başına iktidara geldiğimizde bu çalışacak denilen hususu en kısa sürede çözeceğiz.

Ayrıca kamu personel rejiminin mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeye ihtiyacı var. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu tam bir kırk yamalı bohçadır. Üzerinde çok çalışıldı, çokta tartışıldı. Ama şu ana kadar bu konuda gerekli olan bazı değişiklikler yasada yapılmış olmasına rağmen çokça değişikliğe uğradığı için artık Türkiye’nin yeni bir personel kanuna, devlet memurları kanunun yerini tutacak yasal bir düzenlemeye ihtiyacı var. Önümüzdeki dönem böyle bir yasal düzenlemenin yapılacağı bir dönem olmalıdır.”

“ONLARIN BU ÜLKEDE BORULARININ ÖTMEYECEĞİ BİR TÜRKİYE’YE MUTLAKA ULAŞACAĞIZ”
Bu yeni dönemin Türkiye için farklı bir dönem olması gerektiğini de ifade eden Şahin, “Özgürlük alanının daha da genişletildiği, demokratik standartlarının daha da yükselen bir dönem olmalıdır. Halkımızın böyle bir beklentisi var. Artık istikrarsızlığa geçit vermeyen, vesayet odaklarının önünün tamamen kesildiği yeni bir döneme Türkiye’nin ihtiyacı var. Çünkü istikrarsızlığın ülkemize nelere mal olduğunu şu kısa dönemde halkımızın çok yakinen bildiğini, yaşadığını tespit ettiğini düşünüyorum. Özellikle Türkiye’de hala ben varım demeye çalışan birtakım vesayet odaklarının da önü mutlaka kesilecek ve onların bu ülkede borularının ötmeyeceği bir Türkiye’ye mutlaka ulaşacağız inşallah” dedi.

"DUYGULARLA, HİSLERLE HAREKET EDECEĞİMİZ BİR SEÇİM DEĞİL"
1 Kasım seçimlerinin Türkiye için diğer seçimlerden çok daha farklı bir seçim olduğunu da vurgulayan Şahin, “Geçtiğimiz yıl Türkiye iki seçim yaşadı ve bu seçimler anayasa gereği yapılması gereken seçimlerdi. 7 Haziran’da yapılan seçimde yine anayasa gereği yapılan bir seçimdi. Ancak 1 Kasım seçimleri 7 Haziran’da sandıktan bir siyasi partinin tek başına çıkmaması ve koalisyon kurulamaması nedeniyle Cumhurbaşkanımızın zorunlu olarak yenilenmesine karar verdiği bir seçim. 4 aya yakın süredir ülkemizde istikrarsızlık sebebiyle kayıplar oldu. sahin-memur-1Ekonomide yaşanan sıkıntılar çarşıya, sanayiye ve vatandaşın cebine yansıdı. 1 Kasım’da sandığa giderken hislerimizin ve duygularımızın yönlendirdiği bir tercihle sandık başına gitmeyeceği bir seçim olmalıdır. Duygularla, hislerle hareket edeceğimiz bir seçim değil, aklımızı kullanarak hareket edeceğimiz karar vereceğimiz bir seçim olmalıdır. Çünkü Türkiye içinden geçtiği şu süreçte aklımızı kullanmalı ve 2019 yılına kadar Türkiye’yi istikrar içerisinde, kendi içinde uyumlu bir hükümetle götürmeye ihtiyacımız olduğunu bilerek sandık başına gitmemiz gereken bir seçim olduğunu düşünüyorum. Bunun değerlendirmesini vatandaşlarımız yapacaktır. Buna inanıyoruz” diye konuştu.

Memur-Sen’in başarılarından gurur duyduğunu da ifade eden Şahin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

“Çünkü bir hizmet kolundan 11 hizmet koluna çıkmak öyle her konfederasyonun başarabileceği bir iş değildir. Bunu başardınız ve sadece bunu başarmakla kalmadınız, söke söke kamu çalışanları için birçok hakkı aldınız.”

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.