AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KARABÜK MİLLETVEKİLİ MEHMET ALİ ŞAHİN’E BU ZAMANA KADAR SORULMAYAN SORULARI SORDUK VE KARABÜK GÜNDEMİNE GELMEMİŞ CEVAPLAR ALDIK


 

KARABÜK GÜNDEMİNDE ÇOK KONUŞULACAK İŞTE DEV RÖPORTAJ


 

m-ali-dev-roprtaj


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile Karabük Net Haber, Karabük Gündem ve Karabük Haber haber sorumluları olarak bir röportaj yaptık.

Röportajımızda Karabük yerelinde başta yaklaşan yerel seçimler olmak üzere bir çok konu ile ilgili sorular sorduğumuz Mehmet Ali Şahin, yine sorularımıza bu zamana kadar gündeme gelmemiş şekilde cevaplar verdi.

İşte Sayın Mehmet Ali Şahin ile röportajımız.

 

Soru        : Ak Parti ve Mehmet Ali ŞAHİN yerel seçimlere ilk olarak merkezde daha sonra Safranbolu ve diğer ilçelerde nasıl bir strateji izleyecek?

Mehmet Ali Şahin    : Yerel seçimlere doğru giderken Genel Merkezimiz ve Merkez Yürütme Kurulu son birkaç toplantıda yerel seçimleri gündeme aldı. En son Salı günü yaptığımız toplantımızın da gündemi yerel seçim hazırlıklarıydı. Ben Genel Başkan Yardımcısı olarak konuyla tüm Türkiye ile ilgiliyim. Ama özel olarak ta sizin de ifade ettiğiniz gibi Karabük Milletvekili olmam nedeniyle de Karabük’le de ilgileniyorum. Bizim daha önce 20 Ekim olarak ilan etmiş olduğumuz yerel seçimlerle ilgili aday tespitleri sürecini 1 Ekim’e çektik. Dolayısıyla 1 Ekim’den itibaren biz bu çalışmalara başlamış olacağız. Bu şu demek, Karabük’te il ve ilçelerde bir tane de beldemiz de Belediye Başkan Aday Adayı olmak isteyen arkadaşlarımız Kasım’a kadar partimize başvurabilirler. Yine aday olmak isteyen kamu görevlilerimiz olursa gerçi bunların görevlerinden ayrılma tarihi 1 Aralık ama biz o tarihlere kadar seçimimizi yapmış olacağız. Kamu görevlisi olup da aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımız 1 Aralık’ı beklemeden müracaat etmeleri gerekir. Çünkü biz kamuoyu yoklamaları yapacağız. Tabanda bu aday adaylarına bakış nedir diye. Halkın bu aday adaylarıyla ilgili değerlendirmesi nedir? Tabi bunları da gözlemleyeceğiz. Bütün bu bilgiler toplandıktan sonra partimizde büyük bir ihtimal daha önceki yıllarda yapılan çalışmalara dayanarak söylüyorum komisyonlar kurulacaktır. Muhtemelen Genel Başkan Yardımcılarının başlarında bulunduğu komisyonlar. Bu komisyonlarda illerle ilgili verileri toplayarak aday tespitleri ile ilgili teklifi sayın Başbakan’a takdim edeceklerdir. Bu konuyla ilgili bütün bu çalışmaları yaptıktan sonra bir şey söyleyebiliriz. Şimdiden benim Karabük’te şurada şu arkadaşımız aday olacak şeklinde bir beyanda bulunmam doğru olmaz. Bunun bir prosedürü var.

m-ali-1Soru        : Son günlerde çok yüksek sesle KBÜ Rektörü Burhanettin UYSAL’ınaday olma ihtimali çok yüksek olduğu lanse ediliyor. Şu son gülerde de özellikle Ak Parti kulislerinde de siyasi hesap konuşuluyor. Sn. Rektör’ün Belediye Başkanı Adayı olması söz konusu sn. Dursun ALTIPARMAK’IN da Belediye Meclisi Üyesi olması söz konusu. Burhanettin Bey seçimiz kazanırsa 2015 Genel Seçimleri’nde milletvekili olmak için istifa edeceği Belediye Başkanı’nın da Dursun Bey olabileceği yönünde iddialar var. Siz ne diyeceksiniz ?

Mehmet Ali Şahin    : Bütün bu konuşmalar ve hesaplar tamamen bizim dışımızda olan hesaplar. Biz diğer illerimizde dahil olarak kim veya kimler aday adayı olacak bu konuyu henüz gündemimize almadık. Masanın üstüne bunları koymuş değiliz. Burhanettin hoca böyle bir düşünce içinde midir bilmiyorum. Eğer böyle bir düşünce içerisindeyse bizim seçim takvimimiz demin ifade ettiğim gibi yakında başlayacak. Bu sürede aday adayı olursa o çerçevede diğer aday adayları gibi kendisi de mutlaka bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Kendisinin böyle bir düşüncesi var mı bilmiyorum. Bu kendi takdiridir. Ama biz Burhanettin hocayı severiz. Başarılı bir rektör olarak da biliriz. Çünkü KBÜ kendisiyle aynı tarihlerde kurulan üniversiteler içerisinde bana göre en başarılı üniversitelerin başındadır. Bunda sayın Uysal’ın önemli bir payı olduğunu düşünüyorum. Kendisinin siyasetle ya da siyasi alanla ilgili ne gibi bir düşünceleri var, gelecekte ne gibi bir tasarrufları var bu konuyu kendisiyle paylaşmış falan değiliz. Önümüzdeki günlerde bütün bunları görürüz.

Soru        : Siz Ak Parti’nin iki numaralı ismisiniz. Karabük’te mevcut Belediye Başkanı MHP’li. Birazda iktidar partisini zorlayıcı bir belediye başkanı olarak görülüyor. Sizin yaptırdığınız anketlerde az da olsa bilgilerimiz var. Sizin bir tedirginliğiniz var mı? Kendi bölgeniz de özellikler Merkez Belediye’yi alamamak gibi bir tedirginlik içinizde var mı?

Mehmet Ali Şahin    : Ben 30 yıla yakın siyasetin içerisindeyim. Dolayısıyla aday olduğum seçimlerde kendim, eğer aday değilsem kendi belirlediğimiz adayların seçim konusunda ipi en önde taşıma azmi ve kararlılığı ile hareket etmişizdir. Karabük benim şuanda parlamento da temsilcisi olduğum ilimizdir. Ak parti olarak Karabük’te milletvekilliği seçimlerinde en son %58 gibi bir oy aldık. Merkezde de aşağı yukarı o nispette oy oranımız. Burada belediye seçimlerini kazanacak en yakın parti Ak Parti onun adayıdır. Tabi bunu elde etmek için aday tespitindeki isabet ve başarılı bir seçim performansı göstererek burada seçimleri almayı düşünüyoruz. Ve alacağımıza da inanıyorum.

Soru        : Safranbolu’da MHP’nin aday adaylığı konusunda Mustafa DİZDAR’IN ismi ön plandaydı. Açıklamasına bir gün kala çekildiğini ifade etti. Bununla ilgili olarak amcası Şefik DİZDAR’IN ortaklarından Malatya’daki kişiler sn. Başbakan’ın bu olaya girdiği ve adaylıktan çekilmesinde ismi olduğu iddiaları var. Siz ne diyeceksiniz?

Mehmet Ali Şahin    : Ben böyle bir şeyi ilk defa sizden duyuyorum. Ben Şefik Beyin ortağının kim olduğunu bile bilmiyorum. Gerçekten böyle bir şeyi sizden duyuyorum. Kaldı ki, sn. Başbakan’ın Şefik Beyin yeğeninin adaylığıyla ilgilenecek kadar boş vakti olduğunu sanmıyorum. Bütün bu dedikleriniz doğru olsa en azından nispeten %1 bilgi sahibi olurum. MHP nasıl böyle bir yorum yapıyor benim için gülünecek bir haber gibi geldi. Belediyesi bizde olan bütün il ve ilçelerde kamuoyu yoklaması yapıyoruz. Son 1 ay içerisinde bu konuyla ilgili yapılan kamuoyu yoklamalarını biz il il masaya yatırdık ve değerlendirdik. Ama ilçelere henüz girmedik. Safranbolu bu arada değerlendirilir. Ben çok sık Safranbolu’ya gidiyorum. Necdet beyin Safranbolu’da hizmet noktasında başarılı olduğu düşüncesindeyim. Safranbolu halkı ne düşünüyor bunu anketler sonucunda öğreneceğiz. Onunla mı devam ederiz yoksa başka bir adayla mı gideriz bunu bütün bu çalışmaların sonucunda görebiliriz. Ama benim kişisel olarak Necdet beyin belediye başkanı olarak ve Safranbolu Belediyesi olarak başarılı olduğu kanaatindeyim. Çünkü birçok açılışları yapma imkânı bulduk. Ama önemli olan oy verecek olan Safranboluluların görüşüdür.

Soru        : Karabük Belediye Başkanı Rafet VERGİLİ özellikle muhalefet Belediye Başkanı olduğu için yatırımların engellendiğini özellikle siyasilerin engellediğini ifade etti. Sizde bir milletvekili olarak bu şekilde bir engelleme iddiasını nasıl yorumluyorsunuz?

Mehmet Ali Şahin    : Ben TBMM Başkanı iken Karabük’e geldiğimde Rafet Beyi de makamında ziyaret etmiştim. Kendisine bizden beklediğiniz bir şey var mı dediğimde sizden sadece dua bekliyoruz dedi. Bizde elimizden geldiği kadar tüm ülkemiz için dua ederiz. Rafet beyin bana intikal ettirdiği şu bakanlıktan şöyle bir talep ettiği ve gerçekleşmediği bir talep olmadı. Yalnızca bir talebi oldu. Geçtiğimiz hafta beni aradı. Benim iller bankasından bir kredi talebim olmuştu, fakat içişleri bakanlığından onaylanmadı yardımcı olabilir misiniz demişti. İçişleri bakanını aradım. İçişleri bakanı dosyaya bakıp bana döndü. Evet böyle bir talep var ben şuan inceliyorum ve iller bankasına göndereceğim dedi. Rafet beyi aradım ve dosyan çıkıyor iller bankasına gidiyor dedim. Bana böyle bir talebi oldu bende yardımcı oldum. Bunun dışında benden bir talebi olmadı. Dua istedi bizde dua ediyoruz.

Soru        : Rafet beyin bir açıklamasında Ömer AYAR’la ilgili sert açıklamaları olmuştu. Ama Mehmet Ali Beyi ayırıyorum demişti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mehmet Ali Şahin    : Rafet Bey hiç kimseyi ayırmasın. Herkesi kendi kategorisinde değerlendirsin. Belediye başkanı herkesin belediye başkanıdır. Benimde başkanımdır Ömer’in de belediye başkanıdır. Dolayısıyla benimde bana oy veren vermeyen herkesin milletvekili olduğum gibi. Ben herhangi bir il başkanıyla polemiğe girmeyi doğrusu yakışık bulmam.

m-ali-2Soru        : Karabük’te çok ciddi bir tartışma var. Necdet Aksoy’un Karabük’te kullanılan RT9 yol katranı ile ilgili elinde çok ciddi belgeler olduğunu söyledi. Avrupa kriterlerinin belirlendiği bir laboratuar da insan sağlığına çok ciddi zararı olduğunu ve akciğer kanseri yaptığını ve genine kadar işlediğini kanıtlayan raporlar olduğunu ifade etti. Hatta bu konuyla ilgili savcılığın soruşturma açtığı ve raporları savcılığa verdiğini belirtti. Bu rapor doğruysa Karabük halkı çok ciddi bir tehlike altında değil mi?

Mehmet Ali Şahin    : Ben bu alanla ilgili deneyim sahibi biri si değilim. Bu teknik ve mühendislik konusudur. Eğer böyle bir iddia varsa bunu ilgili kuruluşlar ilgili bakanlıklar bunları incelerler. Ancak bir komşu belediye başkanının komşu ildeki belediye başkanına da bu tür açıklamalar yapmasını da doğrusu pek şık bulmuyorum. Herkes kendi işine baksın. Eğer böyle bir şey varsa bunu ilgili kuruluşlar takip eder. Doğru mu değil mi numune alırlar incelerler. Ben bunun kasti bir şey olduğu kanaatinde değilim. Bir belediye başkanı insan sağlığını böyle olumsuz etkileyecek bir şey yapmaz. Ama konunun inceliğini bilmeden işlem yapılmışsa ilgili kuruluşlar rapor hazırlar ona göre hareket edilir. Bunun bir siyasi polemik konusu olmaması lazım. Ben bu tür polemikler içerisinde olmam. Sn. Başbakanın şuan ki programında Karabük ziyareti yok. Böyle bir şey olsaydı bunu bana söylerdi. Ama zaman zaman sürprizleri de sever. Ama böyle bir şey olur mu olmaz mı bilemeyiz ama şeref duyarız. Uzun süredir Karabük’e gelemedi ben bir iki defa hatırlattım Karabük’e gelmenizde yarar var Karabüklüler sizi özlediler. Bir hasret gidermenizde yarar var diye.

Soru        : İl Özel İdare de bir handikap yaşanıyor. İl özel idare eski sekreteri Mehmet UZUN’UN tekrar geri dönmesi söz konusu. Siz bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Mehmet Ali Şahin    : Bizim bir tek amacımız var. Özel idare ve Özel İdare Genel Sekreterliğinden Karabük’ümüzün kırsal kesimlerinde yaşayan vatandaşlarımızın beklediği hizmetleri en hızlı şekilde en verimli şekilde gerçekleştirmektir. Ben Karabük’te milletvekili seçildiğim de burada Mehmet Uzun bey vardı. İşlerin pek hızlı yürümediği, genel sekreterlik makamından kırsal kesimdeki hizmetleri yönetmenin mümkün olmadığını mutlaka köylerde ilçelerde bu hizmetleri takip etmesi gerektiği şeklinde bir takım itirazları olmuştu. Bunun üzerine vali beyinde girişimleriyle içişleri bakanlığından bir görev değişikliği oldu burada. Tek amaç köylerimizde yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlerin daha hızlı yürümesini temin etmekti. Mehmet Bey evet yargıya gitti geldi. Kendisiyle bende görüştüm. Onun bir tek amacı var. “ Maaşımda düşüş oldu. Emekli olduğumda şu kadar alacakken şimdi şu kadar alacam” gibi. Biz Karabük’ün şu kadar köyünün kanalizasyon işinin çözülmesini istiyoruz Mehmet bey ise maaşının peşinde. Maaşının peşinde koşan bir arkadaşlar bu hizmetleri yönetmek mümkün değil. Bunu kendisine de söyledim. Yargıya gitti. Boş bir genel sekreterlik makamı var. Kendisini oraya göndeririz orada genel sekreterlik yapar.

HABERİN VİDEOSU


 

Editör: Haber Merkezi