AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN YAPTIĞI KONUŞMALARDA KARABÜK’E DOLU DOLU GELDİĞİNİ GÖSTERDİ


 

sahin-dolu-dolu

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN “BENİM NE GENEL BAŞKANLIK NEDE BAŞBAKANLIK GİBİ HİÇBİR AMACIM HEDEFİM YOK” 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, bu gün bir dizi bayram ziyaretleri yaptı ve partisinin düzenlediği bayramlaşma programına katıldı.

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin son günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili, de “Benim ne Genel Başkanlık nede Başbakanlık gibi hiçbir amacım hedefim yok. Kaldı ki, Ahmet Davutoğlu şuan da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak koltuğunu fazlasıyla dolduran bu göreve layık olan ve Türkiye’nin bu zor döneminde sorumluluğunu üstlenmiş bir hocamızdır” dedi.

Şahin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz günlerde muhtarlara verdiği yemekte benim adaylığım karşısında ‘ Mehmet Ali Şahin Karabük’ten milletvekili adayı oldu amacı Davutoğlu’nun yerine geçmek ve Başbakan olmak” yönündeki açıklamalara cevap verdi.

Mehmet Ali Şahin, “Benim ne Genel Başkanlık nede Başbakanlık gibi hiçbir amacım hedefim yok. Kaldı ki, Ahmet Davutoğlu şuan da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak koltuğunu fazlasıyla dolduran bu göreve layık olan ve Türkiye’nin bu zor döneminde sorumluluğunu üstlenmiş bir hocamızdır. Benden birkaç gömlek üstündür, her bakımdan. Ben onun sadece yardımcısı olmaktan şeref ve onur duyarım. Karabük’ten bir hemşerimiz Başbakan çıkma ihtimali olsa bir Karabüklü olarak bundan üzüntü mü duymak lazım” dedi.

“AHMET DAVUTOĞLU BİZİM GENEL BAŞKANIMIZDIR”
sahin-dolu-dolu-4‘Şimdi benim kendisine kardeşim diye hitap ettiğimi ve onun da bana abi diye hitap ettiğini biliyoruz’ diyen Şahin, “ Şimdi şuradan dışarı çıksak karşılaşsak bana ‘ Selamun Aleyküm abi, nasılsın, bana bir emrin var mı ‘ söyleyeceğini biliyorum.

Bu ifadeleri niçin kullandı hangi amaçla kullandı kendi takdiridir. Diyelim ki MHP, olma ihtimali yok ama iktidar alternatif parti haline geldi. Sayın Vergili Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet beyin yerine Genel Başkan ve Başbakan olma ihtimali belirdi. Biz sevinç duyarız. Karabüklü bir hemşerimizin Başbakan olmasından sevinç duyarız.

Keşke, Karabük’ten Başbakan çıksa, niye bunu öyle söylüyorsunuz. Bunu böyle söylerken amacınız nedir, Mehmet Ali Şahin’i yıpratmaya çalışmaksa halkımız beni de, seni de tanıyor. Bu tür siyaset Karabük’te takip edeceğimiz, yapacağımız bir siyasi anlayış değil. Bana bir ithamda bulunuyor, Mehmet Ali Şahin’in amacı milletvekili olup Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu’nun yerine geçmek değil. Zinhar böyle bir niyetim olamaz. Ahmet Davutoğlu, bizim Genel Başkanımızdır, inşallah Başbakanlığı 1 Kasım’dan sonra da devam edecektir. Onun emrinde, hizmetinde olmak bizim için en büyük onurdur. Ama Karabük’te falan kişi başbakan çıkacak diye üzülmeyin sevinin. Her partiden insan bundan sevinç duyar. O nedenle herkes düşünürken, düşüncelerini açıklarken bu sözünün nereye varacağını biraz değerlendirerek konuşursa çok daha iyi olur diye düşünüyorum” ifadesinde bulundu.

“1 KASIM’DA İKİ SEÇENEK VAR”
Önlerinde 35 günlük bir süre var bu süreyi çok iyi değerlendirerek halk bütünleşen bir çalışma ortaya koyacaklarını da ifade eden Şahin, “7 Haziran’da koalisyon zorunluluğu doğuran bir tablo ortaya çıktı. Bu milletimizin tercihidir. Şimdi önümüzde 1 Kasım seçimlerinde de iki ihtimal var. Ya yeniden koalisyon yâda tek başına bir siyasi partinin iktidarı çıkacak. Biz siyasi ve ekonomik istikrar için bir siyasi partinin tek başına iktidar olmasını doğru olduğunu düşünüyoruz. Milletimiz tek başına iktidar çıkaracak anlayışla sandığa gitmelidir. Bakın partilere hangisinin tek başına iktidara gelmesi var bunu değerlendirsin. Bizim 18 eksiğimiz var. CHP’nin 150 tane, MHP’nin ise 200’e yakın mevcudun üzerine vekil kazanması lazım. Var mı böyle ihtimalleri. En yakın biziz” diye konuştu.

sahin-dolu-dolu-3

 “BİZ 'BİSMİLLAH' DEMİŞİZ, SENDE 'VİRA BİSMİLLAH' DE”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yasaklanan seçim şarkısıyla ilgili de,  “Kardeşim biz 'bismillah' demişiz sende 'vira bismillah' de. CHP'de 'vira bismillah' deseydi. Ne olurdu güzel olurdu, üstelik memnun olurduk" dedi.

AK Parti Karabük İl Başkanlığı'nca düzenlenen bayramlaşma programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partililerle bir araya geldi. Şahin, CHP’li bir milletvekilinin itirazı üzerine YSK tarafından yasaklanmasına 1994 yılında kullandıkları seçim şarkısında örnek vererek eleştirdi.

1994 yılında kendisinin Fatih Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında aynı seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu ve o dönem seçim müziklerinin Erkin Koray'ın "fesuphanallah" şarkısı olduğunu anlatan Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi;

“Şarkıda, arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah, biri biterken öbürü de başlar vermesin Allah, böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah, yok mu çaresi dostlar fesuphanallah sözleri geçiyor. Bakın illallah, Allah, vallah ve fesuphanallah geçiyor. Bu şarkıyı biz seçim boyunca çaldık, başka partiler daha sonraki dönemlerde de bu şarkıyı kullandı. 'Bu şarkıda dini ifadeler geçiyor yasaklayalım' diye kimsenin aklından geçmedi. YSK'da böyle bir teşebbüste bulunmadı. Bir kaç sanatçının bir araya gelerek böyle bir şarkı ortaya koymuşlar bizde bunu beğenmişiz. Biz ısmarlamadık. İçinde dini tabir geçsin, geçecek diye bir talimat vermedik. Onların gönüllerinden böyle bir şey geçmiş. Yahu sanata ve sanatçıya saygı göstermek lazım, böyle bir eser ortaya koymuşlar bizde bunu beğendik ve kamuoyuyla paylaştık. Bu hayatın bir parçasıdır, siyasi partisi olmaz. Her siyasi partiden insan besmeleyi kullanır. Kardeşim biz 'bismillah' demişiz sende 'vira bismillah' de. CHP'de 'vira bismillah' deseydi. Ne olurdu güzel olurdu, üstelik memnun olurduk" dedi.

“DEMİRTAŞ, SEN 'TÖVBE ESTAĞFURULLAH' DE BAKALIM GÜNAHLARIN AF OLACAK MI?”
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "AK Parti'ye tavsiyem 'bismillahlı değil, tövbe estağfurullahlı seçim kampanyası yapsalar daha yerinde olur" dediğini ifade eden Şahin, "Şimdi buradan çağrıda bulunuyorum. 6-7 Ekim olaylarında milleti sokağa davet edip 50 kişinin hayatını kaybetmesinin baş müsebbibi Demirtaş, sen 'tövbe estağfurullah' de bakalım günahların af olacak mı? 50 kişi hayatını kaybetti, bunların çoğu da Kürt vatandaşlarımızdı” dedi.

Geçen Kurban Bayramı'nda 4. kattan atıldıktan sonra üstünden araba ile geçilerek vahşice katledilen lise öğrencisi Yasin Börü'ye değinen Şahin, "Bunun sorumlusu Demirtaş sensin. 'tövbe estağfurullah' sen de. Ve kaldı ki biz hem 'bismillah' deriz, hem de 'tövbe estağfurullah' deriz. Çünkü sevgili Peygamberimiz bize tavsiye etmiştir. Kendisi de sürekli olarak 'tövbe estağfurullah' der. Biz kuluz ve insanların zaman zaman hataları olur, 'tövbe estağfurullah' da deriz 'bismillah' da deriz. O nedenle bunların üzerinden siyaset yapılmasını son derece yakışıksız görüyorum” diye konuştu.

sahin-dolu-dolu-2“YASAKLANAN HER ŞEY İLGİ ODAĞI HALİNE GELİR”
YSK'nın başkanı ve üyelerini iyi tanıdığını sözlerine ekleyen Şahin, “Sayın başkan ben Adalet Bakanı iken müsteşar yardımcımdı. Böyle bir kararı çok incelemeden verdiklerini düşünüyorum. Doğrusu iyi niyetli düşünüyorum. Yasaklanan her şeye rağbet olur. Yasaklanan her şey ilgi odağı haline gelir. Acaba yasaklanan besmeleye ilgi artsın diye mi böyle bir karar verdiler diye içimden de geçiriyorum. Böyle bir kararı verirken hangi gerekçeye dayandıkları konusunda doğrusu bir takım tereddütlerim var. Çünkü bu bizim hayatımızın bir parçasıdır” ifadesinde bulundu.

“HAC ORGANİZASYONUNU TÜRKİYE'YE VERSİNLER” 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Suudi yetkililere seslenerek, “Hac organizasyonunu bize versinler. Türkiye oradaki organizasyonu kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini yaptırır” dedi. 
Partinin İl Başkanlığı tarafından Eflani ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Mehmet Ali Şahin, Suudi Arabistan'da meydana gelen faciaya değinen Şahin, Mekke'de yaşanan ölümlerin üzerinde düşünmek gerektiğini söyledi. "Buna 'kader', 'vade geldi', 'ecel' deyip geçebilir miyiz?" diyen Şahin, “Hacda meydana gelen olayı 'Ecel-i kaza' olarak görüyorum. 2 milyon insan hacı olacak gelmiş. 2 milyon insan çok değil. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da teröre karşı miting yapıldı, 2 milyon insan vardı orada. Hiçbir olumsuzluk olmadan, hiç kimsenin burnu kanamadan dağıldılar. 2 milyon insanın Mekke'de Arafat'ta o geniş arazide ibadetlerini huzur içinde yapabilmeleriyle ilgili gerekli tedbirler alınabilir. Tedbir açısından ciddi bir noksanlık olduğunu düşünüyorum. Bir vinç devrildi, ölenler oldu. Daha önce kazalar oldu. Her yıl binlerce hacı dünyanın çeşitli bölgelerinden gelmiş hayatlarını kaybediyorlar. Allah rahmet eylesin, üzüntümüz büyük mübarek bayramda. 750'nin üzerinde ölü. Bundan daha fazla da yaralı var. Çok az da olsa Türk vatandaşı da var hayatını kaybeden. İnşallah sayısı artmaz. Tedbir açısından eksiklik var" dedi.

sahin-dolu-dolu-1“HAC ORGANİZASYONUNU TÜRKİYE'YE VERSİNLER”
Mekke ve çevresinin Suudi Arabistan toprakları içinde olduğunu, ama o kutsal mekanların tüm Müslümanlara ait olduğunu da belirten Şahin, “Oradaki güvenlik sorununu çözmek için Müslüman ülkelerin bir araya gelerek bir çözüm geliştirmelerinde yarar var. Efendim, 'Oradan gelen, buradan gelen sıkışmışlar birbirlerini ezmişler'. Olacak şey mi? Dünyaya bunu nasıl izah edersiniz? İzahı var mı? Bine yakın insan, 750 kişi hayatını kaybetmiş. Böyle bir şey olabilir mi? Lütfen böyle milliyetçilik yaptığımı düşünmesin. Bize versinler, Türkiye oradaki organizasyonu kimsenin burnu kanamadan hac vazifesini yaptırır Allah'ın izniyle. Ücret de talep etmiyoruz. Suudi Arabistan hükümetine sesleniyorum; verin bize, Türkiye'ye. Türkiye olarak oradaki organizasyonu çok nizami bir şekilde hallederiz, çözeriz" diye konuştu.

Suudi yetkililerin faciayla ilgili kurallara uymadıkları gerekçesiyle hacıları suçladığını kaydeden Şahin, şunları da söyledi:

"Kardeşim tedbiri sen alacaksın. Düzeni sen sağlayacaksın. Onları yönlendireceksin. Afrika'dan gelmişler. Yol, iz bilmeyebilirler. Onları öğretecek, yol gösterecek sizsiniz. Yönlendirme levhaları, hatta insanlarla onlara rehberlik edecek sizsiniz. Bunun mazereti olamaz. İhmal sonucu ölümler meydana gelmiştir. Bundan sonra bunların yaşanmamasını diliyorum."

 

Editör: Haber Merkezi