ÖZEL MEDİKAR HASTANESİ'NDE, DR. ADEM KAR'IN YÜRÜTTÜĞÜ BAŞHEKİMLİK VE GENEL MÜDÜRLÜK GÖREVİNE DOÇ. DR. İSMET BARAN GETİRİLDİ


 

medikar-gorev-degisimi


Özel Medikar Hastanesi’nde Dr. Adem Kar, Başhekimlik ve Genel Müdürlük görevinden ayrıldı ve yerine Ankara Özel Akay Hastanesi'nden Doç. Dr. İsmet Baran getirildi.

Kuruluşundan bu yana Özel Medikar Hastanesi'nin Başhekimliğini ve Genel Müdürlüğünü yürüten Dr. Adem Kar'ın görev değişimi Karabük Sağlık camiasında bir hayli tartışmalara yol açtı.

Medikar Hastanesi'nin temellerinin atılışından tutunda, inşaat aşamasından, açılışına kadar tüm sürecin başında bulunan ve hatta Özel Medikar Hastanesi'nin kurulmasında fikir babası olduğu ifade edilen Dr. Adem Kar'ın yöneticilik görevinden nasıl ayrıldığı sağlık camiasında tartışılırken, yeni Başhekim ve Genel Müdür olarak Ankara'dan Doç. Dr. İsmet Baran getirildi.

Kentin sağlık camiasında Dr. Adem Kar'a büyük bir vefasızlık yapıldığı görüşleri ön plana çıkarken, Dr. Kar'ın aynı hastanede çalışıp, çalışmayacağı ise merak konusu oldu.

Öte yandan Medikar Hastanesi hisselerinin büyük bir kısmının ise el değiştirdiği ve böyle bir tasarruf uygulandığı da söyleniyor.

20130513AW000984_01DOÇ. DR. İSMET BARAN’IN ÖZGEÇİMİŞİ
İki hafta kadar önce MEDİKAR hastanesinde göreve başlayan Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. İsmet Baran’ın özgeçmişi şöyle;

“l945 Doğumlu.1969 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1974 - 1985 yılları arasında GATA Genel Cerrahi kliniğinde Asistan, Baş Asistan ve Doçent olarak görev yaptı. 1985 yılında Ankara Dışkapı SSK’da Klinik şefi olarak çalıştı ve 1996-2003 yılları arasında Dışkapı SSK’ da Başhekim olarak görev yaptı. 2003 Yılında Özel Akay Hastanesinde göreve başlayan Baran, 10 yıl Akay Hastanesinde çalıştıktan sonra iki hafta önce Özel MEDİKAR Hastanesi’nde Başhekim ve Genel Müdür görevine getirildi.”