medikar-isci-skandali-1-1

 

KARABÜK ÖZEL MEDİKAR HASTANESİNDE İŞ KUR TARAFINDAN GÖNDERİLEN KURSİYER İŞÇİLERE SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILDIĞI İDDİASI ARAŞTIRILMALI


 

MEDİKAR HASTANESİ HER ZAMAN İŞ KUR’UN ÜCRET VE SİGORTALARINI ÖDEDİĞİ PERSONELLERLE Mİ İDARE EDECEK..?


 



 

Karabük’te hizmet veren Özel Medikar Hastanesine İşkur tarafından 4 buçuk ay önce kurisyer işçi olarak gönderilen destek hizmet çalışanları, İşkur’un ücret ve sigorta ödeme süresi olan 4 buçuk ay bittikten sonra bu işçilere sigortasız ve aynı şartlarda çalışma teklifi getirildiği iddia ediliyor.

4 Buçuk ay önce İşkur tarafından yapılan proje çerçevesinde Karabük Özel Medikar hastanesinde işe başlayan ve günlük 25 TL ücret ile sigortası yine bu süre içinde İşkur tarafından ödenen Ayşen D., Sevgi D. Ve Nuran A. 4 buçuk aylık süre bittikten sonra Hastane yönetimi tarafından “sigortasız ve günlük 25 TL ile çalışırsanız, çalışın, çalışmazsanız İşkur’dan ücret ve sigorta ödeme süreniz bitti işten çıkın” dediklerini iddia ettiler.

İŞKUR’UN İSTİHDAM SAĞLAMA PROJESİ SUİSTİMAL MI EDİLİYOR?

İşkur tarafından istihdam sağlamak amacı ile talep edilen iş yerlerine yapılan proje çerçevesinde işçiler gönderiliyor. İşkur tarafından istihdam amacıyla özel sektörlere gönderilen bu çalışanlar 4 Buçuk ile 6 ay arasında ücretleri ve sigorta primleri iş kur tarafından yatırılıyor. İşkur’un gönderdiği bu işçilerin en az %20’sini o iş yeri istihdam eder ve 61 gün sigortalı olarak çalıştırırsa, tekrar yeni işçiler de gönderilerek belirtilen süre içinde bu işçilerin de ücretleri ve sigortası yine İşkur tarafından karşılanıyor.

İşte tam bu noktada, İşkur tarafından Medikar hastanesine çalıştırılmak üzere gönderilen işçilerde, bu projenin suistimal edildiğini ve destek hizmetler biriminde çalışan onlarca işçinin yıl içinde ücretlerini devlete ödetmek gibi bir niyet içinde olduklarını öne sürüyorlar.

SİGORTASIZ VE 650 TL’YE ÇALIŞIYORLAR

İşkur tarafından Özel Medikar Hastanesine gönderilen ve ücretleri ile sigorta primleri İşkur tarafından ödeme süresi olan 4 buçuk aylık süresi biten işçilerin çoğuna sigortasız ve aynı ücretle çalışma teklifi geitrildiğini iddia eden Nuran A. “Benim İşkur’dan ödeme sürem olan 4.5 aylık süre 3 gün önce bitti. Bana hastane yönetimi sigortasız ve günlük 25 TL’ye çalışırsan gel çalış dediler ve ben de çaresiz kaldığım için şu an sigortasız ve günlük 25 TL’ye çalışıyorum. İki gündür bu şekilde karta basıyorum. Benim gibi sigortasız ve günlük 25’TL’ye çalışan çok sayıda İşkur’dan gönderilen arkadaşlarım var” diye konuştu.

“SGK VE İŞKUR İLE GÖRÜŞTÜK”

Medikar Hastanesinde sigortasız ve 25 TL günlük ücretle çalışma teklifi aldıklarını belirten Ayşen D., Sevgi D. Ve Nuran A. Hastane yönetimi tarafından kursiyer çalışan süreleri bitince, yeni kursiyer çalışanları gelinceye kadar sigortasız ve 25 TL günlük ücretle çalıştırılma teklifi geldiğini ve bu şartlar altında çalıştıklarını İşkur İl Müdürü ile SGK İl Müdürlüğüne giderek konuyu anlattıklarını ve SGK İl Müdürlüğü yetkilileri konuyu inceleyerek bir hafta içinde sonuçlandıracaklarını belirttiğini söylediler.

medikar-isci-skandali-1HASTANE YÖNETİMİ NE CEVAP VERECEK

İşkur tarafından gönderilen ve ücretleri ile sigortası 4 buçuk ay boyunca devlet tarafından ödenen kursiyer işçiler ile sistemi döndürmeye çalıştıkları iddiası ile bu çalışanların süresi bittikten sonra yeni kursiyer işçiler gelinceye kadar sigortasız ve günlük 25 TL’ye çalıştırıldıkları iddiaları karşısında Karabük Özel Medikar Hastanesinin bir açıklama yaparak konuya açıklık getirmesi bekleniliyor.

Geçtiğimiz aylarda sağlık personellerinin günde 10-12 saat çalıştırıldığı halde fazla mesai ücretlerinin ödenmediği, aylık çalışma süresinden çok daha fazla saat çalıştırıldığı iddiaları ile gündeme gelen Karabük Özel Medikar Hastanesi yönetimi bu konu ile ilgili de açıklama yapmamıştı.

 

Editör: Haber Merkezi