KARABÜK TSO’DA MECLİS BAŞKANLIĞI YARIŞI GAYRİ RESMİ SONUÇLANDI


 

ODA MECLİS ÜYELERİNİN ÖN SEÇİMİNDE, MECLİS BAŞKANI ADAYI OLARAK EN FAZLA OYU TİMURÇİN SAYLAR ALDI


 

 

tso-timurcin-saylar


 

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelikleri seçiminden hemen sonra Meclis Başkanlığı’nda üç ayrı adayın çıkması, meclis üyeleri arasında hareketli anlar yaşanmasına neden oldu.

Oda Başkanlığına kesin gözüyle bakılan Sedat Namal, bu hafta sonu yapılacak olan Oda Yönetimi seçimleri öncesinde tam bir birlikteliğin sağlanması için meclis başkanlığına tek aday ile gidileceğini açıklamıştı.

Ziya Ünsal, Osman Sürmen ve Timurçin Saylar’ın aday olduğu Oda Meclis Başkanlığında farklı bir formül uygulandı ve 23 meclis üyesinin katılımı ile ön seçim yapıldı.

8 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan resmi yönetim seçimlerinden üç gün önce gayri resmi bir ön seçim yapıldı ve bu seçimde en fazla oyu Timurçin Saylar aldı.

Ön seçimden en fazla oyu alanın bu Cumartesi günü tek aday olarak Meclis Başkanı aday olacağı anlaşmasına varıldığından, ön seçimde birinci olan Timurçin Saylar Meclis Başkanlığına tek aday olarak çıkacak.

Oda Yönetim Kurulu Başkanlığına kesin gözüyle bakılan Sedat Namal’ın 23 kişilik meclis içinde en küçük bir ayrımcılığın oluşmaması için ve kendisinin de adaylar arasında tarafsız kalması için böyle bir yöntemin uygulandığı ifade ediliyor.