Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Karabük Özel Öğrenci Yurtları Derneği Başkanı Mehmet Kalem, ruhsatsız öğrenci yurtlarıyla mücadele etmek amacıyla dernek kurduklarını bildirdi.


20160606AW769318_01

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğrenci Yurtlar Derneği Başkanı Mehmet Kalem,”Ruhsatsız öğrenci yurtları bu kentin bir geleceğine ipotek koymakta, Öğrencilerin güveni, ekonomik koşullarda ancak kaliteli ve huzurlu konaklama şartları hepimizi ilgilendirmekte biz Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı özel sektör öğrenci yurtları olarak tüm yasalara uygun, kurallara bağlı hizmet  ermekteyiz ve haksız rekabet istemiyoruz bu anlamda  Yönetmelikleri, Genelgenin uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Karabük'te bu işleri ruhsatsız yapan diğer kuruluşlarla mücadele edeceklerini ifade eden Kalem, biz yasal koşulları tamamlayan ve gerçek anlamda Yurt hizmeti veren kurumlar olarak bir dernek kurduk, diyerek şöyle konuştu. Derneğimizi kurduktan sonra vali yardımcısı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Safranbolu Belediye başkanını ziyaret ettik. Bizler bu işi, kanun ve yönetmeliğin emrettiği şekilde yapan kuruluşlarız.

Karşımızdaki rakiplerinde bizim gibi aynı şartlarda bu işi yapmasını istiyoruz. Çünkü Karabük, bu mücadeleyi vermezsek kökten kaybedecek. Karabük ve üniversite için buraya dışarıdan gelen misafir öğrenci kardeşlerimiz için bu çalışmaları yapıyoruz. Ruhsatsız yerlerde bu çocuklar ucuz fiyat diye çok uygunsuz kötü şartlarda kalıyor. Bu mücadeleyi dernek çatısı altında yapmaya karar verdik. Haksız rekabet koşullarının ortadan kalkması için Bakanlık bir genelge çıkarttı.

Şimdi devletin Karabük’te ki yetkili birimleri, bürokrasi bu genelgeyi uygulamak zorunda bunu Bakanlık istiyor,devlet istiyor biz takipçisiyiz diyen Mehmet Kalem, “ Bizlere emanet edilen öğrencilerin konforu, hizmeti,güvenliğinden sorumluysak sorumlu olduğumuz konularda hakkımızı aramakta çok normal, bu uygulamalar bir çok İl de başarı ile yerine getirilmekte, Karabük’te de komisyonlar kuruldu Vali beyin gelmesi ile düğmeye basılacağını umut ediyoruz” açıklamalarında bulundu.