Türkiye’de, demir çelik sektörünün önde gelen şirketi olan Kaptan D.Ç, Çolakoğlu Metalurji, İçdaş, Diler ve Kroman Çelik Sanayi tarafından Karabük’e kurulan Marmara Geri Kazanım Tesisi sosyal sorumluluk projesi kapsamında işçilere yönelik ‘Kaliteli Yaşam Günleri’ adı altında eğitim vermeye başladı.


 

20141108AW238073_02Demir çelik fabrikalarının baca tozu ve tufal’i geri dönüşüme kazandıran tesis 200 bin ton elektrik ark ocağı (EAO) baca tozu ve yaklaşık 120 bin ton tufal’i geri kazandırarak Waelz Prosesi ile çinko oksit ve fastmet prosesi ile sünger demir üretimi yaparak ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Çevre yatırımı olan MARZİNC fabrikası bünyesinde çalışan işçiler için ‘Kaliteli Yaşam Günleri’ adını verdiği sağlık projesinin startını verdi. Psikolog Murat Koç ve Diyetisyen Okan Kıran tarafından fabrika işçilerine hafta boyunca sigarayı bırakma ve sağlıklı beslenme konularından bir dizi test ve eğitimler veriliyor.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan MARZİNC Ticaret ve Yatırım Müdürü Salih Değer, çevre kuruluşu olan fabrikalarının sadece yaptığı işle değil insanlara örnek olacak bir dize projelerde bulunduklarını söyledi.

20141108AW238073_03Sağlık yaşam adı altından ‘Kaliteli Yaşam Günleri’ isimini verdikleri projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Değer, “Kaliteli yaşamda sadece sigara bırakma ile igili değil, işçilerimizin vücutlarındaki yağ, kas kütle dengeleri ölçümlerini yaptırıyoruz. Kendilerine sağlıklı yaşamla ilgili önerilerde bulunuyoruz. Bunların içinde sağlıklı beslenme, spor ve uyku düzenine kadar bütün detayları uzmanlarımız tarafından anlatmaya çalışıyoruz. Bunun yanında sigara içen personelin sigarayı bırakmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Birşeyleri yasaklamakla olmaz, mühim olan insanları eğitmektir. Bizimde önemli kaynağımız insan kaynakları. İnsan kaynağına yatırım yaptığınız sürece her zaman daha başarılı olursunuz ve daha ileri gidersiniz. MARZİNC bir çevre kuruluşu. Çevre kuruluşu olduğumuz için sadece yaptığımız işle değil bunun yanında insanlara örnek olarak ta bir şeyleri ispatlamaya çalışıyoruz. Bu tür faaliyetlerimiz sürecek. İleriye dönük olarak önümüzdeki haftalarda kemik taraması da yaptıracağız. İnsanalrın sağlıklı yaşamaları için neler yapılması gerekiyorsa onları yapıp anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi