ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARAFINDAN İKİNCİ BİR EMRE KADAR MARZİNC GERİ KAZANIM FABRİKASININ ÜRETİMİ DURDURULDU


 

marzinc-kapatildiHaber: Ankara - İHA         Marzınc Marmara Geri Kazanım firmasının 130 işçisinin rahatsızlanarak hastaneye başvurması üzerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan incelemede ilk sonuçlar alındı. Fabrikaların bacasından çıkan atıkların geri dönüşümünü sağlayan Marzinc Marmara firmasında çalışan işçilerin çeşitli ağır metallere maruz kaldıkları iddiası üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, fabrikanın faaliyetlerini durdurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın talimatı üzerine Marzinc Marmara Geri Kazanım firması hakkında inceleme başlatan ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ekipleri, 130 çalışanı sağlık şikâyetleri ile hastanelere başvuran firmanın, gerekli olan önlemleri almadığı sonucuna vardı.

Yapılan ilk incelemelerde, baca tozu geri dönüşümü üzerine faaliyet gösteren Marzınc Marmara firmasının 43 çalışanının, başta kurşun olmak üzere çeşitli ağır metallere maruz kaldığı iddia edilmişti. Ayrıca, hastaneye başvuran 37 işçide de kurşun metaline rastlandı. Yapılan incelemeler ve elde edilen bulgular sonucu Marzinc Marmara Geri Kazanım firmasının faaliyetleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından süre kaydı olmaksızın durduruldu.

cevre-bakaniKonuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin kalkınmakta olan bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Kalkınan ve büyüyen bir Türkiye ancak güçlü bir sanayi ile olur. Sanayicimiz de artık şunu çok iyi anlamalıdır ki; çevreyi dikkate almadan sürdürülebilir bir üretim yapma dönemi bitmiştir. Konu çevre ve insan olunca kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Çünkü başka Türkiye yok, çünkü başka Dünya yok. Çocuklarımız ve geleceğimiz için çevreye zarar vermeden kalkınmayı başarmalıyız. Arkadaşlarımız oradaki incelemelerine başladılar.” dedi.

Editör: Haber Merkezi