MARZİNC YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, KARABÜK VALİSİ İZZETTİN KÜÇÜK’Ü ZİYARET EDEREK, VERDİKLERİ DESTEKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİLER.


20121221AW000455_01MARZİNC Yönetim Kurulu üyeleri, Karabük Valisi İzzettin Küçük’ü ziyaret ederek, verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

MARZİNC Yönetim Kulu Başkan Vekili Ayhan İleri, Yönetim Kurulu üyeleri Özge Özensoy ve Suat Aktar, Vali İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret ederek, kendilerin verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

Başkan Vekili İleri, Türkiye’de demir ve çelik sektörünün önde gelen 5 şirketi olan, Kaptan D.Ç. Çolakoğlu Metalurji, İçdaş, Diler ve Kroman Çelik Sanayi tarafından Karabük’e kurulan, Marmara Geri Kazanım Tesisi’nin (MARZİNC) süpervizörlerin testinden sonra ocak ayında ateşlenerek faaliyete tam kapasite olarak geçeceğini kaydetti.

İleri, “MARZİNC artık tamamen tesisi olarak 27 Aralık’tan itibaren yabancı süpervizörlerin 8 gün bütün denemeden ve soğuk testten geçirecek. İlk testten sonra İtalya’dan gelecek olan başka süpervizör tesisleri tekrar kontrol edip neticesinde ilk ateşlemeyi yapacağız. İlk ateşlemeden kasıt; fırınlarımız ilk defa çalıştıracağımız 8 gün içinde bu fırına rejim alacağız. Önce 50 derece ardından 100, 150 ve 200 rejim gelinceye kadar 700 dereceye ulaşacak. İnşallah Ocak ayının 15’inde ateşlemeyi yaptıktan sonra açılış yapmayı hedefliyoruz. Bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz. Karabük’e güzel bir tesis kazandırdığımızı düşünüyoruz. Sizin bize verdiğiniz bu desteklerden olan bizde çevreye duyarlı titizliğimizi göstererek sizi mahcup etmemek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Biz çok mutluyuz” dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük de, “Çevre Bakanlığı uzmanlarıyla görüştüm, projeleri paylaştım. Bu paylaşım neticesinde çevreye hiçbir şekilde etki oluşturmayacağı, projenin teknolojiyle donandığı, çevre etkileri koruyacak donanımlı olduğu, çevreyi koruyacak donanımlara sahip olduğu söylediler. Bunun Karabük ekonomisine, Türkiye ekonomisine kazandırılmasından memnun oldum. Karabük’e zararı olmayacak, büyük bir katkısı olacak. Sadece onun Türkiye’de ilk çinko üretimi olması nedeniyle onun tetikleyeceği teknolojik yüksek yatırımlar olacağı söyleniyor. Biz bu sanayi şehrinin yeni boyutlar kazanarak demir çelikten sonra çinko başka sanayi mamulleri olarak devam etmesini umut ediyorum” diye konuştu.