İl Genel Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Mart ayı İl Genel Meclisi toplantısında; Karabük İl Genel Meclisi’nin ve Karabük İl Özel İdaresi’nin gerçekleştirdiği çalışmaların çevre İllerden takdir gördüğünü söyledi.

Başkan Yıldırım, Mart ayı İl Genel Meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, 2014 yılından itibaren Karabük İl Özel İdaresi’nin makine parkını ve hizmet ağını güçlendirerek geliştirdiklerini belirterek; “Taş kırma makineleri-seyyar konkasörlerimiz, yeni aldığımız greyderlerimiz, ekskavatörlerimiz, çöp toplama araçlarımız, JSB diye tabir edilen küçük kepçe-beko lederlerimiz, pikap, kamyon, silindir, arazöz, otobüs ve yükleyiciler olmak üzere 63 adet iş makinesi ve araç satın alınarak makine parkımız güçlendirilmiştir. Bu makineleri satın alırken KDV muafiyetinden yararlanmak için İdaremiz bünyesinde iktisadi işletme kurulmuş ve bu sayede İdaremize kazandırılan yaklaşık 40 milyon TL değerindeki makineler için KDV muafiyetinden 6 milyon TL idaremize kazandırılmıştır.

Geçtiğimiz yıllarda satın aldığımız iki adet seyyar konkasörlerimiz ile bugüne kadar 1 milyon 250 bin ton sarı malzeme üretimi yapılmış, konkasörlerimizin seyyar olması sebebiyle bilhassa nakliyeden tasarruf edilmesi hedeflenmiş ve kilometre mesafesine göre değişmekle beraber ton başı 15-20 TL’den son üç dört yılda üretilen 1 milyon 250 bin ton malzemede yaklaşık 20-25 milyon TL İdaremize daha ucuza hizmet üretilmesi imkânı elde edilmiştir” diye konuştu.

İki yıl önce kurulan asfalt plenti ile kendi asfaltını üreten bir konuma ulaştıklarını ifade eden Başkan Yıldırım; “Son iki yılda sıcak asfalt plentimiz kurulmuş, asfalt finişeri ve asfalt silindirleri satın alınarak, asfaltı kendi imkânlarımız ile yapabilecek seviyeye ulaşılmıştır. Asfalt yol yapımı ile yollarımızın bakım ve onarımında en önemli ihtiyaçlarımızdan biri de ince ve kalın sarı malzeme ile mıcır malzemesidir. İdaremizce yıllık yaklaşık 550 bin ton malzeme tüketilmekte olup; bunun 250-300 bin tonunu kendimize ait seyyar konkasörlerimiz ile üretmekteyiz.

KARDEMİR AŞ’ye ait olan Cumayanı taş ocağını yapacağımız bir protokol ile süreli olarak İdaremize kazandırmayı ve burada yapılacak olan üretim ile malzeme ihtiyacımızın tamamını karşılamayı hedefliyoruz. Bu konu, bu ayki meclis gündemimizde olup inşallah hep birlikte İdaremiz için en uygun kararı vereceğimize inanıyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan arazöz ve vidanjör araçlarının durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan arazöz ve vidanjör aracının hibe olarak İdaremize kazandırılacağını Kasım ayında ilan etmiştik. Bu araçlarımız DMO tarafından siparişi-imalatı-muayenesi ve satın alması yapılarak idaremize gönderilecektir. 900 bin TL değerindeki kanal açma- vidanjör aracımız için DMO tarafından sipariş verilmiş, kamyonu satın alınarak imalatçı firmaya teslim edilmiş, kamyonun üzerine kanal açma-vidanjör montajı devam etmekte olup muayene kabulü yapıldıktan sonra bir aylık süre içinde idaremize teslim edilmesi beklenilmektedir.

700 bin TL değerindeki 13 bin litre kapasiteli temiz su tankeri-arazöz aracımızın DMO tarafından sipariş-imalat ve muayene kabulü bitirilmiş, önümüzdeki hafta idaremize teslim edilecektir. Başta Milletvekillerimiz, Bakanımız ve Valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devletimiz var olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldırım; “Meclis Üyelerimiz, İlimiz ve Köylerine Daha İyi Hizmet Edebilmenin Yollarını Arıyor"

Başkan Yıldırım, Karabük İl Özel İdaresi’nin karar organı olarak, Karabük İl Genel Meclisi üyelerinin yapılan tüm çalışmalarda Karabük İli ve köylerine daha iyi hizmet edebilmenin yollarını aradıklarını ifade ederek; “Karabük İl Özel İdaremiz makine parkının yenilenmiş ve güçlü olması, sıcak asfaltı kendi imkânları ile yapabilecek durumda olması, seyyar konkasörler ile ihtiyacı olan sarı malzemenin yarısını kendisinin üretebilmesi ve seyyar olmasından dolayı 3-4 yılda 20 milyon TL daha ucuza malzemeyi karşılayabilmesi iktisadi işletme kurulma kararı alınarak araç alımlarında KDV muafiyetinden dolayı 6 milyon TL’nin idaremize kazandırılması konularında ve diğer konularda İdaremizin karar organı olarak İl Genel Meclis Üyelerimizin çok büyük katkıları olup, özellikle asfalt yapımımız çevre illerimizden takdir görmektedir. Bu vesile ile Karabük İlimiz ve köylerimize hizmet noktasında daha iyi hizmet edebilmenin yollarını arayan değerli Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yıldırım, konuşmasının sonunda; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve diğer Bakanlıklardan İlimize, İdaremize hizmetler için ödeneklerimizi takip eden, hibe yardım yapılmasını sağlayan Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Milletvekillerimiz ile Sayın Valimize katkıları için teşekkür ediyorum. Yine idaremizin hizmetlerinin yapılması ve geliştirilmesi konularında bizlere her zaman destek olan geçmişten günümüze tüm Milletvekillerimize, tüm Valilerimize, Siyasi Partilerimizin İl Başkanlarına ve Yönetimlerine, İl Özel İdaremiz Genel Sekreterine, Daire Müdürlerimize ve çalışan tüm Personellerimize Meclisimiz ve Milletimiz adına teşekkür ediyorum.

Devlet güçlü oldukça bu hizmetlerde daha güçlü bir şekilde yapılacaktır. Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında tüm Bakanlarımıza ve Hükümetlerimize de İl Genel Meclisimiz ve Milletimiz adına teşekkür ediyor, 2021 yılı ve daha sonraki yıllarda da daha güzel imkânlarla Karabüklü hemşerilerimize hizmet edebilmeyi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi