TÜRKİYE’DE MODELLİK HAKKIYLA YAPILMIYOR” 


 

“ KENDİSİNİ MANKEN ZANNEDENLERİN YÜZÜNDEN BURADA İŞİMİZİN DEĞERİ BİLİNMİYOR”


 

20140820AW172478_03Türkiye'nin yeni dönemdeki en uzun bacaklı modeli olan ve bu yıl Miss Freedom Of Turkey birincisi Tuğçe Aral, Türkiye’de modelliğin hakkıyla yapılmadığını söyledi.

Safranbolu ilçesinde kuzeninin düğün törenine katılan, 118 santimetre ile Türkiye’nin en uzun bacak boyu olan model, modellik noktasında Türkiye’nin değer vermediğini ve profesyonel olmadığını belirtti.

4 yıldır profesyonel olarak modellik yaptığını anlatan Aral, “Modellik yapmak zor değil, sadece Türkiye’de bu ciddiye alınmıyor. Türkiye’de modellik hakkıyla yapılmıyor aslında. Tanıdığınız varsa o firmayla çalışıp yada defileye rahatlıkla çıkabiliyorsunuz. Türkiye’de defileye çıkmak için manken olmanıza bile gerek yok, medyatik olmanız yeterli. Bu yurt dışında böyle değil ve modelliğe bir saygı var ve hakkıyla yapılıyor. O yüzden bende yurt dışı ile çalışmaya başladım. Türkiye değer bilmiyor ve profesyonel değil bu alanda. Emeğimiz çok fazla çalınıyor ve hakkımız hiçbir defilede ve çekimde verilmiyor açıkçası. Yeni arkadaşlarımız ücretsiz bile defileye çıkıyor. Bu bizim işimiz, elbise taşıyoruz ve o elbiseyi teşhir ediyoruz. Bir şekilde satılıyor ve oradan bizde para kazanıyoruz. Hiç ücretsiz yapılırsa bu iş tabii ki ciddi olmaz. Yeter ki defileye çıkayım diyen kendini manken zannedenler var. Onlar yüzünden burada işimizin değeri bilinmiyor” dedi.

Güzel model, dizi projeleri olduğunu ve istediği şartlarda roller gelmediği için henüz kabul etmediğini, ama 2 ay sonra ünlü oyuncu kadrosu ile birlikte sinema filmi çekimlerine başlayacağını da söyledi.

Editör: Haber Merkezi