Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir grup mahalleli yıllardır evlerinin önündeki yola asfalt dökülmediği gerekçesiyle eylem yaptı.


 

20150507AW406304_02Esenler mahalle halkı, asfalt eylemi yaptı. Mahalleli yıllardır asfalt atılmasını beklediklerini ancak başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söylediler.

Evlerinin camlarını dahi açamadıklarını ve bahçelerinde yetiştirdikleri sebzeleri dahi yemekte zorluk çektiklerini söyleyen mahalle sakini Hüseyin Mor, “Bu yol açıldığı zaman herkes dua etti ama asfalt atılmadı. Yıllardan beri toz yiyoruz burada. Derdimizi anlatıyoruz ama bir türlü çare bulamadık. Ya bu yolu kapatsınlar, yada bu mahalleyi tozdan kurtarsınlar” dedi.

Numan Dinçer isimli mahalle sakini ise, “Bahçelerimizde meyve olmuyor. 50 yıllık üzüm bağlarım kurudu. Erikler olmuyor. Bırakın meyveyi ekmek yiyemez hale geldik. Sağlımız bile bozuldu. Biz sadece tozdan kurtulmak istiyoruz. Eğer bu yol asfalt yapılmazsa kepçe ile kanal açıp yolu kapatacağım. 2010 yılında açılan bir yol ve hala asfalt olacak” dedi.

Mahalle halkı daha sonra alkışlarla asfalt istiyoruz diyerek bölgeden ayrıldı.