Karabük Lojistik Köy Üssü projesini imza töreni yapıldı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) girişimleriyle gerçekleşen proje BAKKA’dan gerekli desteği alırken, projeye en büyük desteği 40 bin Euro ile TOBB verdi.

 

20130204AW000777_01Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan protokol imza törenine; Vali İzzetin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili, TSO Başkanı Pehlivan Baylan, TSO Meclis Başkanı Ziya Ünsal ve BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel katıldı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Sanayi Stratejileri arasında yer alan Lojistik Köy projesi hayata ilk imza ile hayata geçirilirken, proje Karabük’ü ekonomik ve ulaşım anlamında kilit noktası haline geçirecek, istihdama büyük katkı sağlayacak bir proje.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan ve Lojistik Köy uygulamasının önemini vurgulayan TSO Başkanı Pehlivan Baylan, 4 yıldır büyük gayretler içersinde çalışmalara devam ettiklerini, bu gayretlerinden birinin de Lojistik köy projesi olduğunu belirterek, “Bugün önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Uluslar arası ticaret kullanılan bir kavram olan Lojistik Köy uygulaması, Karabük ticaretine ekonomisine çok şey kazandıracak. Lojistik köy üssü modern anlamda uluslar arası ticarette kullanıyor. Bizde Karabük TSO olarak Maltepe Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız projemize BAKKA gerekli desteği verdi. Bugün Kalkınma ajansının kabul gördüğü Filyos lojistik köy üssünü ilk ayağını burada imzalayacağız. Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Filyos Limanı projesi, hızla büyüyen KARDEMİR, yine büyüyen bir üniversite ile birlikte Karabük’ün potansiyelleri artıyor. Lojistik Köy sadece Karabük’ün değil, çevre il ve ilçelerden gelen malların depolandığı, toplandığı dağıtımın yapıldığı bir merkez olacak” dedi.

Lojistik Köy uygulamasının Karabük’ün ekonomik çıtasını yukarı çekeceğini ifade eden Vali İzzetin Küçük ise, “TSO Başkanımıza teşekkür ediyorum. 4 sene boyunca değişik hizmetlerin kazandırılmasına büyük emeği oldu. Lojsitik Köy Karabük’ün ekonomik potansiyelini, ekonomik çarpanlarını ortaya koyacak. Organize sanayinin altında olan bir bölge, 220 dönümlük bir arazi üzerinde. Ben Rafet Vergili başkanımıza da teşekkür ediyorum. 220 dönümlük arazide neler yapılacak? Bu bölgede Karabük’ü ulaşım yolları ağında önemli bir kavşak noktası yapacak. Buradaki karayolu, demiryolundaki dağıtım ve toplanma noktası Karabük olacak. Büyük mallar, nakliyeler ilk önce buraya gelecek buradan çevre illere gidecek, buradan dağıtımı yapılacak. Bu sadece ulaşım sektörünü güçlü bir şekilde harekete geçirmeyecek, buna bağlı olarak birçok sektörü teşvik edecek. Bu eserin ilimize kazandırılması ekonomik çıtasını yukarıya çekecektir. 220 dönümlük bir küçük kasabı inşa edilecek. Sadece geçen gün Odalar ve Borsalar Birliği başkanımızı ziyaret ettiğimizde ‘burayı bize verirseniz 40 milyon euro para hazır’ demişti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Karabük’e ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi