75. YIL ANADOLU LİSESİ’NİN AŞAMALI OLARAK KAPATILIP, YERİNE İMAM HATİP LİSESİ AÇMA KARARINA TEPKİLER GİDEREK BÜYÜYOR


 

CHP KARABÜK ESKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDAL DEMİR “BİRİLERİ DEVLET ELİ İLE HALKI ÇATIŞTIRMA EŞİĞİNE GETİREREK, TOPLUM HUZURUNU BOZMAK İSTİYOR”


 

erdal-demir-lise

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Karabük merkez ve Safranbolu’da Anadolu Liselerini kapatarak, 2. İmam Hatip Liselerini açma çalışmalarına tepkiler yükseliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk etapta 60 Yıllık bir eğitim çınarı olan Demir Çelik Lisesini kapatma çalışmaları yapılmış, Türkiye’nin dört bir yanındaki eski mezunlarından çığ gibi tepkiler gelince geri adım atılmıştı.

Şimdi de 75. Yıl Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak İmam Hatip Lisesine dönüştürülme kararı, eski mezunlar, veliler ve öğrenciler tarafından eylemler yapılarak, protesto edilmeye başlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Karabük Eski Belediye Başkan Adayı Erdal Demir bir açıklama yaparak, yapılmak istenilenin devlet eliyle halkı çatıştırmak ve toplum huzurunu bozmak olduğunu öne sürdü.

Demir yaptığı açıklamada “Ben bu açıklamayı siyasi kimliğim ile yapmıyorum. Benim çocuğum da 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisidir ve ben bir öğrenci velisi olarak bu açıklamayı yapıyorum. İlk önce bunun böyle bilinmesini isterim.” Dedi.

“TOPLUMU GEREREK, ÇATIŞMA İÇİNE SOKMAK İSTİYORLAR”

Demir bu ifadelerinden sonra açıklamasına şöyle devam etti;

“75. Yıl Anadolu Lisesi ilimizin ilk Anadolu Lisesidir. Üniversite sınavlarında büyük başarılar elde eden bir okulumuzdur. Biz asla İmam Hatip Liselerine karşı değiliz. İhtiyaç varsa ikinci değil, hatta üçüncü ve dördüncü İmam Hatip Liseleri açılabilir. Fakat durup dururken böyle bir tasarrufa gitmek, zaten bir hayli gergin olan halkımızı daha fazla gerip, toplum içinde bir çatışma süreci içine sokacaktır. 2. Bir İmam Hatip Lisesi ihtiyacı varsa, başarılı bir okulu kapatıp, bu İmam Hatip Lisesi’ni açmak bir başarı değil aksine basiretsizlik ve becerisizliktir.”

“İMAM HATİP LİSE DERNEĞİNİN BOŞ BİNASI NE GÜNE DURUYOR”

Erdal Demir, İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin 100. Yıl Mahallesindeki atıl vaziyette duran binasına da değinerek “İmam Hatip Lisesi Derneğine ait 100. Yıl Mahallesinde yıllardır metruk halde duran binası neden değerlendirilmiyor. Kaldı ki, Devletimiz Karabük’e geniş, ferah ve modern bir İmam Hatip Lisesi binası yapamayacak kadar güçsüz de değil. 75. Yıl Lisesi’nde okuyan öğrencileri mutsuz etmek, onların başarı motivasyonlarını düşürecek bu kararın altında yatan nedenler bizce farklı.” Diye konuştu.

“RADİKAL ZİHNİYET, KENDİLERİ GİBİ OLMAYANLARI MÜSLÜMAN OLARAK BİLE GÖRMÜYORLAR”

Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP Karabük Belediye Başkan Adayı olan ve çocuğunun da bu okulda okuduğundan dolayı mücadele vereceğini açıklayan Erdal Demir, eleştirilerinin dozajını arttırarak konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Gerek siyaset içinde, gerekse bürokrasi içinde bazı radikal zihniyete sahip olanlar var. O zihniyeti taşıyanlar, kendileri gibi düşünmeyen ve olmayanları bile Müslüman olarak görmek istemiyorlar. Bu zihniyettekiler maalesef AKP Hükümetinin kendilerine verdiği güç ile halkı geren, toplumu ‘biz ve onlar” diye kutuplaştırarak, bir çatışma içine sokmaya çalışıyorlar. Burada amaçları, kendileri gibi düşünmeyenleri ‘Bakın, İmam Hatip Liselerine karşılar’ imajı oluşturmaya çalışmaktır. Yine söylüyoruz; Bizler İmam Hatip Liselerine karşı değiliz. Bizler böyle başarılı okulların kapatılarak, İmam Hatip Liseleri yapılmasına karşıyız.”

“CHP GENEL MERKEZİNİ DEVREYE SOKARAK, TBMM GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ”  

“Bu zihniyetin okul kapatarak, İmam Hatip Lisesi açma çalışmalarını CHP Genel Başkanı başta olmak üzere, tüm Genel Başkan Yardımcıları aracılığı ile TBMM gündemine taşıyacağız. Karabük’te başarılı okulları kapatmak isteyenlerin bu emellerine ulaşmaması için bütün gücümüzü kullanacağız” diyen Erdal Demir, ayrıca CHP ve MHP İl Teşkilatının da bu radikal zihniyetin yapmak istediklerine karşı seyirci olmalarına da bir anlam veremediğini söyledi.

“HERKESİ YARIN Kİ EYLEME BEKLİYORUZ”

Erdal Demir son olarak, yarın (16.05.2014 Cuma) saat 10:00’da 75. Yıl Anadolu Lisesi önünde yapılacak olan “Okuluma Dokunma” eylemine tüm duyarlı vatandaşları davet ettiğini de altını çizerek belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi