Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşesi Dr. Abdulatif M. Latif, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a nezaket ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


 

20150617AW452659_01Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette; Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşesi Dr. Abdulatif M. Latif, “Öncelikle yaklaşık 3 ay önce Karabük Üniversitesi Rektörlük görevine atanan Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a Rektörlük görevi ve vereceği hizmetler için başarılar diliyorum.

Buraya hem Rektörümüze yeni görevlerinde başarılar dilemek hem de Libya Devleti burslusu Libya vatandaşı öğrencilerinin üniversitemizdeki akademik eğitim düzeyleri ve üniversitemiz ailesine yeni katılmayı planlayan Libya vatandaşı öğrencilerinin kabul şartları ile ilgili hususlar hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere geldik.

Sayın Rektörümüze gösterdikleri ilgiden ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

20150617AW452659_02Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Polat, “Öncelikle Üniversitemize hoş geldiniz. Karabük Üniversitesi olarak uluslararasılaşma politikası kapsamında Üniversitemizi Yabancı Uyruklu öğrencilerimiz için çekim merkezi haline getirmeyi ve gelen öğrenci sayımızı artırmayı amaçlıyoruz.

2015-2016 eğitim öğretim yılında 1000’i aşkın yabancı uyruklu öğrencimiz olacak. Yabancı diyoruz ama bizler için diğer öğrencilerimizden hiçbir farkları yok. Onların burada olmaları bizler için ayrı bir önem taşıyor.

Bütün çocuklarımız bizlere birer emanettir. Bizler yabancı uyruklu öğrencilerimizin Üniversitemizde ve Karabük’te kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her türlü kolaylığı sağlıyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi